Κινηματογραφική κουβέντα....

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Με πάσα επιφύλαξη νομίζω πως η εδώ εταιρεία διανομής δεν ήθελε το φιλμ να συμπέσει με Επικίνδυνες Αποστολές κ Barbie, δεδομένου κιόλας ότι στην Ελλάδα ως γνωστόν στη ντάλα του καλοκαιριού δουλεύουν κυρίως τα θερινά σινεμά που όπως και να το κάνουμε δεν βοηθούν υπερβολικά τους τζίρους των blockbusters (1 λιγότερο προβολή αφού αναγκαστικά ξεκινούν στις 21.00, μικρότερη χωρητικότητα αιθουσών, κλπ).
Παρόμοια εξαίρεση έγινε νομίζω και σε Ιταλία και σε κάποιες ασιατικές χώρες

MVSylvia

Member
Η οποία έχει πάρει πολύ καλές κριτικές. Δεν έχω πειστεί αν όντως είναι καλή ή απλά η κοινωνία καταρρέει.
Αυτο σκεφτομουν αλλα διαβασα και αρθρα που υποστηριζαν ποσο τρελο μαρκετινγκ πλοτ ειναι οι φεικ καλες κριτικες της συγκεκριμενης ταινιας. Παντως απο περιεργεια θα παω να την δω, οπως και την ταινια του Νολαν που ανελυσες αν κ πιστευω θα με εξοργισει περισσοτερο απο οσο αντεχω το θεμα.

AERAS

Member
Η οποία έχει πάρει πολύ καλές κριτικές. Δεν έχω πειστεί αν όντως είναι καλή ή απλά η κοινωνία καταρρέει.
Δεν έτυχε να δω ούτε το τρέιλερ.
Φαντάζομαι ότι είναι παιδική ταινία για κορίτσια και ως τέτοια θα κριθεί. γιατί να καταρρέει λοιπόν η κοινωνία επειδή σε κάποια κορίτσια μικρής ηλικίας μπορεί να αρέσει ?

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Άκουγα σήμερα μια αλλοδαπή κριτικό κινηματογράφου που την έχω σε εκτίμηση να μιλάει για τις δύο ταινίες που βγήκαν στη χώρα της, και μιλούσε θετικά για την μπαρμπι κ λιγότερο θετικά για το Οπενχαιμερ. Μου φάνηκε περίεργο αλλά αν δεν δει κάποιος και τις δύο ταινίες δεν μπορεί να έχει σαφή άποψη

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Φαντάζομαι ότι είναι παιδική ταινία για κορίτσια και ως τέτοια θα κριθεί. γιατί να καταρρέει λοιπόν η κοινωνία επειδή σε κάποια κορίτσια μικρής ηλικίας μπορεί να αρέσει ?
Αν δεις το trailer θα καταλάβεις. Είναι αυτή η νέα μόδα ταινιών που αυτοσαρκαζονται, κλείνουν το μάτι στο θεατή, ο σκοπός τους είναι να γίνουν viral κλπ. Δεν φαίνεται για παιδική ταινία απ'το trailer τουλάχιστον.

αν κ πιστευω θα με εξοργισει περισσοτερο απο οσο αντεχω το θεμα.
Είναι πράγματι εξοργιστικο και η ταινία βλέπει με συμπάθεια τον Oppenheimer. Στα μάτια των Αμερικανών ίσως να τον ηρωοποιει κιόλας. Αν δεν γνωρίζεις τις πολιτικές του πεποιθήσεις και τι έπαιζε με τον άλλο μεγάλο επιστήμονα heisenberg εκείνη την περίοδο, θα σου πρότεινα να πας στην ταινία χωρίς αυτές τις πληροφορίες και πολύ πιθανόν να ξαφνιαστεις. Ήταν και είναι πολύπλοκο το θέμα και έτσι κι αλλιώς την τελική απόφαση την παίρνουν πάντα οι πολιτικοί.

paefstra

Member
Είχα ποσταρει κάποια στιγμή ένα trailer από μια πολυαναμενομενη ελληνική ταινία, ο Αλέξανδρος ο Μακεδων. Ο καλλιτέχνης αποφάσισε να τη δώσει τσάμπα στο YouTube.

Εννοείται πως την είδα και δεν έχω λόγια. Ηχητικά εφέ, σκηνικά και ηθοποιία επιπέδου βιντεοκασέτας του '80. Στολές, περούκες και όπλα αγορασμένα από συνοικιακο κατάστημα με αποκριάτικα. Ψηφιακά εφέ με γραφικά Playstation 1.

Η ταινία αρχίζει με τον καλύτερο τρόπο με τον Μεγαλεκο να παλεύει με καρχαρία! Ότι και να ειπωθεί από εκεί και πέρα είναι λίγο. Από αυτά που πρέπει να δεις για να πιστέψεις ότι υπάρχουν. Αγαπημένες σκηνές όποτε έδειχνε τον Μεγαλεκο να βγάζει λόγο και στο επόμενο πλάνο έδειχνε κάτι κακομοιρηδες να στέκονται. Σε μια φάση που φωνάζει φάλαγγα και στο επόμενο πλάνο δείχνει αυτό:

View attachment 422830

Αναγκαστικά το σταμάτησα γιατί έκλαψα απ'τα γέλια. Ο πρωταγωνιστής-παραγωγός-σκηνοθετης-σεναριογραφος-τιμητης του πολιτισμού δίνει ρεσιτάλ. Ελπίζω να καταπιαστει και με άλλα ιστορικά έπη!
Τι διαμαντι ειναι αυτο? Σεναριο, σκηνοθεσια, παραγωγη, πρωταγωνιστης Ταδε Βογοπουλος.
Εχουμε τσεκαρει μη βγηκε και τιποτε βουλευτης με γνωστο σχηματισμο μετα τις εκλογες;
Εχει γυρισει και λησταρχο Νταβελη και βραβευτηκε στην Κυπρο
Ο σκηνοθέτης Τάκης Βογόπουλος στη Νάξο, προσκεκλημένος της Κινηματογραφικής Λέσχης - naxostimes.gr

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Τι διαμαντι ειναι αυτο? Σεναριο, σκηνοθεσια, παραγωγη, πρωταγωνιστης Ταδε Βογοπουλος.
Εχουμε τσεκαρει μη βγηκε και τιποτε βουλευτης με γνωστο σχηματισμο μετα τις εκλογες;
Εχει γυρισει και λησταρχο Νταβελη και βραβευτηκε στην Κυπρο
Ο σκηνοθέτης Τάκης Βογόπουλος στη Νάξο, προσκεκλημένος της Κινηματογραφικής Λέσχης - naxostimes.gr
"το «Αλέξανδρος ο Μακεδών» προτάθηκε κανονικότατα στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), προκειμένου να διαγωνιστεί στην κατηγορία της Διεθνούς Ταινίας στα βραβεία Όσκαρ 2022"

Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Εκτός αν στην ΕΑΚ γουστάρουν καφρίλες.

Τώρα είδα ότι την ταίνια με το λήσταρχο Νταβέλη την έχει ανεβάσει πρόσφατα στο κανάλι του στο youtube. Θα την δω κι αυτή αναγκαστικά!

duty_free

Member
Είδα το Oppenheimer.

Συνειδητοποίησα ότι αυτή είναι μόλις η δεύτερη ταινία του Νολαν που έχω δει. Το άλλο είναι το prestige που επίσης μου άρεσε πολύ. Θα πιάσω κι άλλες δικές του, προσπερνωντας φυσικά τις ταινίες οι ήρωες με τα κολάν....
που το ειδες ω τιτάνα; εισαι εξω, προφανώς...

βασικα το ηρωες με τα κολλάν δεν προσπερνιέται - αναφερομαι στο επος του Μελ Μπρουκς, ολως τυχαιως θυμαμαι την σκηνη με την σκηνη και τις εν αυτή σκιες και τα ξίφη - λολ. Δές το μόνον γι αυτο.

Τώρα ο νόλαν ειναι τοπ κατ εμενα διοτι συνδυαζει το εντελώς μεϊνστριμ με το εξεζητημενο (ντάξ δεν ειναι και Δαυίδ Λίντς μαλχόλαντ ντράϊβ ασούμε) αλλά χρειαζεται να δεις τρις και τετράκις ένα έργο του για να καταλαβεις κατι. Το πρεστίζ τω οντι, λίαν καλόν, αλλά έχεις παραλείψει το μεμέντο - μεγα σφάλμα ετυμηγορεί η λίγκα τιμογιαννακη και μπακογιαννόπουλα.

Το ινσέπσιον επίσης δυνατόν, το τενετ συμπαθές.
-

Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Πήγα πρόσφατα στο Stellar στον Κεραμεικό, όπου είναι ένας mini κινηματογράφος σε μια ταράτσα και εστιατόριο. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Ο χώρος πολύ προσεγμένος ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η ταινία "Το μπλε καφτανι".

Είναι η ιστορία ενός ομοφυλόφιλου ράφτη στο Μαρόκο και η ζωή με την γυναίκα όπου προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό. Η ταινία ήταν απίστευτη. Είναι από τις πολύ λίγες ταινίες που έχω δεθεί τόσο πολύ με τους χαρακτήρες.

Ίσως η περίληψη της ταινίας που έχω κάνει να είναι ανεπαρκής αλλά δώστε της μια ευκαιρία!

PXL_20230707_175838842.jpg

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
που το ειδες ω τιτάνα; εισαι εξω, προφανώς...

βασικα το ηρωες με τα κολλάν δεν προσπερνιέται - αναφερομαι στο επος του Μελ Μπρουκς, ολως τυχαιως θυμαμαι την σκηνη με την σκηνη και τις εν αυτή σκιες και τα ξίφη - λολ. Δές το μόνον γι αυτο.

Τώρα ο νόλαν ειναι τοπ κατ εμενα διοτι συνδυαζει το εντελώς μεϊνστριμ με το εξεζητημενο (ντάξ δεν ειναι και Δαυίδ Λίντς μαλχόλαντ ντράϊβ ασούμε) αλλά χρειαζεται να δεις τρις και τετράκις ένα έργο του για να καταλαβεις κατι. Το πρεστίζ τω οντι, λίαν καλόν, αλλά έχεις παραλείψει το μεμέντο - μεγα σφάλμα ετυμηγορεί η λίγκα τιμογιαννακη και μπακογιαννόπουλα.

Το ινσέπσιον επίσης δυνατόν, το τενετ συμπαθές.
-
Ναι στο Παρίσι το είδα. Μάλιστα η παγκόσμια πρεμιέρα εδώ έγινε και είχε έρθει όλο το καστ, αλλά ήταν αργά όταν το πήρα χαμπάρι. Για όσους τα κυνηγάτε πάντως αυτά να ξέρετε ότι στον κινηματογράφο Gran Rex (νομίζω η μεγαλύτερη κινηματογραφική αίθουσα της Ευρώπης) στο Παρίσι έχει σχεδόν κάθε μήνα παγκόσμια πρεμιέρα με όλους τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ να δίνουν το παρόν.

Το ήρωες με τα κολάν του Μπρουκς εννοείται το έχω δει. Στα μπάτμαν του Νόλαν αναφερόμουν για ήρωες με τα κολάν. Memento και Interstellar έχω βάλει σε προτεραιότητα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom