isabelle
Member
Δυστυχώς παιδεύεσαι με προεργασίες, και στο τέλος μάλιστα μπορεί και να μην καθαρίσεις αλλά ... να σε καθαρίσουν αυτοί (βλέπε την περίπτωση με τον φίλο μας τον Taver).....Για να μην παιδεύομαι, πάω στην Τασκένδη και καθαρίζω ή κάνω από πριν προεργασίες. Και... για Τουρκμενιστάν πόσες μέρες μου δίνουν;
Η πιο απλή βίζα, με την οποία γλιτώνεις μάλιστα από τη (επίσημη) συνοδεία του απόγονου καγκεμπίτη είναι η τράνζιτ και χορηγείται για 3-7 μέρες. Πλην όμως βασική προϋπόθεση για να σου δοθεί είναι η είσοδός σου στο Τουρκμενιστάν να γινεί π.χ. από το Ιραν και η έξοδος σου να είναι προς μια άλλη τρίτη χώρα, π.χ. Ουζμπεκιστάν ή Αζερμπαιϊζάν. Δεν μπορείς να βγάλεις τρανζιτ βίζα Ουζμπεκιστάν-Τουρκμενιστάν-Ουζμπεκιστάν (λογικό).
Η λεγόμενη τουριστική βίζα χορηγείται για μεγαλύτερο διάστημα (μέχρι 3 βδομάδες νομίζω), μπορείς να μπεις και να βγεις από το ίδιο σημείο, ή από διαφορετικά σημεία της ίδιας χώρας (αυτό κάναμε εμείς), δίνεις ακριβές πρόγραμμα μετακινήσεων το οποίο δεν αλλάζει ούτε με σφαίρες, συνοδεύεσαι από τον παπάρα που λέγαμε (πότε πότε πάντως του ξεφεύγεις), και πρέπει, μαζί με τη βίζα, να κλείσεις το τουρ (ουσιαστικά τις διανυκτερεύσεις και το αυτοκίνητο).
Αυτό που λέει ο Taver για χορήγηση βίζας χωρίς να κλείσεις τουρ δεν το γνωρίζω αλλά για να το λέει κάτι θα ξέρει και σίγουρα αξίζει διερεύνηση. Το stantours που δίνει ο Taver όπως και το "δικό μου" (advantour) είναι από τα βασικά γραφεία της περιοχής, χαίρουν εν γένει καλής φήμης μεταξύ των φαν των σταν και σίγουρα μπορούν να σου δώσουν επικαιροποιημένες πληροφορίες.