Κοπτοραπτικη σε ταξιδι στην Ασια -

Papaya

Member
Στο σαιτ ειμαι γραμμενη χρονια τωρα, δε θυμαμαι καν με ποια αφορμη, και ειχα χρονια να το επισκεφτω αλλα αναδυθηκε απο τη μνημη μου με αφορμη ενα 2βδομαδο ταξιδι που καναμε στα Βαλκανια τον περασμενο Δεκεμβρη και ανετρεξα σε αυτο για πληροφοριες. Επιπλεον, τα κουραστικα πια γκρουπ στο facebook δεν μπορουν να αντικαταστησουν ενα φορουμ με αναλυτικες πληροφοριες, βιωματικες περιγραφες κι εκτενη ημερολογια.

Στο προκειμενο:
Η ιδεα ειναι 40 με 60 μερες ταξιδι στην Ασια -(με ιδανικο το 45)
Οι συμμετεχοντες ειναι οι 2 ενηλικες φροντιστες και τα 2 ανηλικα παιδια (5 κ 3μιση ετων τοτε) τους
Η περιοδος θα ειναι (ρευστα) απο τελη Δεκεμβρη αρχες Γεναρη κι επειτα.
Οι αποριες πολλες οι αναστολες πολλες επισης . Η ιδεα ειναι στα σπαργανα - το budget κ το διαστημα απουσιας παιζουν σημαντικο ρολο γιατι, οπως διαπιστωσαμε, ειναι εξαιρετικα περιπλοκο να κανεις ενα family gap year τυπου.
Προς το παρον, σημαντικο ρολο παιζει το προγραμμα και η διαρκεια του κι εκει θελω να εστιασω

Ιδου τα αποτελεσματα της ερευνας μου
8 διανυκτερευσεις στο Μπαλι (ιδανικο για πρωτη γνωριμια με την περιοχη και εισαγωγη στην Ασια) Χρονος μεταξυ Ubud kai Munduk ( δεν ειμαστε φαν της τουριστιλας)
4 διανυκτερευσεις Surat Tani Thailand - εχω καημο to Khao Sok (στα μειον τα ακριβα αεροπορικα εισιτηρια πηγαινε ελα)
Μιλαμε για 3 full days αφου η πρωτη μερα αφιξης ειναι παντα βραδυ
3 nights Bangkok - για Αγιουταγια και τα βασικα στην πολη
7 νυχτες Koh Chang - χαλαρωση ηλιοβασιλεματα Family time
4 νυχτες Siem reap (tonle, Angkor Wat)
2 νυχτες Πνομ Πενχ
Διαπλους Μεκονγκ και εισοδος Βιετναμ
2 νυχτες Chau Doc
1 νυχτα Can Tho (δε θυμαμαι καν γτ)
3 νυχτες Σαιγκον
Πτηση για Da Nang και κεντρικο Βιετναμ για 8 νυχτες (Hoi An, Ba Na, Hue, My Son κτλ)
Πτηση για Hanoi και Βορειο Βιετναμ για 12 νυχτες η και λιγο παραπανω (Ninh Binh, Hanoi, Cat Ba,HAlong, Phu Luong)
Επιστροφη ΑΘηνα
56 νυχτες συνολο που ιδανικα θα θελαμε να μειωσουμε και για λογους κοστους και λογω παρατεταμενης απουσιας απο υποχρεωσεις που θα ειναι δυσκολο πια να ρυθμιστουν αν λειψουμε τοσο (που φτασαμε; )

Το ιδανικο ιδανικο ιδανικο θα ηταν και ενα 4νυχτο Luang Prabang αλλα βγαινει πηγαινε ελα χιλια ευρω μονο για τα αεροπορικα για ολους μας αρα θεωρω οτι θα παραμεινει ονειρο θερινης νυχτος.

Υπολογιζουμε οτι θελουμε το ταξιδι να κλιμακωνεται σταδιακα με ωραια ερεθισματα, φυση, ζωα χαλαρους ρυθμους και μια φιλικη εισαγωγη για τα παιδια (εξ ου και η εκκινηση απο Μπαλι κ Ταιλανδη) και φυσικα υπολογιζουμε οτι τα παντα θελουν περισσοτερο χρονο με παιδια.

Θα ηθελά να δωσετε ιδεες και γενικα να σχολιασετε το παραπανω πλανο!
Υπαρχει κατι που επαναλαμβανεται, κατι που θα μπορουσε να αφαιρεθει, κατι που πρεπει να προστεθει κτλ.

