giannismits
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
Οι κάρτες μνήμης αποθηκεύουν πολύ μικρότερο αριθμό φωτογραφιών αν επιλέξεις να βγάζεις RAW (γι'αυτό πρέπει να έχουμε 2-3 μεγάλες κάρτες μνήμης). Αλλά όπως είπε ο Γιώργος αν δεν κάνεις μετά έστω μια επεξεργασία για να τις τελειοποιήσεις δεν υπάρχει λόγος να βγάζεις ρε RAW. Εννοείται μετά την επεξεργασία στο lightroom, τις μετατρέπουμε σε jpeg και σβήνουμε από τον υπολογιστή το φάκελο με τα RAW αρχεία. Και φυσικά εφόσον θέλουμε να τις ανεβάσουμε εδώ σε κάποια ιστορία πάλι τις επεξεργαζόμαστε για να μικρύνουμε το μέγεθός τους (γίνεται πανεύκολα με διάφορα προγραμματάκια). Σκέψου πως ένα jpeg από RAW έχει μέγεθος γύρω στα 10mb. Αυτές που ανεβάζουμε στις ιστορίες έχουν μέγεθός κάνω από 1mb.Άσχετο με την ιστορία αλλά μου ήρθε η απορία όπως σας διάβαζα.
Και οι δύο σε RAW μορφή αποθηκεύετε τις φωτογραφίες; Θεωρείτε ότι έχει να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά στη ποιότητα; Γιατί στην αρχή μου με τη dslr κι εγώ κάτι τέτοιο έκανα και οι δίσκοι γέμιζαν ο ένας μετά τον άλλον. Ασχολείστε και με επεξεργασία & μετά μετατροπή jpeg;