• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κούβα -τέλος εποχής για τα ρετρό αυτοκίνητα

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Το πράσινο φως στην αγοραπωλησία οχημάτων που κατασκευάστηκαν μετά το 1959 άναψε η κουβανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχει δρομολογήσει από τον περασμένο Απρίλιο ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε μία σειρά κανονισμών που καθορίζουν τους όρους της «μεταβίβασης της κυριότητας των οχημάτων με αγορά, πώληση ή δωρεά» μεταξύ Κουβανών που ζουν στο νησί και αλλοδαπών που είναι μόνιμοι ή προσωρινοί κάτοικοι.

Μέχρι σήμερα, οι Κουβανοί δεν μπορούσαν να αγοράζουν ή να πωλούν παρά μόνον οχήματα που είχαν ταξινομηθεί στο νησί πριν από Επανάσταση του 1959.

Δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες που μπόρεσαν να αγοράσουν, στο πλαίσιο της εργασίας τους, σοβιετικά αυτοκίνητα μέχρι το έτος 1990 μπορούν πλέον να τα πουλήσουν σε οποιονδήποτε Κουβανό ή ξένο, δημιουργώντας έτσι μία αγορά χωρίς προηγούμενο στην Κούβα.

Η αγορά και η πώληση οχημάτων είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα των περίπου 300 μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν τον Απρίλιο στο ιστορικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

Ένα άλλο σημαντικό μέτρο που προωθείται αφορά στην αγοραπωλησία ακινήτων, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο τέλος του έτους.

in.gr - Τέλος εποχής για τα ρετρό αυτοκίνητα στην Κούβα - Ειδήσεις - Κόσμος

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι,το διάβασα κι εγώ αλλά τελικά δεν φαίνεται και τόσο σπουδαία ως αλλαγή και πολύ περισσότερο δεν νομίζω ότι είναι τέλος εποχής,όχι ακόμα τουλάχιστον.

Πολύ πιο ενδιαφέρον βρίσκω το τι θα γίνει με την αγοραπωλησία ακινήτων.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Κάτι τέτοια διαβάζω και φοβάμαι πως δεν θα τη προλάβω τη "καλή" τη Κούβα. πφφ

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θα μπορεί κάποιος μη Κουβανός να ανοίξει μεσιτικό γραφείο άραγε ???
Μπα,πολύ χοντρό το βρίσκω.Για αρχή τουλάχιστον.
Πιθανότατα θα απελευθερωθεί η αγοραπωλησία ακινήτων μεταξύ Κουβανών,πράγμα που τώρα απαγορεύεται (ασχέτως αν γίνεται κάτω από το τραπέζι) ώστε να φορολογηθεί η πράξη και να μπορέσει να εισπράξει κάτι το κράτος που χάνει δισεκατομμύρια ετησίως από την μαύρη αγορά.

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Εγω που πηγα το καλοκαιρι ειχε κ μερικα καινουργια αυτοκινητα απο χωρες φιλιες προς την Κουβα.
παντως δεν θα αφησουν τα αμαξακια ετσι γιατι τους προσφερουν πεσος απο τους τουριστες

ΚΡΟΚ

Member
Μερικα απο την ΄συλλογη' μου,,,..αααα ρε τι μου κανετε τωρα ,,,,,,

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402