romantic woman
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΙΑΠΩΝΙΑ
είχε και τέτοιο πέταγμα; δε θυμαμαιΕ μη μου πεις ότι δεν σου άρεσε το πέταγμα στο αστεροσκοπείο, για ξαναδέστο εδώ: View attachment 167791
είχε και τέτοιο πέταγμα; δε θυμαμαιΕ μη μου πεις ότι δεν σου άρεσε το πέταγμα στο αστεροσκοπείο, για ξαναδέστο εδώ: View attachment 167791
είχε και τέτοιο πέταγμα; δε θυμαμαι[/QUOTE
μακαρι να είχε τέτοιο, τότε θα είχε νόημα όλος ο θόρυβος που έγινε γιαυτή την σκουπιδοταινία...
Τώρα μη με παρεξηγήσεις, πλάκα κάνω, αλλά σε βρίσκω πανέτοιμη και διαβασμένη για να παρακολουθήσεις την τελετή όσκαρ του...2016Οι καλύτερες του '16 για μένα είναι:
Πρώτο και με μεγάλη διαφορά, μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει τα τελευταία χρόνια, είναι το "Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ" του πολυαγαπημένου Κεν Λόουτς. Μόλις βγήκα απ' το σινεμά ενιωθα λες και είχα φάει μπουνιά στο στομάχι!
Στη δεύτερη θέση βάζω δυο ταινίες, διότι δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω ποια μου άρεσε περισσότερο. Απ' τη μία είναι ο "Εμποράκος" του επίσης αγαπημένου σκηνοθέτη Φαραντί και απ' την άλλη το "Πάση θυσία". Μια έκπληξη από την αληθινή Αμερική. Άσε που παίζει κι ο Τζεφ Μπρίτζες. Δύσκολη απόφαση...
Μετά την πρώτη τριάδα, άλλες ταινίες που ξεχώρισα είναι δύο ισπανικές: το "Truman" και το "Ποιος κλέβει ποιον" και η βιογραφική "Trumbo". Επίσης το "Spotlight. Όλα στο φως" (αληθινή ιστορία) το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.
Συμπαθητικές για το είδος τους αν και αμερικάνικες βρήκα το "Παιχνίδι του χρήματος" με τους Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς και το "Truth" (αληθινή ιστορία κι αυτό) με την Κέιτ Μπλάνσετ και τον Ρεντφορντ. Κι η γαλλική "Μαμά, γύρισα" βλέπεται ευχάριστα. Ακόμα, ενδιαφέρον έχουν το ντοκυμαντερ του Μάικλ Μουρ "Πού να κάνετε την επόμενη εισβολή" και η ιστορική "Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν την ιστορία".
Κατώτερες των προσδοκιών μου ήταν: το "Χαίρε, Καίσαρ" των αδερφών Κοέν, η "Κιβωτός των ανθρώπων" του Σοκούροφ (αν και οι κριτικοί το έσπρωξαν αρκετά), η "Ελιά" (το περίμενα καλύτερο), το "Η Μάγκι έχει σχέδιο" και το "Πού πάω θέε μου" αν και προτάθηκε αρκετά απ' το φόρουμ, προσωπικα το βρήκα κάπως σαχλό -σόρρυ.
Αντιθέτως το "Sully" του Ίστγουντ δεν μου φάνηκε άσχημο, κι ο Τομ Χανκς αξιοπρεπέστατος -αν και δεν τρέφω συμπάθεια για το πρόσωπό του.
Αυτά τα ολίγα για την χρονιά που πέρασε.
Αααα, είδα και το "Νερούδα" χθες, αλλά δεν μπορώ να πω πως με συγκίνησε. Το περίμενα πιο δυνατό. Σκηνοθετικά μου φάνηκε αξιόλογο, αλλά κάτι του έλειπε...
Μπα, θα διαφωνήσω. Να πω την αλήθεια τα κλαψα τα λεφτάκια μου. Οι πρωταγωνιστές στυλιζαρισμένοι μέχρι αηδίας. Εντάξει η Κοτιγιάρ είναι παίδαρος (και προσωπικά τη γουστάρω και σαν ηθοποιό), όμως δυστυχώς ο Μπραντ Πιτ σαν να γερνάει κάπως ... άχαρα να πω; (δεν βρίσκω την κατάλληλη λέξη) Και το παίξιμο του βαριεστημένο μου φάνηκε. Ε, και το στόρυ δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο."Οι σύμμαχοι"(Allied):Ρομαντική ταινία αν και αναφέρεται στην περίοδο του ψυχρού πολέμου με κατασκοπείες κλπ αλλά ξεδιπλώνει και μιά ιστορία ρομαντισμού και βαθειάς ουσιαστικής αγάπης...Ο Μπράντ Πίτ και η Κοτιγιάρ στα καλύτερα τους!!
Γιατί να σε παρεξηγήσω καλέ; Δεν θα ξενυχτήσω βέβαια για να δω την τελετή, αλλά θα ενημερωθώ την επόμενη μέρα, αν και οι ταινίες που μου αρέσουν δεν έχουν σχέση με τα Όσκαρ.Τώρα μη με παρεξηγήσεις, πλάκα κάνω, αλλά σε βρίσκω πανέτοιμη και διαβασμένη για να παρακολουθήσεις την τελετή όσκαρ του...2016
Αποψη σου και σεβαστή!...Εννοείται ότι εδώ συζητάμε όχι μόνο για να συμφωνούμε..Μπα, θα διαφωνήσω. Να πω την αλήθεια τα κλαψα τα λεφτάκια μου. Οι πρωταγωνιστές στυλιζαρισμένοι μέχρι αηδίας. Εντάξει η Κοτιγιάρ είναι παίδαρος (και προσωπικά τη γουστάρω και σαν ηθοποιό), όμως δυστυχώς ο Μπραντ Πιτ σαν να γερνάει κάπως ... άχαρα να πω; (δεν βρίσκω την κατάλληλη λέξη) Και το παίξιμο του βαριεστημένο μου φάνηκε. Ε, και το στόρυ δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο.
Δραματική που μου άρεσε άρκετα και με πολύ καλό καστ -αν και κάπως παλιότερη- είναι η "Αύγουστος" https://el.wikipedia.org/wiki/Αύγουστος_(ταινία)Εχετε να προτείνετε καμία ρομαντική, δραματική ταινία;
Αμέ, δεν κάνω διακρίσεις, όλες καλοδεχούμενες είναι.Δέχεσαι και παλιότερες;