Λιγα λογια για το background - Με το ετερο ενηλικο μελος της παρεας ειμαστε φαν του Backpacking εχοντας κανει 2 μηνες Κολομβια Εκουαδορ, 1 μηνα Κουβα το μακρινο 2014, 3 εβδομαδες Νεπαλ κι ενα μηνα Πορτογαλια κυριως Αζορες.
Και κατι μικρα περα δωθε στην Ευρωπη.
Με τα παιδια, εχουμε κανει Κοπεγχαγη, δεκα μερες road trip στη χωρα των Βασκων, 8 μερες Σλοβενια , 2 εβδομαδες στα Βαλκανια και τελη Οκτωβρη θα παμε για 10 μερες στη Γεωργια.
Σολο εχω κανει 1 μηνα Μεξικο backpacking Και 3 μηνες Αργεντικη Βολιβια Περου το μακρινο 2008. Και λιγο ΜΑροκο και ΑΙγυπτο.
Για μενα η Λατινικη Αμερικη ειναι ενα μερος μαγικο και θα πηγαινα καθε χρονο αν μπορουσα και μετα στο φαντασιακο μου, η Ινδονησια φανταζει σαν την ομορφοτερη χωρα στον κοσμο (δεν εχω παει).

Με βαση τα παραπανω, ΤΙ ΛΕΤΕ;

mourohavlos

Member
Φιλόδοξο πλάνο (στην καλύτερη), η αλήθεια είναι.
Το σοβαρό θέμα είναι οι αντοχές των παιδιών - θεωρώ πως θα είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό, ειδικά με τις συνεχείς μετακινήσεις. Προσωπικά, αν θα το τολμούσα, θα εστίαζα σε λιγότερες περιοχές και με (πολύ) λιγότερες μετακινήσεις - βέβαια εσείς ξέρετε τα της οικογένειας σας και είναι δική σας απόφαση.
Επίσης δείτε για τις καιρικές συνθήκες. Σε ορισμένες περιοχές (πχ Μπαλί) τότε είναι η υγρή περίοδος.

Papaya

Member
Φιλόδοξο πλάνο (στην καλύτερη), η αλήθεια είναι.
Το σοβαρό θέμα είναι οι αντοχές των παιδιών - θεωρώ πως θα είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό, ειδικά με τις συνεχείς μετακινήσεις. Προσωπικά, αν θα το τολμούσα, θα εστίαζα σε λιγότερες περιοχές και με (πολύ) λιγότερες μετακινήσεις - βέβαια εσείς ξέρετε τα της οικογένειας σας και είναι δική σας απόφαση.
Επίσης δείτε για τις καιρικές συνθήκες. Σε ορισμένες περιοχές (πχ Μπαλί) τότε είναι η υγρή περίοδος.
Η αλήθεια ειναι ότι αρχικά ειπα
"Οκ ενάμισης μήνα με τα παιδιά στην Ασία στο χαλαρό, ωραια θα πάει"
Κ μετά πλανάροντας κατάαγχώθηκα.
Δλδ δε θέλω να πάμε εκεί κ να είμαστε με ένα άγχος "ποπό τι μας περιμένει "
Για το Μπαλί έχεις δίκιο , το είδα τώρα.
Μπορείς να βοηθήσεις στο κομμάτι "λιγότερες περιοχές λιγότερες μετακινήσεις"?
Ποια είναι η οπτική σου;
Βγάζοντας Μπαλι κ σουρατ Τάνι, τι άλλες αλλαγές μπορώ να κάνω;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μπορώ να σ βοηθήσω σε σχέση με το Βιετνάμ. Που είναι τεράστια χώρα κ θα πρέπει να κάνεις επιλογές εφόσον υπάρχουν 2 παιδάκια στη μέση.
Η είσοδος με πλωτό μέσο αν κατάλαβα καλά από Καμπότζη να ξέρεις ότι είναι μεν ωραία φάση αλλά μεγάλη ταλαιπωρία, τελείωσες ώρες κ ζέστη, υγρασία. Το έκανε μέλος της παρέας μας φέτος το Γενάρη όταν οι υπόλοιποι αναχωρήσαμε κ μου τα περιέγραψε.

Papaya

Member
Μπορώ να σ βοηθήσω σε σχέση με το Βιετνάμ. Που είναι τεράστια χώρα κ θα πρέπει να κάνεις επιλογές εφόσον υπάρχουν 2 παιδάκια στη μέση.
Η είσοδος με πλωτό μέσο αν κατάλαβα καλά από Καμπότζη να ξέρεις ότι είναι μεν ωραία φάση αλλά μεγάλη ταλαιπωρία, τελείωσες ώρες κ ζέστη, υγρασία. Το έκανε μέλος της παρέας μας φέτος το Γενάρη όταν οι υπόλοιποι αναχωρήσαμε κ μου τα περιέγραψε.
Χμμμ ναι είναι ένα κομμάτι που με προβληματίζει.
Η Καμπότζη μπήκε σχεδόν εξ ολοκλήρου (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της ζωής μας) για το ανγκορ βατ κ επειδή είναι ανάμεσα σε Ταϊλάνδη κ Βιετνάμ.

