• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ταξίδι στα Κύθηρα του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Καλά, σε αυτό ο "χρόνος" δεν περνάει με τίποτε. Σπεσιαλιτέ του καταστροφέα του ελληνικού κινηματογράφου (προβοκατόρικη ατάκα, θάψτε με αλλά δεν τον αντέχω... εγώ και το σύμπαν).
:) Καλά, δε χρειάζεται να απολογείσαι για τα γούστα σου. Όμως το θέμα είναι πως το αφιέρωμα δεν έχει μόνο Αγγελόπουλο, δε διάβασες όλο το άρθρο. Προσωπικά θα ήθελα να δω τις Άγριες Φράουλες το οποίο απ'ό,τι έχω καταλάβει μας αφορά όλους (και το συνειδητοποιούμε κυρίως όταν περάσουμε τα 30)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
:) Καλά, δε χρειάζεται να απολογείσαι για τα γούστα σου. Όμως το θέμα είναι πως το αφιέρωμα δεν έχει μόνο Αγγελόπουλο, δε διάβασες όλο το άρθρο. Προσωπικά θα ήθελα να δω τις Άγριες Φράουλες το οποίο απ'ό,τι έχω καταλάβει μας αφορά όλους (και το συνειδητοποιούμε κυρίως όταν περάσουμε τα 30)
Μωρέ το διάβασα και έχει πολύ καλές επιλογές και Ταρκόφσκι κλπ. Απλά μου φάνηκε λίγο ειρωνικό να βάζουν Αγγελόπουλο σε αφιέρωμα με θέμα το χρόνο. Έχουν χιούμορ τα άτομα.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Only lovers left alive
Αντικειμενική σίγουρα δε θα είμαι γιατί είμαι φαν του Jarmush, αλλά νομίζω οτι όντως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ταινία παρά το ''ιδιαίτερο'' στόρι μιας και πρωταγωνιστές είναι δύο βαμπίρ, ο Αδάμ και η Εύα, ερωτευμένοι αιώνες, που προσπαθούν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους, την ανάγκη τους για αίμα και να επιβιώσουν ανάμεσα στους ανθρώπους τους οποίους συμβολικά-καυστικά ο Τζάρμους αναφέρει ως ζόμπι.

Εξαιρετική η Tilda Swinton, πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ καμία άλλη σε αυτό το ρόλο, ατμοσφαιρικά γυρίσματα σε Ντιτρόιτ και Ταγγέρη, την οποία και λατρεύω, σε σημείο που σκυλομετάνιωσα που δεν την είδα σε σινεμά κι ένα καταπληκτικό soundtrack με μίξη διάφορων ήχων που αποτελεί από μόνο του λόγο να δει κανείς την ταινία.

alma

Member
wakolda στα ελληνικά Ο Γερμανος γιατρός .
Το είδα χθες και μου αρεσε . Αργεντινικος κινηματογραφος στα καλιτερα του.
Ωραιο θέμα ( οι ναζι να αλωνιζουν στη Λ.Αμερική ) , καλη σκηνοθεσια , αψογοι ηθοποιοι και τέλεια φωτογραφια .
Πολύ καλό.Μετά το "με λένε Ερνέστο",άλλη μια σοβαρή προσπάθεια της Ναταλια Ορέιρο που έφυγε από τις σαπουνόπερες και έκανε στροφή στον ποιοτικό κινηματογράφο.

maraki86

Member
The monuments men: Πολύ καλή και ενδιαφέρουσα ταινία με εξαιρετικούς ηθοποιούς. Η ιστορία εκτυλίσσεται την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου όταν μια ομάδα απαρτισμένη από ιστορικούς τέχνης και υπαλλήλους μουσείων καλείται να διασώσει και προστατέψει καλλιτεχνικά δημιουργήματα πριν αυτά πέσουν στα χέρια των Ναζί. Η ταινία μας δείχνει το σκληρό πρόσωπο των Ναζί και σε αυτήν την περίπτωση καθώς δεν διστάζουν να καταστρέψουν αριστούργηματα πολλών γνωστων καλλιτεχνών! Πραγματικά αξίζει να την δει κάποιος!!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
The monuments men: Πολύ καλή και ενδιαφέρουσα ταινία με εξαιρετικούς ηθοποιούς. Η ιστορία εκτυλίσσεται την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου όταν μια ομάδα απαρτισμένη από ιστορικούς τέχνης και υπαλλήλους μουσείων καλείται να διασώσει και προστατέψει καλλιτεχνικά δημιουργήματα πριν αυτά πέσουν στα χέρια των Ναζί. Η ταινία μας δείχνει το σκληρό πρόσωπο των Ναζί και σε αυτήν την περίπτωση καθώς δεν διστάζουν να καταστρέψουν αριστούργηματα πολλών γνωστων καλλιτεχνών! Πραγματικά αξίζει να την δει κάποιος!!
Tην είδα ,καλή ταινία,δεν μπορώ να πω ότι μ ενθουσίασε κιόλας,το ενδιαφέρον είναι αυτό που περιγράφεις ότι ενώ πρόκειται για ιστορία πολέμου βλέπεις κάτι το τελείως διαφορετικό από αυτό που θα περίμενε κανείς σε καιρό πολέμου..το να μάχονται κάποιοι με κίνδυνο της ζωής τους για την διαφύλαξη των έργων τέχνης .Βασισμένη σε πραγματική ιστορία.
Πολύ καλό το κάστ των ηθοποιών και οι ερμηνείες ,μου άρεσε πολύ ο Ματ Ντειμοντ!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Only lovers left alive
Αντικειμενική σίγουρα δε θα είμαι γιατί είμαι φαν του Jarmush, αλλά νομίζω οτι όντως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ταινία παρά το ''ιδιαίτερο'' στόρι μιας και πρωταγωνιστές είναι δύο βαμπίρ, ο Αδάμ και η Εύα, ερωτευμένοι αιώνες, που προσπαθούν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους, την ανάγκη τους για αίμα και να επιβιώσουν ανάμεσα στους ανθρώπους τους οποίους συμβολικά-καυστικά ο Τζάρμους αναφέρει ως ζόμπι.

Εξαιρετική η Tilda Swinton, πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ καμία άλλη σε αυτό το ρόλο, ατμοσφαιρικά γυρίσματα σε Ντιτρόιτ και Ταγγέρη, την οποία και λατρεύω, σε σημείο που σκυλομετάνιωσα που δεν την είδα σε σινεμά κι ένα καταπληκτικό soundtrack με μίξη διάφορων ήχων που αποτελεί από μόνο του λόγο να δει κανείς την ταινία.
Την είχα δεί στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης,ήταν η εναρκτήρια ταινία και ο σκηνοθέτης ο Jarmush μας είχε κάνει την τιμή να παρευρίσκεται εκεί και απάντησε σε ερωτήσεις.
Η ταινία εμένα δεν μου άρεσε,τελείως φευγάτη,τα μόνα στοιχεία που μου κράτησαν το ενδιαφέρον ήταν αυτά που περιγράφεις..τα ατμοσφαιρικά γυρίσματα στην Ταγγέρη και φυσικά τα μουσικά ακούσματα!!!εξαιρετικά,όσο για την Tilda Swinton έτσι "εξαυλωμένη"όπως ήταν ο ρόλος της π ήγαινε γάντι
αλλά πέραν αυτού τίποτε,βαρέθηκα.
Ο Jarmush ωραίος τύπος,πολύ απλός δέχθηκε κάποιες ερωτήσεις και απαντούσε
αυτό που θυμάμαι είναι το σχόλιο του "ελπίζω να γελάσατε με την ταινία"
ενώ δηλ η ταινία έχει να κάνει με βαμπίρ είναι χιουμοριστική και σατυρική.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πήγα και είδα αυτό: http://www.imdb.com/title/tt1540767/
Καλά να πάθω, αλλά οι μόνες εναλλακτικές για να μη χάσουμε το λεωφορείο ήταν δυο κινουμένων σχεδίων και μια που είχα δει. Η ταινια έχει φοβερό γέλιο για το πόσο κακοί είναι οι ηθοποιοί, γελούσε όλη η αίθουσα λέμε, το δε σενάριο είναι για κλάμματα, ένα σπίτι στο οποίο όποιος κοιμάται δολοφονείται από φαντάσματα, τα οποία είναι και τόσο κακομακιγιαρισμένα που θυμίζουν τον Κίμωνα Κουλούρη τις καλές εποχές του eyeliner. Αν περνάτε μια φάση κατάθλιψης, είστε συγγενής του Αγγελόπουλου και θέλετε να πειστείτε πως υπάρχουν και χειρότερα ή πεθυμήσατε τον Κατέλλη και το θέατρο της Τετάρτης στα παρατράγουδα της Πάνια, μην το χάσετε. Αμερικάνικος κινηματογράφος στα καλύτερά του.

Kanel28

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
@Yorgos Το να βλέπω σάπιες ταινίες τρόμου είναι η αγαπημένη μου ασχολία. Σε ευχαριστώ! Η πρόταση σου φαίνεται εξαιρετική.

Για όποιον ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους σαπίλες αξίζει να δείτε τα παρακάτω με όποιο τρόπο μπορείτε. Μπορεί να μην είναι πρόσφατες αλλά είχαν κάποτε τη θέση τους στις κινηματογραφικές αίθουσες.

1.http://www.imdb.com/title/tt0349113/ Με μπάτζετ 650$ αξίζει μια προσοχή.

2. http://www.imdb.com/title/tt0112747/?ref_=nv_sr_1 Η αγαπημένη μου ταινία με καρχαρίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση "αυτή η φονική μηχανή που το μόνο που κάνει είναι να τρώει/σκοτώνει και να αναπαράγεται είναι ένα μεγάλο φουσκωτό μπαλόνι (μηδενικό μπάτζετ) :p Στα μπόνους της ταινίας ο επιστήμονας/ωκεανολόγος με τα άπειρα πτυχία που έρχεται να προσφέρει τις γνώσεις του στην πληγείσα περιοχή είναι μια δίμετρη 25αρα ξανθιά θεογκόμενα.

3 http://www.imdb.com/title/tt0779982/?ref_=nv_sr_1 Αυτή η ταινία είναι κλάσεις πάνω από τις προηγούμενες. Πρόκειται για ένα Νεοζηλανδικό έπος με πρόβατα ζόμπι, που πέρδονται αφού έχουν επιτεθέι στη λεία τους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom