• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κυριακάτικη βόλτα στην Ακρόπολη!

getxowoman

Member
Ευχαριστούμε Θάνο!
Έχω κάνει κάποιες φορές κυριακάτικη βόλτα σε Ακρόπολη και Πλάκα και πραγματικά ένιωσα σα να έχω πάει διακοπές.....είναι πραγματική τονωτική ένεση στην ίδια σου την πόλη.....
Να προσθέσω ότι καταπληκτική εμπειρία είναι και να βρεθεί κανείς στην Ακρόπολη τη νύχτα της Αυγουστιάτικης πανσελήνου..... εκείνη τη νύχτα είναι ανοιχτά πολλά αρχαιολογικά μνημεία της Αττικής με δωρεάν μάλιστα είσοδο.... είναι μαγικά!!!

Ξερεις ποσα χρονια θελω να το κανω; Αλλα δε μου καθεται να ειμαι Αθηνα! Μαλλον τωρα που θα ερθω θα κανω μια βολτα,εχω παρα πολυ καιρο να την κανω! Μπραβο Θανο που οπως ειπε ο Vaggatos τα αυτονοητα λειπουν .....!

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Στα δεξιά μας θαυμάσαμε την ωραία θέα προς τον Λυκαββητό με τα γραφικά σπιτάκια ακριβώς απο κάτω μας, ξέχασα κ πως τα λένε: Αφανιώτικα νομίζω;...
Νομίζω ότι εννοείς τα Αναφιώτικα :)

Ήμουν εκεί τη Μ. Παρασκευή και πραγματικά είναι κάτι παραπάνω από υπέροχα!!!

Όπως λέει και η varioAthens, με μια βόλτα στην Πλάκα νιώθεις ότι είσαι διακοπές... μακριά από την Αθήνα, κι ας είσαι στο κέντρο της!

Ειδικά στα Αναφιώτικα, τα στενά δρομάκια με τα φρεσκοασβεστωμένα σπιτάκια είναι μια μαγεία! Η δε θέα στο Λυκαβηττό και την Αθήνα σού κόβει την ανάσα!

Βάζω εδώ και ένα quote για τα Αναφιώτικα, για περισσότερες πληροφορίες.. Αν ζείτε στην Αθήνα και δεν έχετε περάσει, διαπράττετε έγκλημα! :D

Τα «Αναφιώτικα» είναι ένας μικρός οικισμός στην βορειοανατολική πλαγιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, πάνω από τη γνωστή σε όλους περιοχή της Πλάκας. Ο οικισμός αποτελείται από 60 σπίτια και μοιάζει πολύ με κυκλαδίτικο νησί. Λαβύρινθοι από στενοσόκακα, μικρά άσπρα ασβεστωμένα σπιτάκια με την αυλή τους, γλάστρες με βασιλικό και λουλούδια! Χωρίς υπερβολή είναι ένα νησί κολλημένο στο Βράχο!
Το όνομα του ο οικισμός το πήρε από τους εργάτες που ήλθαν από το κυκλαδίτικο νησί Ανάφη, γύρω στο 1840, αναζητώντας εργασία στα έργα οικοδόμησης της Αθήνας. Δεινοί οικοδόμοι οι Αναφιώτες, δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να φτιάξουν το νέο τους σπιτικό πάνω στον βράχο του Παρθενώνα εκμεταλλευόμενοι κάθε κοίλωμα και κάθε προεξοχή.
Η παράνομη, ωστόσο, εγκατάσταση των μαστόρων στην αρχαιολογική ζώνη της Ακρόπολης προκάλεσε την αντίδραση των επίσημων φορέων και της προσπάθειας κατεδαφίσεως του «μιαρού» οικισμού. Είκοσι σπίτια γκρεμίστηκαν γύρω στο 1970. Χαλάσματα υπάρχουν μέχρι σήμερα. Αργότερα, ο χώρος απαλλοτριώθηκε, οι κάτοικοι όμως δεν έφυγαν. Σήμερα, 15 σπίτια χρησιμοποιούνται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τα υπόλοιπα 45 κατοικούνται είτε από συγγενείς των πρώτων κατοίκων είτε από απλούς καταληψίες.

πηγή: igogreece.com

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
και μια και καταχράστηκα το χώρο του θάνου με μια αφορμή από το ποστ του
:)oops:), να και μία φωτό με τη μαγευτικη θέα από τα αναφιώτικα.. :p

(δυστυχώς, επειδή δεν είχα μηχανή μαζί μου, δεν έβγαλα καθόλου τα σπιτάκια και τα ασβεστωμένα δρομάκια, παρά μόνο τη θέα με το κινητό...)

Attachments

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Μπράβο Θάνο...πολύ ωραία περιγραφή! Να τα βλέπουμε εμείς που ζούμε εδώ στην Αθήνα αυτά...

Έχετε αναρωτηθεί πόσοι Αθηναίοι υπάρχουν που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ αλλά δε την έχουν επισκεφτεί ποτέ;

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
μπράβο Θάνο και από εμένα! πριν δύο μήνες είχα πάει στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, είδα τα γνωστά γλυπτά του παρθενώνα και με έπιασε μια ντροπή που ζω 9 χρόνια στην Αθήνα και δεν είχα πάει στην Ακρόπολη ποτέ. Οπότε μία εβδομάδα μετά την επιστροφή μου, μια ηλιόλουστη Κυριακή, επισκέφτηκα τον Ιερό Βράχο, σαν τουρίστας κανονικότατα, με φωτογραφική μηχανή. Η βόλτα ήταν πολύ ωραία, αλλά δεν θα την αποτύπωνα τόσο όμορφα, οπότε καλά έκανα και τότε δεν έγραψα τίποτε εδώ μεσα..περίμενα να το κάνει κάποιος άλλος! και να σου, το κανες εσύ!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ευχαριστώ ολες κ ολους σας για τα καλά σας λόγια!
:cool:

Αλλοι κάνουν χιλιάδες χιλιομετρα για να κάνουν αυτή τη βολτα
και εμεις που ειμαστε λιγα μετρα η χιλιομετρα μακρυα απο τον βράχο της Ακροπολης κάνουμε σαν να μην υπάρχει.

Αναρωτήθηκα πόσοι Ελληνες σε ολη την επικράτεια υπάρχουν που εχουν ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα στο εξωτερικό αλλα και στο εσωτερικό και αυτή την ολιγόωρη βόλτα στο πιο δημοφιλές αξιοθέατο για τους αλλοδαπούς δεν την εχουν επιχειρήσει καν!

Γιατί άραγε!!!:roll:

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
επειδή είναι κοντά θεωρείς ότι μπορείς να πας όποτε θέλεις, οπότε όλο και το αναβάλεις..

varioAthens

Member
Ευχαριστώ ολες κ ολους σας για τα καλά σας λόγια!
:cool:

Αλλοι κάνουν χιλιάδες χιλιομετρα για να κάνουν αυτή τη βολτα
και εμεις που ειμαστε λιγα μετρα η χιλιομετρα μακρυα απο τον βράχο της Ακροπολης κάνουμε σαν να μην υπάρχει.

Αναρωτήθηκα πόσοι Ελληνες σε ολη την επικράτεια υπάρχουν που εχουν ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα στο εξωτερικό αλλα και στο εσωτερικό και αυτή την ολιγόωρη βόλτα στο πιο δημοφιλές αξιοθέατο για τους αλλοδαπούς δεν την εχουν επιχειρήσει καν!

Γιατί άραγε!!!:roll:

Γιατί όταν κάτι βρίσκεται τόοσο δίπλα μας το θεωρούμε δεδομένο και τα μάτια μας το έχουν συνηθίσει με αποτέλεσμα συχνά να μην μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία του.....
Χαρακτηριστικό των ανθρώπων αυτό.....και, δυστυχώς, δεν περιορίζεται μόνο στα μνημεία αλλά και σε ανθρώπους που μας περιβάλλουν.....
Αϊ στο καλό....αμπελοφιλοσοφώ νυχτιάτικα......:rolleyes:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
αυτο με την Ακρόπολη ειναι σαν τον Λευκό Πύργο τον δικό μας!:haha:...
Ελάχιστοι τον εχουν επισκεφτεί!
Για τους λόγους μάλλον που προαναφέρθηκαν...

Παντως η βόλτα στην Ακρόπολη δεν είναι και πάρα πολύ απλή υποθεση.
Η διαδρομή είναι ελαφρώς η βαρέως, αναλογα με τα κιλά του καθενός,κουραστική!

για να μην θεωρηθει αυτο ως άλλοθι, χρειάζεται τρόπο!:cool:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ναι...είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για γυμναστικούλα! ;););)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom