• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κριτήρια επιλογής προορισμού

AleGE

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικός στο Θιβέτ
Κυρίες και κύριοι παρατηρώντας τους χάρτες τον μελών του forum με τα μέρη που έχουμε επισκεφτεί διαπιστώνω την διαφορετικότητα που έχουμε στης επιλογές προορισμού μας και νομίζω πως θα ήταν ενδιαφέρων να δούμε τι ταξιδιώτες είμαστε και να αναφέρουμε παρακάτω ποια είναι τα κριτήρια επιλογής προορισμού ενός ταξιδιού και για ποιο λόγο ταξιδεύουμε .
Κάποιοι ας πούμε θα μπορούσαν να ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους , για διασκέδαση , άλλοι για τουρισμό σε εξωτικά μέρη ..………ή απλός για να προσθέσουν μία ακόμη πινέζα στον παγκόσμιο χάρτη όπως είπε κάποιος φίλος .
Αν πάλι δεν θέλετε να αναφέρουμε επώνυμα παρακάτω θα μπορούσαμε ίσος να κάνουμε μία ανώνυμη δημοσκόπηση ψηφοφορία .
Φιλικά Γιώργος

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Ο χρόνος που διαθέτω και τα χρήματα είναι βασικά κριτήρια
για την επιλογή της χώρας που θα επισκεφθώ.
Από κει και πέρα παίζει ρόλο η δι'αθεση,αν θέλω δηλαδή να πάω κάπου
και ν αράξω σε μια παραλία χωρίς πολύ ξενάγηση ή ακριβώς τ αντίθετο.
Ακόμα ταξιδεύουμε συνήθως παρέα ,οπότε λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη των
υπολοίπων.
Οπου και αν πάω όμως θα το ψάξω και δεν έχω απογοητευθεί ποτέ.
Ο κάθε τόπος έχει να δώσει στον επισκέπτη,όταν αυτός
έχει τη διάθεση να τον γνωρίσει.:)

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Δεν νομίζω οτι μπορεί να υπάρξουν ένα ή δύο μόνο κριτήρια, εκτός αν πρόκειται για ειδική περίπτωση (συνήθως επαγγελματικός λόγος). Κατά τα άλλα ανάλογα. Τόπος και αξιοθέτα, άνθρωποι, φίλοι εκεί που θα πάω, κόστος, παρέα με την οποία θα πάω, δουλειά, ταξίδι όνειρο κ.λ.π. (η παραπάνω σειρά είναι τυχαία και όχι αξιολόγηση προτεραιοτήτων). Νομίζω όμως οτι το βασικό κριτήριο είναι πάντα ένα: ΤΑΞΙΔΙ!!!!!

tina

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αμστερνταμ ελπιζω!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρικη
Εγω αφου γυρισα αρκετες προτευουσες της Ευρωπης και χορτασα μουσεια, μαγαζια και τον ευρωπαικο πολιτισμο, αρχισα να επιλεγω τα ταξιδια μου με διαφορετικο τροπο. Προσπαθω να πραγματοποιησω τα παιδικα μου ονειρα. (απο πολυ μικρη ειχα τρελα με τα ταξιδια.....αλλα αργησα να παρω μπρος) Και μετα αν γινεται να καλυψω και τις αναγκες της εποχης, δηλαδη, αναλογα με το τι εχω ορεξη, ξεκουραση, περιπετια, μουσεια κτλ. Το οικονομικο παιζει παντα μεγαλη σημασια ειδικα στην συχνοτητα των ταξιδιων μου. Οπως και το κλιμα της χωρας που θελω να επισκεφτω την εποχη που μπορω να ταξιδεψω. Ομως τυχαινει και να μην προγραμματησω τιποτα και να παω ενα ταξιδι που δεν το εχω πολυψαξει, το αποφασησαν αλλοι,και μου προτινουν να συμετεχω. Ταξιδι να ειναι κι οτι να ειναι. Ακομα και σε μερη που εχω ξαναπαει.

maredia

Member
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Το καλύτερο είναι να πηγαίνεις σε μέρη που βλέπεις μοναδικά πράγματα. Τοπία και εμπειρίες που δεν πρόκειται να συναντήσεις αλλού. (π.χ. Σιένα,Ιταλία)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
καμιά φορά σκέπτομαι...γιατί δεν μου μπαίνει κάν η ιδέα να αποφασίσω να επισκεφτώ μια χώρα! ή το αντίστροφο, να θέλω και να σχεδιαζω διακαώς την επίσκεψή μου για μιά άλλη...
Οσον αφορά τον εαυτό μου,επιλέγω χώρες με χρώμα-παράδοση-κουλτούρα,και να έχει οπωσδήποτε διαφορετικότητα!!
ενοώ.διαφορετικούς ανθρώπους -χρώμα-γλωσσα-θρησκεία-μνημεία-τρόπο ζωής.
να έχουν οτιδήποτε που να μου κεντρίζει την περιέργεια,και να με σπρώχνει να τους ζήσω,και να τους ανακαλύψω.
εσείς τι βάζετε ως βασικό κριτήριο επιλογής του προορισμού σας?

