• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρήτη-Γαμήλιο ταξίδι

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Χαχα καταλαβες τωρα...ουτε τα ανατολικα..ουτε τα δυτικα βγαινουν...8 μερες για ολη την Κρητη δεν προλαβαινεις...οποτε κανε τωρα Χανια Ρεθυμνο και βρε παιδι μου δεν ειμαστε σε αλλη Ηπειρο...ξαναελα σε 1-2 χρονια για τα υπολοιπα... :)...χαλαρα..θα εισαι και σε χανιμουν! ;)

perixvra

Member
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Και εμεις περσι γαμηλιο καναμε στην Κρητη και συγκεκριμα Χανια για 8 ημερες.
Η αληθεια ειναι οτι οι αποστασεις ειναι μεγαλες και ενω ειχαμε και εμεις στη διαθεση μας αυτοκινητο, αποφασισαμε να αφιερωσουμε μονο 1 ημερα για το Ρεθυμνο.
Αλλωστε εχει τοσα πολλα πραγματα στα Χανια που πιστεψε με δε θα προλαβεται να τα γυρισετε ολα.Τοσες ομορφες παραλιες, χωριουδακια, μοναστηρια κλπ.
Γνωμη μου να αφησεις του αλλους νομους για αλλα καλοκαιρια. Καθε καλοκαιρι και απο εναν νομο!!!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Στις 8 σου μέρες έχεις βάλει κάτι σημεία τόσο δύσκολα που κι εμεις οι ντόπιοι το σκεφτόμαστε να πάμε. Π.χ. Ποιός σου είπε για την Κολοκύθα? να χαλάσεις το αμάξι από τις λακούβες? Τι βάζεις Χρυσή για να ταλαιπωρηθείς με το καραβάκι με τους τουρίστες για μια παραλία? Ξέρεις τι ταλαιπωρία είναι να πας Σφακιά-Λουτρό? άσε που αν δε βάλεις το αμάξι σε πάρκιν θα στο χαλάσουν οι Σφακιανοί!!! Χώρα Σφακίων? κέρδισες λαχείο!! θα χρειαστείς διερμηνέα...
Σεϊτάν, Μπάλος, εσείς πάτε για το μήνα της ταλαιπωρίας, στο πρώτο δε θα βρεις μέρος ν απλώσεις την πετσέτα, στον Μπάλο μυρίζει βούρκο εκτός και τον δεις από ψηλά.
έλα ηράκλειο κερνάω ρακί στα λιοντάρια

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Όπως είπαν και οι προηγούμενοι δεν βγαίνουν με τίποτα αυτά που λες. Περιόρισε τις διανυκτερευσεις σου σε ένα νόμο (για αρχή νομίζω των Χανίων είναι η καλύτερη επιλογη) και κάνε 2με 3 εκδρομές στον ομορο νόμο.
Για να καταλαβεις εγώ έχω πάει Κρήτη 3 φορές συνολικά έναν μήνα και ακόμη υπάρχουν πολλά που δεν έχω δει.

Αν κάνετε όλο το πρόγραμμα που περιέγραψες, καλύτερα ας μην ονομαστεί "ταξίδι μέλιτος" αυτό :D
Το νησί έχει τεράστια ποσότητα και ποικιλία για κάθε είδους δραστηριότητα. Ιεραρχείστε τις προτεραιότητές σας ως ζευγάρι, υπολογίστε 50% παραπάνω χρόνο για κάθε πιθανή διαδρομή (θα το καταλάβεις όταν είσαι πίσω από τουριστικά λεωφορεία, ενοικιαζόμενα που πηγαίνουν όσο λένε οι πινακίδες και κάποιες φορές δεν μπαίνουν -καλώς- στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης για να προσπεράσεις κτλ..
Επιμένω μόνο σε νομούς Χανίων κυρίως, και Ρεθύμνου για 2 μέρες. Να χαρείτε και να μην κουραστείτε πολύ, όχι τίποτα άλλο ;)

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Γειά χαρά σε όλους!! Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τις ιδέες σας! Προσπάθησα να βγάλω 1 πρόγραμμα, περιμένω..κράξιμο/βοήθεια όπου γράφω απραγματοποίητα/μυθοπλασίες:

Ημέρα 1η
Πειραια - Ηράκλειο - Κνωσός - Αγ.Νικόλαος - Ελούντα
Πλακα/Κολοκυθα

Ημέρα 2η
Αγ.Νικόλαος - Σητεία - Βάι - Αγ. Νικόλαος

Ημέρα 3η
Αγ.Νικόλαος - Ιεράπετρα - Γαιδουρονήσι - Ρέθυμνο

Ημέρα 4η
Ρέθυμνο (Μπάλι) - Πρέβελη - Χώρα Σφακιων - Λουτρό - Χανιά

Ημέρα 5η
Χανιά - Μπάλος - Φαλάσαρνα - Χανιά

Ημέρα 6η
Χανιά - Ελαφονήσι - Παλιοχώρα ή Σειταν - Χανιά

Ημέρα 7η

Ημέρα 8η

Γενικά αν πάει έτσι, έχω υπολογίσει 2 διαν/σεις Αγ.Νικόλαο (νυχτερινή ζωή;)- 1 διαν/ση Ρέθυμνο - 5 διαν/σεις Χανιά.
Θα σας πω που βλέπω τα ...κενά...μάλλον είναι πολύ αισιόδοξο μετά το Γαιδουρονήσι να φτάσω Ρέθυμνο, σωστά;
Ακόμη, την 4η μέρα -ξεκίνημα από Ρέθυμνο- προλαβαίνω τις παραλίες Λουτρό και Πρέβελη και μετά Χανιά για διανυκτέρευση;
Οι μέρες 5&6 λογικά βγαίνουν, και έχω 2 διανυκτερεύσεις ακόμα για πιο χαλαρό πρόγραμμα...
Βέβαια τα χιλιόμετρα όσο να 'ναι με φοβίζουν, και μάλλον θα χρειαστώ ... βενζινάδικο!
Ελπίζω σε βοήθεια, ευχαριστώ!
..Κολοκυθα ε? καποιος γνωστος στο σφυριξε ετσι?
Μια μερα Ιεραπετρα Γαιδουρονησι μαλλον ξεχνα το ..
Μην ακυρωσεις τη Παλιοχωρα για το Σεινταν Η Παλιοχωρα εχεις να δεις πραγματα και παραλιες οπως ο Κριος Κουντουρα και Λιανισκαρι.. Το Σεινταν ειναι κοντα στα Χανια στο Ακρωτηρι πας απο το χωριο Χορδακι εχεις 10 λεπτα ποδαροδρομο και ειναι τοση η παραλια οση βλεπεις στις φωτο και για το καιρο που λες θα εχει τοσο κοσμο που δεν θα εχεις χωρο να στεκεις ουτε με τα χερια στην αναταση αυτααααα
.τα αλλα οκ με τρεξιμο..

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Στις 8 σου μέρες έχεις βάλει κάτι σημεία τόσο δύσκολα που κι εμεις οι ντόπιοι το σκεφτόμαστε να πάμε. Π.χ. Ποιός σου είπε για την Κολοκύθα? να χαλάσεις το αμάξι από τις λακούβες? Τι βάζεις Χρυσή για να ταλαιπωρηθείς με το καραβάκι με τους τουρίστες για μια παραλία? Ξέρεις τι ταλαιπωρία είναι να πας Σφακιά-Λουτρό? άσε που αν δε βάλεις το αμάξι σε πάρκιν θα στο χαλάσουν οι Σφακιανοί!!! Χώρα Σφακίων? κέρδισες λαχείο!! θα χρειαστείς διερμηνέα...
Σεϊτάν, Μπάλος, εσείς πάτε για το μήνα της ταλαιπωρίας, στο πρώτο δε θα βρεις μέρος ν απλώσεις την πετσέτα, στον Μπάλο μυρίζει βούρκο εκτός και τον δεις από ψηλά.
έλα ηράκλειο κερνάω ρακί στα λιοντάρια
:haha:Αντωνη κακολογεις τους Σφακιανους και θα σε βαλουν στη μαυρη λιστα το νου σου...:bleh: Χωρις πλακα τωρα εχει πολλα παρκιν να βαλει το αυτοκινητο και οι παραλιες ειναι απαιχτες...Αν ζοριστει στελνουμε και μυνημα στο δημαρχο το Ζερβο να κανονισει αστυνομικος ειναι περα απο δημαρχος...:bleh::bleh:

