• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το βιβλίο αυτό ήταν πιο "κινηματογραφικό" από το "The Da Vinci Code", οπότε, αν το ακολουθήσουν τοσο πιστά όσο ακολούθησαν και το άλλο, η ταινία είναι πολλά υποσχόμενη!
Και το ερώτημα βέβαια είναι τι να διαλέξει κανείς την Πέμπτη: Σάκη ή Τόμ?
Και επειδή φυσικά διάλεξα Tom, να πω ότι η ταινία άρεσε και σε μένα. Είναι λιγότερο πιστή μεταφορά του Βιβλίου απ' ότι ήταν το DaVinci Code, αλλά είχε κινηματογραφικό ρυθμό, σασπένς και προσεγμένη δράση και εφφέ. Για μια ακόμα φορά, ένας εκπληκτικός ρόλος από τον Ewan McGregor.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
κι εγώ ως μεγάλος φαν του τομ χανκς ετοιμάζομαι σε λίγο να πάω να δω την ταινία;)

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
τελικά κι εγω χθες κατάφερα να τη δω επιτέλους,επιασε κι η βροχή στο θερινο.......anyway....,μου άρεσε πολυ ναι....δυνατό εργο,τα εφέ,η σκηνοθεσία,η πλοκή,οι ανατροπές......η ερμηνεία του Τομ Χανκς και συν τοις άλλοις ειχα την ευκαιρία να προσέξω και κάποια πράγματα απο εκκλησίες της Ρώμης που είχα επισκεφθεί πριν απο 6 μήνες και δεν τα είχα δει.....

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εμένα μου φάνηκε πολύ κακό.

Τόσο γρήγορη εναλλαγή από το ένα θέμα στο άλλο, δεν προλάβαινες να "μπεις" στο κλίμα, να νιώσεις τίποτα. Ο Τομ Χανκς περιφέρεται σα να βαριέται στα πλάνα, η ιταλίδα εντελώς γλάστρα, και η ταινία μια απογοήτευση.

Respect στον McGregor που ήταν το μόνο που άξιζε από όλη την ταινία.

Πολύ κατώτερη του Da Vinci Code, σε αντίθεση με το βιβλίο φυσικά που ήταν σκάλες ανώτερο του αντίστοιχου.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Εμένα μου φάνηκε πολύ κακό.

Τόσο γρήγορη εναλλαγή από το ένα θέμα στο άλλο, δεν προλάβαινες να "μπεις" στο κλίμα, να νιώσεις τίποτα. Ο Τομ Χανκς περιφέρεται σα να βαριέται στα πλάνα, η ιταλίδα εντελώς γλάστρα, και η ταινία μια απογοήτευση.

Respect στον McGregor που ήταν το μόνο που άξιζε από όλη την ταινία.

Πολύ κατώτερη του Da Vinci Code, σε αντίθεση με το βιβλίο φυσικά που ήταν σκάλες ανώτερο του αντίστοιχου.
θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον defk η ιταλίδα εντελώς γλάστρα, ο αγαπημένος μου χανκς τι τις θέλει τις πλαστικές γίνεται το πρόσωπο ανέκφραστο ο μακγκρέγκορ όντως πολύ καλός μα η ταινία προσπάθησε να χωρέσει όλο το στόρι σε 140' μα το στόρι ήταν τόσο συμπυκνωμένο που έπρεπε η ταινία να είναι 5 ώρες πράγμα ανεπίτρεπτο και αντιεμπορικό.... Τέλος μου άρεσαν οι εναέριες-επίγειες-υπόγειες εικόνες της Ρώμης ακόμη κι αυτές που ήταν στούντιο νόμιζες ότι ήταν μέσα στο βατικανό;)

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Η Λευκή Κορδέλα με θέμα το μηχανισμό οδηγεί στη δημιουργία του φασισμού και της τρομοκρατίας του Αυστριακού Μίκαελ Χάνεκε κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο 62ο Φεστιβάλ των Καννών.Η ταινία ήταν ανάμεσα σε αυτές που τα προγνωστικά έφεραν ανάμεσα στις επικρατέστερες για το μεγάλο βραβείο, αν και η κριτική επιτροπή και ο συναγωνισμός από πολλές καλές ταινίες δυσκόλευαν κάθε πρόβλεψη.
Ο Κριστόφ Βαλτς, πρωταγωνιστής στο Inglourious Basterds του Κουέντιν Ταραντίνο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού ενώ το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού έλαβε η Σαρλοτ Γκενσμπουργκ για τον αμφιλεγόμενο Αντίχριστο του Λαρς φον Τρίερ.
Στα άλλα βραβεία:
- Το Μεγάλο Βραβείο κέρδισε ο Γάλλος Ζακ Οντριά για τον Προφήτη.
- Δύο ταινίες μοιράστηκαν το βραβείο της κριτικής επιτροπής: το Ενυδρείο της Αντρεα Αρνολντ και η Δίψα του Νοτιοκορεάτη Τσαν-Γουκ Παρκ. Η επιτροπή τίμησε με τη Χρυσή Κάμερα για τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη τον Μπριγιάντε Μεντόζα από τις Φιλιππίνες για την ταινία Κινατάι.
- Με ειδικό βραβείο για την μακρά συνεισφορά του στον κινηματογράφο τιμήθηκε ο παλαίμαχος σκηνοθέτης Αλέν Ρενέ.
- Το βραβείο της οικουμενικής κριτικής επιτροπής για το 2009 απονεμήθηκε το Σάββατο στην ταινία Ψάχνοντας τον Ερίκ του Βρετανού Κεν Λόουτς, με μία ειδική μνεία στην Λευκή κορδέλα.
- Η ταινία Κυνόδοντας σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα».
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν Γαλλίδα ηθοποιός, Ιζαμπέλ Υπέρ.
Πηγή:
in.gr |

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τόσο γρήγορη εναλλαγή από το ένα θέμα στο άλλο, δεν προλάβαινες να "μπεις" στο κλίμα, να νιώσεις τίποτα.

Θα συμφωνησω με τα παραπανω!! ;)

HELEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική
Συμφωνά με Defkalion. Και ο κώδικας και οι πεφωτισμένοι ήταν κακές ταινίες. Γρήγορες σκηνές για να μπορέσουν να χωρέσουν (φαντάσου) σε 2μιση ώρες ταινία, κατά τη γνώμη μου ανούσια θέματα αλλά βέβαια πολύ πιασάρικα για τον κόσμο, ο Τομ πρέπει να αλλάξει στυλ, έχει καταντήσει σαν τον Χαρδαβέλλα και όχι άλλα βιβλία γυρισμένα σε ταινίες του Brown! Έλεος!! Φτάνουν τα δύο.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Πέθανε ο David Carradine, o γνωστός ηθοποιός από την τηλεοπτική σειρά Κουνγκ Φου αλλά και απο την κινηματογραφική τριλογία του Ταραντίνο Κιλ Μπιλ!

Βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του σε ξενοδοχείο στην Μπανγκόκ της Ταυλάνδης οπου βρισκόταν για γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:
TA NEA On-line

varioAthens

Member
Πέθανε ο David Carradine, o γνωστός ηθοποιός από την τηλεοπτική σειρά Κουνγκ Φου αλλά και απο την κινηματογραφική τριλογία του Ταραντίνο Κιλ Μπιλ!

Βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του σε ξενοδοχείο στην Μπανγκόκ της Ταυλάνδης οπου βρισκόταν για γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:
TA NEA On-line

Αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ ότι το ΚILL BILL είναι τριλογία? :shock: Xάλασαν και ΤΑ ΝΕΑ!!! :haha:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
mea culpa, οχι των Νεων!:cool:

man79

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εμμμ Μμμμ Εεεε ????????
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία,Νέα Ζηλανδία κ.α
θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον defk η ιταλίδα εντελώς γλάστρα, ο αγαπημένος μου χανκς τι τις θέλει τις πλαστικές γίνεται το πρόσωπο ανέκφραστο ο μακγκρέγκορ όντως πολύ καλός μα η ταινία προσπάθησε να χωρέσει όλο το στόρι σε 140' μα το στόρι ήταν τόσο συμπυκνωμένο που έπρεπε η ταινία να είναι 5 ώρες πράγμα ανεπίτρεπτο και αντιεμπορικό.... Τέλος μου άρεσαν οι εναέριες-επίγειες-υπόγειες εικόνες της Ρώμης ακόμη κι αυτές που ήταν στούντιο νόμιζες ότι ήταν μέσα στο βατικανό;)

Συμφωνώ και εγώ απόλυτα με τα παραπάνω!!!Σαν κινηματογραφόφιλος είχα μεγάλες προσδοκίες για αυτή την ταινία!!!Είχα βέβαια και ενδοιασμούς λόγω προιστοριας(Κώδικας Da Vinci) αλλά η ελπίδα έλεγα πεθαίνει τελευταία!!!Τελικά το προηγούμενο Σάββατο πέθανε!!!Κακή ταινία,πετσοκόψανε το βιβλίο για να χωρέσει,αλλάξανε χαρακτήρες,αφαιρέσανε χαρακτήρες,πάει το βιάσανε το βιβλίο!!!!!Το μόνο που με κρατούσε ήταν αφενός οι εικόνες της Ρώμης και αφαιτέρου ήθελα να δω πως θα τελειώσει!!!!:haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha:

ΥΓ:Αναμένεται το νέο του βιβλίο με τίτλο: το κλειδί του Σολωμόντα!!!Αν γυριστεί σε ταινία ΔΕΝ πρόκειται να το δώ!!!!!!!!!!!!!!!!;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα