tatooine
Member
Ταινιάρα, την είδα την άνοιξη που μας πέρασε στο Δαναό και μόνο που δεν βγήκα στο τέλος κλαίγοντας από την αίθουσαΠήγα πρόσφατα στο Stellar στον Κεραμεικό, όπου είναι ένας mini κινηματογράφος σε μια ταράτσα και εστιατόριο. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Ο χώρος πολύ προσεγμένος ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η ταινία "Το μπλε καφτανι".
Είναι η ιστορία ενός ομοφυλόφιλου ράφτη στο Μαρόκο και η ζωή με την γυναίκα όπου προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό. Η ταινία ήταν απίστευτη. Είναι από τις πολύ λίγες ταινίες που έχω δεθεί τόσο πολύ με τους χαρακτήρες.
Ίσως η περίληψη της ταινίας που έχω κάνει να είναι ανεπαρκής αλλά δώστε της μια ευκαιρία!
View attachment 435846
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ταινία από κάθε άποψη!Πήγα πρόσφατα στο Stellar στον Κεραμεικό, όπου είναι ένας mini κινηματογράφος σε μια ταράτσα και εστιατόριο. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Ο χώρος πολύ προσεγμένος ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η ταινία "Το μπλε καφτανι".
Είναι η ιστορία ενός ομοφυλόφιλου ράφτη στο Μαρόκο και η ζωή με την γυναίκα όπου προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό. Η ταινία ήταν απίστευτη. Είναι από τις πολύ λίγες ταινίες που έχω δεθεί τόσο πολύ με τους χαρακτήρες.
Ίσως η περίληψη της ταινίας που έχω κάνει να είναι ανεπαρκής αλλά δώστε της μια ευκαιρία!
View attachment 435846
Την είδα και την απόλαυσα.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ταινία από κάθε άποψη!
Τρελάθηκα με την εξομολόγηση στην γυναίκα του και την απάντηση της. Ότι πιο τρυφερό υπάρχειΌτι και να πώ είναι λίγο γι αυτή την ταινία!σενάριο ,διάλογοι,ερμηνείες!!!
Την χειρονομία την περίμενα,δεν περίμενα την διαδρομή ότι θα την έκαναν μόνοι τους.και η -τελευταία-.η μάλλον.προτελευταία σκηνή λίγων λεπτών προς το ΦΙΝΑΛΕ ειναι
απλά
ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ!!!ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ!!
Είδα την ταινία ..Είδα το Oppenheimer. Τη νέα ταινία του Νολαν βασισμένη στη βιογραφία του Oppenheimer. Καταπληκτικό! Δεν είναι πολιτικά ορθή, δεν έχει ισαποστακιστικα. Θέτει πολύ ωραίους προβληματισμούς κατά τη γνώμη μου και ασκεί έντονη κριτική στη σαπίλα που επικρατεί στον ακαδημαϊκό χώρο. Νομίζω ότι αν γίνονταν γνωστά πράγματα που επικρατούν στον ακαδημαϊκό χώρο όσοι είναι εκτός δεν θα μπορούν να τα πιστέψουν. Μπορούν μεγάλα κεφάλια να σου καταστρέψουν την καριέρα για μικροπραγματα. Και φυσικά όλα τα μεγάλα κεφάλια έχουν πολιτικές διασυνδέσεις. Από ένα σημείο και μετά περισσότερο πολιτική κάνουν παρά επιστήμη.
Συνειδητοποίησα ότι αυτή είναι μόλις η δεύτερη ταινία του Νολαν που έχω δει. Το άλλο είναι το prestige που επίσης μου άρεσε πολύ. Θα πιάσω κι άλλες δικές του, προσπερνωντας φυσικά τις ταινίες οι ήρωες με τα κολάν....
Extra bonus τα γυρίσματα έγιναν στην Πράγα ή Πραγκα ( γειτονιά της Βαρσοβιας ) που ακόμα και σήμερα τα κτήρια έχουν σημάδια από τις σφαίρες του ΒΠΠΕίδα σήμερα το The Pianist, μια must see ταινία που για κάποιο λόγο μου είχε ξεφύγει.
Δεν θα αναφερθώ στα της ταινίας και τις θηριωδίες των ναζί αλλά ποιο πολύ στο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον που θα βγάλει από μέσα μου. Σε κάθε πόλη που κάνω walking tour, υπάρχει σχεδόν πάντα μια επίσκεψη στην εβραϊκή συνοικία ή Jewish quarter.
Στα επόμενα ταξίδια και tour, σίγουρα θα καταλάβω πολύ περισσότερο για αυτά τα μέρη, γιατί μέχρι τώρα δεν είχα κάνει αυτές τις συνδέσεις στο μυαλό μου.