duty_free
Member
Η παλια πολη του μονακο που βρισκεται που λετε?Κοντα στο δημαρχειο?Ευθεια πανω πχ απο καφε ντε παρι?
η παλαιὰ πόλη αποτελειται απο τις οδους Basse και emile de loth, νομιζω...
Η παλια πολη του μονακο που βρισκεται που λετε?Κοντα στο δημαρχειο?Ευθεια πανω πχ απο καφε ντε παρι?
Το Μονακό μας άρεσε πολύ. Οι βόλτες που κάναμε τόσο στα σοκάκια με τα μαγαζάκια της παλιάς πόλης όσο και απέναντι κάτω από τους ουρανοξύστες. Για τους φαν της F1 (παρακολουθούσα κυρίως στη Σουμάχερ εποχή) η βόλτα στο "τούνελ" και η γόμα στη στροφή μπροστά από το Fairmont...Ξαναπήγαινα άνετα όμως... Όλα υπέροχα
Καλησπερα στην παρεα
Πηγα περσι τετοια εποχη,σε μονακο νικαια και μεντον
Εμενα στην Νικαια ,αφιερωσα 2 μερες εκει,πανεμορφα και η θαλασσα συμπαθητικη για μια βουτια.Η παλια πολη οκ,λιγο καταθλιπτικη και βρωμικη μπορω να πω,αλλα το κομματι της παραλιας σε αποζημειωνει.Περασα απο μεντον μια μερα(το εισιτηριο ισχυει 1.5 ευρω και αυτην την εποχη βρισκεις να καθισεις σχετικα ανετα + οτι δεν εχει κινηση)η παλια πολη αξιζε αρκετα,η παραλια οκ,απλα λογω εποχης ειναι καπως ξενερωτικα αφου ολα τα παραλιακα κλεινουν σιγα σιγα για τον χειμωνα,οποτε μοιαζει πολυ με τα δικα μας παραθαλλασια μερη.Οσον αφορα το μονακο πραγματικα ενθουσιαστηκα,κυριως γιατι ειμαι λατρης της F1 και των supercars.Πολυ ομορφη πολη,υπεροχο το παλατι και ακομα πιο ομορφο το ωκεανογραφικο ,κυριως λογω της θεσης του .
Χαχαχ και γω διαβάζοντας τα παραπάνω αγχώθηκα αλλά τελικά όπως είπε ο φίλος, πήγαΚαλημέρα, με άγχωσες. Σκεφτηκα εγω πηγα στην παλιά πολη? Ποια ήταν? Πηγα όμως τελικά. Εαν ομως δεν ειχα πάει θα ήταν σιγουρα λόγος να ξαναταξιδέψω (αραγε ποτε?)
Περίπου ίδιος χρόνος αλλά ομορφότερη διαδρομή και ΝΟΜΙΖΩ ελαφρώς χαμηλότερα διόδια θα έχεις αν πας από Nice -> Digne -> Grenoble -> Annecy.από Νίκαια αν θες να πας βόρεια προς Annecy - το google maps βγάζει προτεινόμενη διαδρομή από aix-en-provence και Avignon
υπάρχει άλλη εναλλακτική;
Για πες και για την περιοχη Vauban που ειναι ο σταθμος λεωφορειων. Πρεπει να δυανυσουμε 600 μετρα στις 11.30 το βραδυ και δεν νιωθω καθολου καλα.Η περιοχή γυρω απο τον σταθμό ηταν λιγο κάπως αλλά ακομα και επικινδυνη να ηταν, αν επιστρεφει καποιος σχετικα νωρις, δεν νομιζω να εχει προβλημα. Οσο κατηφοριζεις, ακριβαίνει αρκετά.
Tι να πω, συντρόφισσα. Δεν θα με απέτρεπε , το σκηνικό, αλλά θα είχα και τον νου μου!Για πες και για την περιοχη Vauban που ειναι ο σταθμος λεωφορειων. Πρεπει να δυανυσουμε 600 μετρα στις 11.30 το βραδυ και δεν νιωθω καθολου καλα.
2 ημέρες τι; Ολόκληρες, μισές, φτάνεις/φεύγεις πρωί/βράδυ;Θα είμαι δύο ημέρες στην Νίκαια τον Ιούνη χωρίς να έχω ξαναπάει στην περιοχή. Θα κάνατε μία ημέρα Μονακό η κάπου αλλού η αξίζει δύο ημέρες η νικαια;