fitziano
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Αθήνα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νέα Ζηλανδία
Έψαξα λίγο στο forum και είδα ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο θέμα. Για πείτε καλά κρασιά που έχετε πιει στα ταξίδια σας και όχι μόνο. Τί προτείνετε;
Δε θυμάμαι ούτε ΕΝΑ. Και εξηγούμαι: Το να πω π.χ. ότι στη Γαλλία ήπια ένα Cotes du Rhone του 2007 δε λέει κάτι, πρέπει να πω και το όνομα της ετικέτας - οινοποιείου το οποίο ΠΟΤΕ δε θυμάμαι...Έψαξα λίγο στο forum και είδα ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο θέμα. Για πείτε καλά κρασιά που έχετε πιει στα ταξίδια σας και όχι μόνο. Τί προτείνετε;
θα σας πρότεινα να πιείτε τα ελληνικά κρασιά που δεν έχουν να ζηλέψουν τπτ από τα του εξωτερικού και πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν τα έχουν δοκιμάσει καν
έχω την εντύπωση ότι δε πίνεις τα κατάλληλα προς τα β'ορεια είναι τα καλά... σας αφήνω τώρα και πάω να απολάυσω ένα sauvignon blanc γεροβασιλείου 2007Δυστυχώς τα περισσότερα ακόμα έχουν πολλά να ζηλέψουν.
μεγάλη συζήτηση αυτή με τα βραβεία εμένα ένας φίλος μου έχει πάρει για κάθε του κρασί 1-4 διεθνή βραβεία Συμεωνίδης το όνομά του, Ηδύπνοος μία από τις σειρές του δοκιμάτσε και τα ''δάκρυ αμπέλου'' και ''μαλαγουζιά'' αξίζουν τον κόπο.. στη σειρά ηδύπνοος προτείνω chardonnay ή sauvignon blancδοκίμασα πρόσφατα ένα ελληνικό αρκετά καλό...ενός παραγωγού της λακωνίας...λεγεται 4 ποικιλίες, οινοποιείο Βατίστα και το βρίσκεις σε κάβες μέχχρι και θεσσαλονίκη....κάποιο κρασί του έχει βραβευτεί στη ευρωπη...
μήπως θυμάσαι να μου πεις και πόσο τα πλήρωσες? να υποθέσω ότι τα ήπιες σε μαγαζί κι ότι δε τα αγόρασες από κάβα..Ενα απο τα καλυτερα κρασια που εχω πιει στη Γαλλια ηταν το Vieux Chateau Certan του 1998, κοκκινο του Bordeaux.Απο τα Chardonnay θυμαμαι ενα Batard Montrachet της Βουργουνδιας, αν και εγω προτιμω τα κρασια του Ροδανου.Στο Hermitage ειχα απολαυσει ενα L'Ermite Rouge του Michel Chapoutier.
Και αυτα γιατι κραταω τις ετικετες των ευγευστων κρασιων...