manelaki
Member
- Μηνύματα
- 1.282
- Likes
- 392
Ειμαι πολυ ξενερωτη που δε πινω κρασι;;;;;;
ουτε κρασομελο γλυκατζου?Ειμαι πολυ ξενερωτη που δε πινω κρασι;;;;;;
Αυτο κατεβαινει πιο ευχαρισταουτε κρασομελο γλυκατζου?
Ωπ! Πώς θα ενώσουμε τώρα τα δύο τόπικ; Και το έψαξα το άτιμο, αλλά έβαλα "κρασί" και όχι "κρασιά" στην αναζήτηση, οπότε δεν το βρήκα... Όχι τίποτ' άλλο, αλλά έχω να κάνω και τα σχόλιά μου στους προ... ποστήσαντες;
Στη Γερμανία υπάρχουν 13 περιοχές όπου παράγεται κρασί, στις περισσότερες εδώ και πολλούς αιώνες, όπου το κλίμα είναι σχετικά ήπιο και χωρίς πολλές βροχοπτώσεις (γενικά, στη Γερμανία δε βρέχει πολύ - χιονίζει κατευθείαν ). Η συγκομιδή βέβαια αρχίζει πιο αργά απ' ό,τι στην Ελλάδα: μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου και κρατάει μέχρι Νοέμβριο! Αλλά να μας πει τη γνώμη της και η getxowoman, που ζει σε μία από τις πιο καλές περιοχές πραγωγής κρασιού της Γερμανίας...αλλά να μας πεις στα κρύα και βροχερά κλίματα της Γερμανίας πότε ωριμάζουν τα σταφύλια; προλαβαίνουν τη συγκομιδή πριν βρέξει και σαπίσουν;
ποιο μήνα τα κόβουν;
Εξαιρετικό παγωμένο κρασί παράγεται και στη Γερμανία (εδώ λέγεται Eiswein), το καλύτερο μάλιστα από σταφύλια Riesling (οι αδυναμίες δεν κρύβονται...). Δεν έχω δοκιμάσει το καναδικό, αλλά υποψιάζομαι ότι το γερμανικό πρέπει να είναι πιο προσιτό - και σίγουρα απολαυστικότατο...Το καλύτερο κρασί το έχω δοιμάσει στην Ιταλία,ονομάζεται Icewine , προέρχεται κυρίως απο τον Καναδά και παράγεται απο σταφύλια που έχουν παγώσει...Λόγω της δύσκολης διαδικασίας παραγωγής και της μικρής ποσότητας που τελικά παράγεται είναι γενικά αρκετά ακριβό...
Τι μας λες;Αυτά τα κρασια δύσκολα βρίσκονται (ειδικά σε λογικές τιμές) στην Ελλάδα
Επίσης διαφωνώ στο υπογραμμισμένο.Όπου κι αν βρεθείτε στη Γερμανία, δοκιμάστε Riesling από την περιοχή του ποταμού Mosel. Γενικά για το Riesling ισχύει το όσο πιο παλιό τόσο πιο καλό, αλλά όσο πιο καλό, τόσο πιο ακριβό, οπότε πρακτικά αποφύγετε τα δύο τελευταία χρόνια πριν το ταξίδι σας και από εκεί και πέρα δοκιμάστε στην τύχη οποιονδήποτε παραγωγό θέλετε. Όλοι οι παραγωγοί της περιοχής είναι εξαιρετικοί.
Όντως, στην Ελλάδα βρίσκεις πλέον εύκολα Riesling σε κάβες. Βέβαια στα 20+, αλλά βρίσκεις.Τι μας λες;
Που ψάχνεις,σε περίπτερα;
Επίσης διαφωνώ στο υπογραμμισμένο.
Τα Riesling,όπως και η πλειονότητα των ξηρών λευκών,πίνονται φρέσκα.Σπάνια είναι τα Riesling που αντέχουν στο χρόνο -αν και όντως υπάρχουν- και ακόμα σπανιότερο το ενδεχόμενο να πέσει κάποιος πάνω τους σε κάβες.