tania

Member
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Για εμένα renata, το βασικό κριτήριο είναι εκεί που θα πάω να γνωρίσω κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχω στον τόπο μου. Ένα εξωτικό νησί, την έρημο, την ζούγκλα, μία σύγχρονη μεγαλούπολη με ουρανοξύστες, τις πυραμίδες κλπ.

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
δεν εχω ταξιδεψει πολυ,οποτε για μενα ο οποιοσδηποτε προορισμος ειναι το τελειο ταξιδι!σιγουρα συμφωνω οτι απο τοτε που μπηκα στο site μαθαινω για προορισμους που ουτε τους ηξερα ,ουτε τους υπολογιζα.τωρα ενα παραπανω θελω να παω παντου!απλα για να ξεκινησω απο καπου ,βλεπω αρχικα το κοστος των εισητηριων και τον καιρο.τι εννοω οτι πραγα ,συμφωνα με τις πολυτιμες συμβουλες σας θα ειναι καλυτερα να παω ανοιξη .α, και ενα αλλο που κανω,ειναι η κληρωση!!!βαζω σε χαρτακια καποιους προορισμους αναλογα την περισταση και τραβαω κληρο.και οτι φερει η τυχη!

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Κριτήρια δεν μπορώ να πω ότι έχω...

Απλά θέλω να ανακαλύπτω συνεχώς καινούρια μέρη!

Δηλαδή, δύσκολα να πάω κάπου για 2η φορά (αν και το έχω κάνει ήδη 2 φορές-Μία για Λονδίνο και μία για Κων/πολη :bleh:).

Κάθε μέρος προσφέρει κάτι ξεχωριστό και πρωτότυπο στο μάτι που σίγουρα πρέπει να εξερευνηθεί!

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Για μένα το βασικότερο κριτήριο στην επιλογή προορισμού είναι το κόστος.
Ευτυχώς όσον αφορά την Ευρώπη δεν έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί με τις low cost αεροπορικές εταιρείες τα ταξίδια μου δεν κοστίζουν πολύ.
Όσον αφορά όμως τα εκτός Ευρώπη ταξίδια διαλέγω αυτά που έχουν χαμηλό προϋπολογισμό.
Από του χρόνου όμως θέλω να βάλω και ένα επιπλέον κριτήριο στην επιλογή των εκτός Ευρώπης προορισμών μου.
Θέλω να επισκέπτομαι τις χώρες των οικονομικών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στο χωριό μου (Αίγυπτος, Μαρόκο, Αλγερία, Συρία, Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τυνησία (την άφησα στο τέλος γιατί έχω πάει ήδη)) γιατί πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσω να έρθω πιο κοντά στην κουλτούρα τους και στον πολιτισμό τους.

agelada

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
Β. Περού -Εκ-Γκαλάπαγκος
το πρόβλημα έγκειται στα μέρη που θα μεταθέσεις για το μέλλον επιλέγοντας έναν προορισμό και ο μεγαλύτερος καημός είναι κατά τον σχεδιασμό του εν λόγω ταξιδιού όταν συνειδητοποιείς τα μέρη που δεν θα μπορέσεις να συμπεριλάβεις καθώς αναρωτιέσαι - πότε θα ξαναβρεθώ λχ στην ανατολική βολιβία;

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Οσον αφορά τον εαυτό μου,επιλέγω χώρες με χρώμα-παράδοση-κουλτούρα,και να έχει οπωσδήποτε διαφορετικότητα!!
ενοώ.διαφορετικούς ανθρώπους -χρώμα-γλωσσα-θρησκεία-μνημεία-τρόπο ζωής.
να έχουν οτιδήποτε που να μου κεντρίζει την περιέργεια,και να με σπρώχνει να τους ζήσω,και να τους ανακαλύψω.
εσείς τι βάζετε ως βασικό κριτήριο επιλογής του προορισμού σας?
Συμφωνώ απόλυτα.
Αλλά αν για οποιοδήποτε άλλο "κατσει" και καμμια Ευρώπη δε λέμε όχι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom