paefstra
Member
Και πλένεται στο πλυντήριο .Να πάρεις τσάντα του ώμου. Και δεν την τσεκαρουν ποτέ και περισσότερα κιλά χωράει.
Και πλένεται στο πλυντήριο .Να πάρεις τσάντα του ώμου. Και δεν την τσεκαρουν ποτέ και περισσότερα κιλά χωράει.
Α μαρη χαζιά μπραζίλιαν τα λένε, γίνε ευρωπαία!Εγώ παίρνω μόνο τα στρινγκ μου.
Όλα τα άλλα τα αγοράζω εκεί (απο τα τιπς).
Εννοείται πως θα πλυθούν όλα και ας μη φορεθούν! Και βαλίτσα πλύσιμο όσο μπορώ (βούρτσα και απορρυπαντικό, dry clean κλπ), τα σακίδια στο πλυντήριο, να μην πατάω με παπούτσια στο σπίτι το καλοκαίρι δεν το πολυτηρώ. Προσπαθώ αλλά δεν τα καταφέρνω..Χειμώνα εννοείται!Να μας κανεις φροντιστηριο!!
Εγω εχω και μια παραξενια: απαξ και μπουν τα ρουχα σε βαλιτσα, φορεθουν-δεν φορεθουν, τα πλενω... πφφφ τον ψυχαναγκασμο μου μεσα....
Ομοίως. Πάνω από 8 κιλά είναι εξαιρετικά σπάνιο να έχω και ποτέ δε μου έχει λείψει κάτι. Φάρμακα δεν έχω πάρει ποτέ μαζί μου. Η μόνη μου παραφωνία είναι τα βιβλία: αν πηγαίνω σε χώρες που δε μιλάω τις γλώσσες, παίρνω πολλά μαζί μου. Κι ότανμιλάω τη γλώσσα, ξεσκίζομαι στο να αγοράζω βιβλία, αλλά εν τέλει και 7-8 βιβλία δεν είναι κάτι φοβερό αν μπουν 3-4 στη χειραποσκευή και όσο τα διαβάζω τα χαρίζω. Τ>ελευταία έχω βρει ότι αν έχω σημείο αναφοράς κάπου στη μέση του ταξιδιού είναι καλύτερα να τα ταχυδρομώ εκεί και να τα βρίσκω μόλις φτάσω.Όσο πληθαίνουν τα ταξίδια, τόσο βελτιώνομαι. Και ως βελτίωση εννοώ τις όλο και ελαφρύτερες αποσκευές. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να ταξιδεύεις light, ειδικά αν προβλέπονται πολλές μετακινήσεις με τοπικά μέσα σε "δύσκολες" χώρες. Στα πρώτα μου ταξίδια πριν από τρεις δεκαετίες έφευγα με καμιά δεκαπενταριά κιλά στην πλάτη ενώ τα τελευταία χρόνια το σακίδιό μου ζυγίζει σταθερά κάτω από δέκα κιλά. Την τελευταία φορά έφυγα με μόλις 8 κιλά για τρεις βδομάδες στη Δυτική Αφρική, και ειλικρινά δεν μου έλειψε τίποτε.
Καλε τα ξερω απλα για να γινουμε ευρωπαιοι.Βαλε και αλλα παραδειγματα για να μαθει και ο κοσμος!
Ναι αλλα αν εχεις πακεταρει τα βασικα, το πολυ πολυ να γυρισεις με 2 αφορετα μπλουζακια... αν εχεις παρει ολη την ντουλαπα σου ομως....Από το να πλενετε τα πάντα γιατί δεν βάζετε τα άπλυτα σε σακούλες; Μια για κάλτσες και εσώρουχα και μια για τα υπόλοιπα. Σιγά μην πλυνουμε ξανά και τα καθαρά