Nikos1986
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κανάρια
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αυστραλία - Καλιφόρνια
Και οι ψηφιακές SLR έχουν αυτόματη λειτουργία. Βάλε τη στο αυτόματο να φωτογραφίζει όπως το κινητό.Εγώ πάντως ύστερα και απο αυτό το ταξίδι έφτασα σε σημείο, να σκέφτομαι για το αν θα ξανα πάρω μαζι μου την DSLR η θα την πουλήσω.
Εχει καταντήσει κουραστικό να πρέπει να ασχολείσαι με τόσες ρυθμίσεις ανάλογα τον καιρό και άλλα πολλά.
Το ποιο σημαντικό είναι ότι χάνεις αυτό πο θα έπρεπε να ζεις εκείνη την στιγμή. Τι θέλω να πω; Στον Λόφο του Πετρίν στην Πράγα για παράδειγμα, σε ένα καφέ που κάτσαμε, αντί να κοιτάω την μαγική θέα καθόμουν και προσπαθούσα να βγάλω φωτογραφία.. Που πάντα έβγαινε τραγική.. Όμως την έβγαλα τέλεια με το κινητό μου.
Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν είναι για εκείνους που ξέρουν να παίζουν στα δάχτυλα τις DSLR και ότι άλλο εργαλείο υπάρχει αλλά για εμάς τους κακόμοιρους που παλεύουμε με τα κουμπάκια.
Εγώ αυτό που κάνω (επειδή είμαι και μαζοχιστής ) είναι να έχω σχεδόν πάντα ISO 100 (για να μην βγάζει πολύ κόκκο) και ρυθμίζω το διάφραγμα και την ταχύτητα εμπειρικά. 3-4 συνδυασμούς χρειάζεται να θυμάσαι (60-5,6, 60-8, 125-8, 250-11). Με αυτούς βγάζεις τις περισσότερες φορές. Αν θέλεις να ψάχνεσαι με βάθος πεδίου, νυχτερινή φωτογράφηση κλπ θέλει δοκιμές που αναγκαστικά είτε θα τις κάνεις εδώ στον ελεύθερο χρόνο σου είτε θα χάνεις στιγμές από τα ταξίδια.
Με ισορροπίες λευκού και τα λοιπά δεν ασχολούμαι καθόλου. Ας βγει με τα χρώματα λίγο πιο ζεστά, και τι έγινε;