Δλδ σε μια βάρκα της κακιάς ώρας τόσες ώρες δεν ξέρω πως θα βγει. Έχουν δείξει ότι τα πάνε καλά με μεταβάσεις από ένα μέρος σε άλλο κ πολύωρα οδηγικά ταξίδια συν νυχτερινά λεωφορεία.

Θα μου φανεί βαρύ να το θυσιασω, όμως προέχει η άνεση κ η ομαλότητα κ φυσικά να περνάμε σχετικά καλά.

Με βάση την πρώτη αναρτηση, πώς σου φαίνεται το πρόγραμμα Βιετνάμ;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Έβαλες πολλές νύχτες σίγουρα μπορείς να κόψεις από κει. Ειδικά από βορρά 12 διανυκτεύσεις είναι υπερβολή.
Εντάξει είναι φθηνή χώρα κ μπορείς να το πας χαλαρά αλλά 3 μέρες Ανόι είναι υπεραρκετές, βάλε άλλες 2 Σάπα, και 2,3 από δω κ από κει με 8 είσαι σούπερ.

Papaya

Member
Έβαλες πολλές νύχτες σίγουρα μπορείς να κόψεις από κει. Ειδικά από βορρά 12 διανυκτεύσεις είναι υπερβολή.
Εντάξει είναι φθηνή χώρα κ μπορείς να το πας χαλαρά αλλά 3 μέρες Ανόι είναι υπεραρκετές, βάλε άλλες 2 Σάπα, και 2,3 από δω κ από κει με 8 είσαι σούπερ.
Sa Pa λέω να μην πάμε κ να πάμε Pu Luong λόγω κόστους.
Μετά ninh binh,cat ba , halong έβαλα τρία στο καθένα με τη λογική ότι θα φεύγουν κ μέρες στη μετακίνηση.

Από κομμάτι σε κομμάτι , πηγαίνατε με εσωτερικές πτήσεις;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Nαι μια χαρά όλα. Εχω γράψει κ ιστορία στο φορουμ, έχω φωτογραφίες κ περιγραφές από τα πάντα μπορείτε να πάρετε τιπς μια κ είναι πρόσφατο το ταξίδι μου

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
τα κουραστικα πια γκρουπ στο facebook δεν μπορουν να αντικαταστησουν ενα φορουμ με αναλυτικες πληροφοριες, βιωματικες περιγραφες κι εκτενη ημερολογια.
Χειροκροτώ όρθιος και υποκλίνομαι σ' αυτή σου την ατάκα, δε θα μπορούσες να το θέσεις πιο σωστά με λίγες μόνο λέξεις!

Σου εύχομαι τα καλύτερα για το ταξίδι σου, δε μπορώ να συνδράμω στην κουβέντα καθώς έχω πάει μόνο Βιετνάμ και σε άλλη φάση σε σχέση με ότι ψάχνεις, είμαι σίγουρος όμως πως είσαι στο κατάλληλο μέρος για να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις. Καλώς ήρθες. :)

Papaya

Member
Χειροκροτώ όρθιος και υποκλίνομαι σ' αυτή σου την ατάκα, δε θα μπορούσες να το θέσεις πιο σωστά με λίγες μόνο λέξεις!

Σου εύχομαι τα καλύτερα για το ταξίδι σου, δε μπορώ να συνδράμω στην κουβέντα καθώς έχω πάει μόνο Βιετνάμ και σε άλλη φάση σε σχέση με ότι ψάχνεις, είμαι σίγουρος όμως πως είσαι στο κατάλληλο μέρος για να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις. Καλώς ήρθες. :)
Ευχαριστώ πολύ!
Θεωρώ πως τα Facebook groups αναγκαστικά αφομοιώνουν την κουλτούρα του μέσου που τα φιλοξενεί, κάτι σαν "το μέσο είναι το μήνυμα". Εύκολη fast food πληροφορία, άστοχοι παραλληλισμοί προς εντυπωσιασμό τύπου" Αζόρες , η Χαβάη της Ευρώπης" , πολλοί κ παράξενα θετικοι παραπλανητικοι επιθετικοί προσδιορισμοί όλη την ώρα σε όλα (παραμυθένιο, αχαστο, ονειρικά κτλ κτλ) που καλό είναι να αποδομεις κ κάποια μέρη κ να δίνεις μια ρεαλιστική εικόνα, κ το σημαντικότερο ελάχιστα έως μηδενικά συναισθήματα κ ενδοτερη σύνδεση με το ταξίδι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα