Ταξίδι στα Κύθηρα του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Καλά, σε αυτό ο "χρόνος" δεν περνάει με τίποτε. Σπεσιαλιτέ του καταστροφέα του ελληνικού κινηματογράφου (προβοκατόρικη ατάκα, θάψτε με αλλά δεν τον αντέχω... εγώ και το σύμπαν).
Ταξίδι στα Κύθηρα του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Καλά, σε αυτό ο "χρόνος" δεν περνάει με τίποτε. Σπεσιαλιτέ του καταστροφέα του ελληνικού κινηματογράφου (προβοκατόρικη ατάκα, θάψτε με αλλά δεν τον αντέχω... εγώ και το σύμπαν).
Μωρέ το διάβασα και έχει πολύ καλές επιλογές και Ταρκόφσκι κλπ. Απλά μου φάνηκε λίγο ειρωνικό να βάζουν Αγγελόπουλο σε αφιέρωμα με θέμα το χρόνο. Έχουν χιούμορ τα άτομα.Καλά, δε χρειάζεται να απολογείσαι για τα γούστα σου. Όμως το θέμα είναι πως το αφιέρωμα δεν έχει μόνο Αγγελόπουλο, δε διάβασες όλο το άρθρο. Προσωπικά θα ήθελα να δω τις Άγριες Φράουλες το οποίο απ'ό,τι έχω καταλάβει μας αφορά όλους (και το συνειδητοποιούμε κυρίως όταν περάσουμε τα 30)
Πολύ καλό.Μετά το "με λένε Ερνέστο",άλλη μια σοβαρή προσπάθεια της Ναταλια Ορέιρο που έφυγε από τις σαπουνόπερες και έκανε στροφή στον ποιοτικό κινηματογράφο.wakolda στα ελληνικά Ο Γερμανος γιατρός .
Το είδα χθες και μου αρεσε . Αργεντινικος κινηματογραφος στα καλιτερα του.
Ωραιο θέμα ( οι ναζι να αλωνιζουν στη Λ.Αμερική ) , καλη σκηνοθεσια , αψογοι ηθοποιοι και τέλεια φωτογραφια .
Tην είδα ,καλή ταινία,δεν μπορώ να πω ότι μ ενθουσίασε κιόλας,το ενδιαφέρον είναι αυτό που περιγράφεις ότι ενώ πρόκειται για ιστορία πολέμου βλέπεις κάτι το τελείως διαφορετικό από αυτό που θα περίμενε κανείς σε καιρό πολέμου..το να μάχονται κάποιοι με κίνδυνο της ζωής τους για την διαφύλαξη των έργων τέχνης .Βασισμένη σε πραγματική ιστορία.The monuments men: Πολύ καλή και ενδιαφέρουσα ταινία με εξαιρετικούς ηθοποιούς. Η ιστορία εκτυλίσσεται την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου όταν μια ομάδα απαρτισμένη από ιστορικούς τέχνης και υπαλλήλους μουσείων καλείται να διασώσει και προστατέψει καλλιτεχνικά δημιουργήματα πριν αυτά πέσουν στα χέρια των Ναζί. Η ταινία μας δείχνει το σκληρό πρόσωπο των Ναζί και σε αυτήν την περίπτωση καθώς δεν διστάζουν να καταστρέψουν αριστούργηματα πολλών γνωστων καλλιτεχνών! Πραγματικά αξίζει να την δει κάποιος!!
Την είχα δεί στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης,ήταν η εναρκτήρια ταινία και ο σκηνοθέτης ο Jarmush μας είχε κάνει την τιμή να παρευρίσκεται εκεί και απάντησε σε ερωτήσεις.Only lovers left alive
Αντικειμενική σίγουρα δε θα είμαι γιατί είμαι φαν του Jarmush, αλλά νομίζω οτι όντως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ταινία παρά το ''ιδιαίτερο'' στόρι μιας και πρωταγωνιστές είναι δύο βαμπίρ, ο Αδάμ και η Εύα, ερωτευμένοι αιώνες, που προσπαθούν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους, την ανάγκη τους για αίμα και να επιβιώσουν ανάμεσα στους ανθρώπους τους οποίους συμβολικά-καυστικά ο Τζάρμους αναφέρει ως ζόμπι.
Εξαιρετική η Tilda Swinton, πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ καμία άλλη σε αυτό το ρόλο, ατμοσφαιρικά γυρίσματα σε Ντιτρόιτ και Ταγγέρη, την οποία και λατρεύω, σε σημείο που σκυλομετάνιωσα που δεν την είδα σε σινεμά κι ένα καταπληκτικό soundtrack με μίξη διάφορων ήχων που αποτελεί από μόνο του λόγο να δει κανείς την ταινία.
1.2 βαθμολογία στο imdb. Γκίνες!1.http://www.imdb.com/title/tt0349113/ Με μπάτζετ 650$ αξίζει μια προσοχή.