• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κεφαλονιά: πιο εξωτικά δε γίνεται!

sophia_det

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
Ααααααααχ, πότε θα πάω Κεφαλονιά! Τέλειες οι φώτο.Όλο στο μάτι την έχω, αλλα δεν μου "κάθεται". Τα νερά είναι πολύ κρύα; :roll:

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Koρίτσια σας ευχαριστώ πολύ! Οι παραλίες είναι άφθονες, για άλλα τα γούστα, με κρυστάλλινα νερά! Δε θα έλεγα πως ήταν ιδιαίτερα κρύα!

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Η αίσθηση και η ανοχή του κρύου είναι βέβαια σχετική! Τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν είμαι και πολύ αξιόπιστη σε αυτού του είδους την αξιολόγηση καθότι προτιμώ τα παγωμένα νερά!:p

ikarialover

Member
Χιχι! Πάντως κι εγώ έγραψα ειδικά για το Μύρτο, διότι οι υπόλοιπες παραλίες (κυρίως οι νότιες) ήταν αρκετά ζεστές!

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Πόσο χαίρομαι που σας άρεσε το νησί μου :lol:

Πάντως pattyy και η εικόνα της τριγύρω περιοχής της Σάμης , όταν πλησιάζει το καράβι, είναι πανέμορφη !:lol:
(τη Σάμη σαν "πόλη" δεν μπορώ να την αποκαλέσω "όμορφη" :()

Τώρα και γω που δεν είμαι κρυουλιάρα, το Δαφνούδι που κολύμπησα μέσα Αυγούστου, το βρήκα πολύ κρύοοοοο !
(Να λάβουμε υπόψιν ότι Μύρτος, Δαφνούδι κοιτούν προς αριστερά του χάρτη):haha:
... Ενώ αρκετά ζεστή που φάνηκε η Σκάλα Πόρου !

Και να φανταστείτε ότι μέχρι πριν, έλεγα πως την πιο κρύα θάλασσα την είχα ζήσει στη Σάμο το 1988, τόσο, που λέγαμε "σκάσε και κολύμπα" :haha:

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Το ίδιο με τη malysa, χαίρομαι και γω που σας αρέσει το νησί μας!
:D
Εύχομαι σε όσους πάνε να περάσουν τόσο όμορφα όσο η pattyyy μας.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
ρε τρελοκεφαλονιτισσες malysa και travelina !!!!
Δεν το ηξερα οτι ειστε απο εκει!! :clap::clap:
ΝΑ πω και γω οτι βρεθηκα στο νησι γυρω στις 17 Αυγουστου και τα νερα ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!
Ουτε πολυ κρυα , ουτε πολυ ζεστα! Paradise !

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
ρε τρελοκεφαλονιτισσες malysa και travelina !!!!
Δεν το ηξερα οτι ειστε απο εκει!! :clap::clap:
ΝΑ πω και γω οτι βρεθηκα στο νησι γυρω στις 17 Αυγουστου και τα νερα ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!
Ουτε πολυ κρυα , ουτε πολυ ζεστα! Paradise !

καλά, με την τρέλα που κουβαλάμε, έπρεπε να το είχες καταλάβει :haha::haha:

Ρε συ, ήμουν εκεί την ίδια περίοδο...
πέρασες για φαγητό και από τα Μακρυώτικα ???
το πατρικό μου είναι 2 σπίτια μετά τη πλατεία του χωριού..( να το ήξερα !!:roll:)

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
καλά, με την τρέλα που κουβαλάμε, έπρεπε να το είχες καταλάβει :haha::haha:

Ρε συ, ήμουν εκεί την ίδια περίοδο...
πέρασες για φαγητό και από τα Μακρυώτικα ???
το πατρικό μου είναι 2 σπίτια μετά τη πλατεία του χωριού..( να το ήξερα !!:roll:)
Κριμα και ειμασταν πολυ γνωστη παρεα.... Φυσικα και περασα απο τα Μακρυωτικα !!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Τα νερά ήταν μια χαρά. Υπήρχαν μάλιστα και θάλασσες πολύ ζεστές.
Το θετικό στο νησί είναι ότι έχει πραγματικά παραλίες για όλα γουστα (ρηχές, βαθιες, κρυες, ζεστές, οργανωμένες και μη, ερημικές και αλλες πήκτρα).

Συνοπτικά το δικό μου review (διευκρινίζω ότι δεν επισκέφθηκα καμία δδυσπρόσιτη παραλία λόγω μωρού).

Ξεκινώ από το νησί της Παλικής (γυρω από το Ληξούρι), όπου ήταν η βάση μου και δεν επισκέφθηκε η patty:

Ξι: Απεραντη αμμουδιά με την ιδιαίτερη κόκκινη άμμο, αρκετά ρηχά και ζεστά νερά και φυσικά πεντακάθαρα. Την προτιμούν κυρίως οικογενειες και όσοι θελουν να πασαλειφθουν με αργιλο (το συγκεκριμένο θέαμα έβγαζε γέλιο)
Πετανοί: Από τα καλύτερα φυσικά τοπία του νησιού με κρυσταλλινα νερά. Λίγο άσχετο αλλά ο τύπος που στο πάρκινγκ ήθελε 5 Ευρώ απλά απαράδεκτος και αγενής
Βατσα: Μικρή αμμουδερή παραλία με σχετικά ρηχά νερά. Πιο γνωστή για την ταβερνα που τα τραπέζια της είναι πάνω στην άμμο και ψηνει ψάρια σε ξυλόφουρνο. Ξαπλώστρες δεν υπάρχουν
Ακρωτήρι Κουνόπετρα: Εκεί κοντά υπάρχει μια παραλία που σε οδηγούν ταμπέλες για μια ταβερνα. Η παραλία έχει μόνο δεκα ξαπλώστρες, και τα ποδια σου είναι ακριβώς στην ακρη του κυματος. Νερά πάρα μα παρα πολύ ρηχά (πας πας και το νερό δε λεει να φθάσει στο γόνατο.

Κατά τα αλλα:
Μυρτος: Απίστευτο τοπίο και νερά, αλλά δεν κολυμπήσαμε λόγω μωρού.
Εμπλυση: Μη οργανωμένη παραλία με βότσαλο πολύ κοντά στο Φισκάρδο. Από τις καλές παραλίες της περιοχής.
Ασσος: Γραφικότατο χωριουδακι με παραλια όπου έχεις θεα το κάστρο και δεξιά-αριστερα πράσινο και τα γραφικά σπίτια του χωριού. Προσωπικά χαλάρωσα πολύ στη συγκεκριμένη παραλία.
Αντίσαμος: Από τις τοπ παραλίες του νησιού. Κρυστάλλινα νερά και πανέμορφο τοπίο, αλλά λίγο πιο τουριστική από αυτό ππυ φανταζόμουν.
Λουρδάτα: Πολύ ωραίο τοπία από ψηλά πλησιάζοντας την παραλία, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο σαν παραλία.
Μακρύς Γιαλός: Η πιο πολυπληθής παραλία του νησιού. Τίγκα στην ομπρελα, δυνατή μουσική από το beach bar. Προσωπικά αυτές οι παραλίες δεν είναι του γουστου μου, αλλά τα νερά της ήταν πεντακάθαρα.
Αβυθος: Παραλία με άμμο και ένα μικρό beach bar. Νερά ρηχά (όπως μαρτυρά και το όνομα της) και πεντακάθαρα.
Κατελειός: Αλλη μια όχι πολύ μεγάλη παραλία με αμμο και καθαρά νερά. Ατου τα όμορφα ταβερνάκια, ακριβώς πάνω από την παραλία.
Σκαλά: Ατελείωτη παραλία με άμμο, ξαπλώστρες αλλά και χωρό για να βαλεις τη δική σου ομπρελα. Νερά επίσης πολύ καθαρά και όχι ιδιάιτερα κρυα.

Αυτά και από εμένα και φυσικά patty σε ευχαριστουμε και πάλι για την ιστορία και για τις πανέμορφες φωτο.
Απλά είπα και εγώ να γράψω εδώ τις εντυπώσεις μου για τις παραλίες του νησιού.

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
dik_7, όντως τα Βάτσα φημίζονται για αυτή τη ταβέρνα τους.... εγώ δεν έχει τύχει να φάει εκεί...

έχω φάει στην πιο πάνω ταβέρνα με την κληματαριά στην μεγάλη αυλή της .... πεντακάθαρη και καλό το φαγητό της... αλλά δεν βλέπει θάλασσα....
πουλάει και δικά της σπιτικά (φοβερά) γλυκά του κουταλιού.... ειδικά το καρπούζι ...μιαμ μιαμ....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom