Μια που πιάσετε την κουβέντα για Metaxa και επειδή δεν ξέρω πολλά για αυτήν την κατηγορία ποτών.
Το Reserve έχει γύρω στα 50 Ευρώ.Το 12 ετών(35 Ευρώ) και 7 αστέρων(22-23 Ευρώ) αξίζουν τίποτα;Για να τα δώσει κάποιος σάν δώρο σε όσους πίνουν παρόμοια ποτά.
Το Reserve αν και καλό ως αποτέλεσμα,στην τιμή αυτή είναι λίγο τσιμπημένο απέναντι σε εγνωσμένης αξίας spirits.Σαν κάτι διαφορετικό αξίζει μεν αλλά δεν συγκρίνεται face to face με τα VSOP Cognac που ουσιαστικά πάει να χτυπήσει σαν κατηγορία ποτών.
Το 12άρι είναι πιο τίμια πρόταση αλλά και πάλι έχει ανάλογα ζητήματα που όμως ξεπερνιούνται πιο ελαφρόκαρδα λόγω της χαμηλότερης τιμής.
Ερώτηση..Η σημερινή μου επίσκεψη στο Super-market της γειτονιάς με βρήκε (όπως πάντα) στις προσφορές των κρασιών..Αφού αγόρασα με λίγη έκπτωση τη Νάουσα του αγαπημένου μου Μπουτάρη (την οποία ήδη απολαμβάνω με τη μεσημεριανή μου σαλάτα-too much information, I know), βρήκα κρασιά Louis Latour και είπα να δοκιμάσω και ένα Pinot Noir του 2011 (μιας και ήταν με έκπτωση και αυτά). Ο λόγος; Επειδή θεώρησα καλή ιδεά να δοκιμάσω για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη ποικιλία, από οινοποιείο το οποίο αναφέρεται σε ένα επεισόδιο από τα "Φιλαράκια"!!(για άλλο μπουκάλι, εννοείται, μιλούσε το επεισόδιο) Καλά έκανα;Ρωτάω επειδή γενικά δεν αγοράζω κρασιά εισαγωγής. Προτιμώ τα ελληνικά για τα οποία διαβάζω στον Οινοχόο ή μου προτείνει ένας γνωστός μου sommelier. Μακρηγορώ..και λογικά θα μου την πείτε που ψάχνω κρασιά με έκπτωση...Απλά ο μισθός μιας ΔΥ με Μ.Κ Ε2 δεν επιτρέπει πιο ακριβές αγορές..
Δε θυμάμαι, μπορεί και να μου έχει μιλήσει αλλά να μην έμειναν στη μνήμη μου όσα μου είπε!!Τη γνωρίζω σαν ποικιλία, δεν την έχω δοκιμάσει όμως κάπου..Γι'αυτό σκέφτηκα ότι ήταν ευκαιρία σήμερα..
Η τυπική τριπλέτα των Cavas με λίγο boost από Chardonnay να βοηθάει την οξύτητα.Κλασσικά τεταρτογενή αρώματα ζύμης και ψωμιού ,βάλτο δίπλα σε καμιά μακαρονάδα με θαλασσινά κι έγινες. (Έμαθα ότι σαρώνει σε πωλήσεις αυτή την εποχή)
Επίσης
Πολύ μαγκιόρικη προσπάθεια,χαρμάνι τριών αρωματικότατων ποικιλιών (Muscat,Sauvignon Blanc,Gewurztraminer).Θεωρητικά δύσκολα συνδυάζεις τόσο αρωματικές ποικιλίες μεταξύ τους εξαιτίας του κινδύνου να έχεις είτε αδιάφορο ή πολύ μπερδεμένο αποτέλεσμα.
Εδώ ο παραγωγός λύνει επιτυχημένα την εξίσωση και μας δίνει ένα κρασί γεμάτο λουλούδια και λευκόσαρκα φρούτα που θα συνοδεύσει ασιατική κουζίνα όπως της πρέπει.