..Κολοκυθα ε? καποιος γνωστος στο σφυριξε ετσι?
Μια μερα Ιεραπετρα Γαιδουρονησι μαλλον ξεχνα το ..
Μην ακυρωσεις τη Παλιοχωρα για το Σεινταν Η Παλιοχωρα εχεις να δεις πραγματα και παραλιες οπως ο Κριος Κουντουρα και Λιανισκαρι.. Το Σεινταν ειναι κοντα στα Χανια στο Ακρωτηρι πας απο το χωριο Χορδακι εχεις 10 λεπτα ποδαροδρομο και ειναι τοση η παραλια οση βλεπεις στις φωτο και για το καιρο που λες θα εχει τοσο κοσμο που δεν θα εχεις χωρο να στεκεις ουτε με τα χερια στην αναταση αυτααααα
.τα αλλα οκ με τρεξιμο..
1. Εγώ ο Λαρισαίος γιατί το έμαθα ως "Γιαλισκάρι;;; :rolleyes:
2. Μην του λες για τρέξιμο του ανθρώπου, θα τρέχει και δε θα φτάνει μετά :D

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
1. Εγώ ο Λαρισαίος γιατί το έμαθα ως "Γιαλισκάρι;;; :rolleyes:
2. Μην του λες για τρέξιμο του ανθρώπου, θα τρέχει και δε θα φτάνει μετά :D
Επισημα λεγεται ετσι αλλα αν το ακουσεις με κρητικη προφορα ακους το λιιιιιιιιιιιιι παχυ παχυ...:haha::haha:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
:haha:Αντωνη κακολογεις τους Σφακιανους και θα σε βαλουν στη μαυρη λιστα το νου σου...:bleh: Χωρις πλακα τωρα εχει πολλα παρκιν να βαλει το αυτοκινητο και οι παραλιες ειναι απαιχτες...Αν ζοριστει στελνουμε και μυνημα στο δημαρχο το Ζερβο να κανονισει αστυνομικος ειναι περα απο δημαρχος...:bleh::bleh:
δεν τα λέω χωρίς λόγο.....

steven100

Member
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ! Άρα απ' ότι καταλαβαίνω..να υπολογίζω δηλαδή γύρω στις 2 μέρες Ρέθυμνο και 5-6 για Χανιά... νομίζω ότι θα μας καλύψουν για αρχή στην Κρήτη και να αφήσω το κομμάτι απο Αγ.Νικόλαο.. Απλά με προβληματίζουν οι αποστάσεις, καθώς μιλάμε ουσιαστικά για 1 παραλία ανά ημέρα ακόμα και στα Χανιά ας πούμε...

Λοιπόν, γνώμη μου είναι ότι σε αυτές τις 8 μέρες ίσα που θα πάρεις μια γεύση από τους δύο αυτούς νομούς, οπότε μη χαλιέσαι. Δεν ξέρω κανέναν που να γνώρισε όλη την Κρήτη σε μέρες - εβδομάδες - μήνες ;)
Συμβουλές εδώ θα βρεις αρκετές, το θέμα είναι να καθορίσετε εσείς τι είδους ταξίδι θα είναι αυτό, και τι γούστα θα κάνετε. Πάρε ιδέες, φτιάξτε το πρόγραμμά σας και θα περάσετε υπέροχα γράφοντας τη δική σας ιστορία στο γαμήλιο ταξίδι σας :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom