• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Καφές στην Ιταλία

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εγώ δε λέω άλλους καφέδες, γιατί αν όσοι ξέρω ήταν έμπνευση του πρώην εργοδότη μου θα σας παραπλανήσω και δεν το θέλω! :haha:
Άσε που κι εγώ εσπρέσο-καπουτσίνω είμαι.
Βρήκα πάντως το εξής σάιτ, τόυ οποίου την αξιοπιστία δεν μπορώ να εγγυηθώ, ίσως ο samion-μπουφετζής;:rolleyes:
ENGLISH VERSION
ευχαριστώ για τα λινκ κ σένα κ το maltakia αλλα να πούμε την εμπειρία μας έχει σημασία...για πες τι καφέδες ξέρεις? νομίζω η corazonviajera ειχε πει caffe del nonno, τον είδα αλλά δεν προλαβα να τον δοκιμάσω..έλα πες γιατι θα μου χρειαστούν οι γνώσεις εκεί που θα με στείλει η sapi..

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Mezza con panna e brioche...Θυμάμαι στην Καλάβρια το πίναμε, γρανίτα καφέ ή φράουλα με panna και brioche, τα οποία τα βουτάς μέσα στον καφέ και γίνεται κόλαση!Νομίζω πως προέρχεται απο Σικελία..

afarm4.static.flickr.com_3102_2676687968_374e97aa2f.jpg

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Mezza con panna e brioche...Θυμάμαι στην Καλάβρια το πίναμε, γρανίτα καφέ ή φράουλα με panna και brioche, τα οποία τα βουτάς μέσα στον καφέ και γίνεται κόλαση!Νομίζω πως προέρχεται απο Σικελία..
messina 100% γι αυτό κ τα είδες από κει..από δω δεν υπάρχουν...

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Ποπό, sapienza, μιλάμε για υπερπαραγωγή!!

Εγώ έχω να καταθέσω τον φτωχό συγγενή εσπρέσο φτιαγμένο με τη moka, που ουδεμία σχέση δεν έχει με τον καφέ της μηχανής.
Μια άλλη παραλλαγή του καφέ με τη moka την έκανε ένας γνωστός μου, προσθέτοντας μέσα λίγο ούζο (!) που του φέρναμε πάντα όταν επισκεπτόμασταν! μεγάλη αηδία...!

elefinor

Banned
Φρέντο καπουτσίνο μόνο στην Ελλάδα μπορείς να απολαύσεις. Το καλοκαίρι στην Ουγγαρία ένας Ιταλός μου περιέγραφε εκστασιασμένος για τον φρέντο που ήπιε πρόπερσι στη Λάρισα.Μου έλεγε οτι εκεί χειμώνα καλοκαίρι ( στο Τορίνο τουλάχιστον) ζεστό καφέ πίνουν. Α ρε μακαρονάδες τριακόσια χρόνια πίσω από τους ημίονους είστε στο ζήτημα του καφέ ( και ου μόνον...)

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
αν εννοείς για τον εσπρέσο κανονικά μπαίνει αυτούσιος στην κατάψυξη, δημιουργείται πάγος, που μάλιστα στα "αξιοπρεπή" μπαρ..τρίβεται μπροστά σου. βγαίνει το κομμάτι και θρυμματίζεται εκείνη την ώρα. καμιά φορά τον παραγγέλνω αλλά καπουτσίνο φρέντο ποτέ γι αυτό και δεν έχω ιδέα..απλά δεν τον έχω δει ποτέ. σε μπαρ φίλων ξέρω ότι δεν έχουν.
Όπως το λες:
....στην κατάψυξη, δημιουργείται πάγος, που μάλιστα στα "αξιοπρεπή" μπαρ..τρίβεται μπροστά σου. βγαίνει το κομμάτι και θρυμματίζεται εκείνη την ώρα....
Viale Ippocrate 78, SNACK BAR, (όχι τώρα, τότε στις δόξες του!!!), ROMA 1970 μ.Χ., έμοιαζε σαν γρανίτα και μας έβαζε και panna montata, από πάνω...Καθόμαστε στα δύο στρογγυλά τραπεζάκια απ' έξω...και κάναμε την εβδομαδιαία υπέρβασή μας!!!
Στην άλλη γωνία στη Via Pavia, ένα από τα στέκια των Ελλήνων "φλιπεράδων" το BAR PENNY.
Εδώ και 41 χρόνια δεν τον έψαξα, ούτε και έπεσα πάνω του τυχαία. Αυτός ο κρύος καφές της φοιτητικής μου ζωής, έμεινε θαμμένος στις αναμνήσεις μου. Σας ευχαριστώ όλους!!!

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια

afarm4.static.flickr.com_3102_2676687968_374e97aa2f.jpg
Κάτι σαν τον δικό μας τον ελληνικό που βουτάμε τα κουλουράκια. Ένα τέτοιο πράγμα δηλαδή. Α' ρε όλος ο κόσμος ίδιος είναι τελικά :p:p

varioAthens

Member
Πριν λίγο καιρό έκατσα και ασχολήθηκα να μάθω τι είναι το καθένα: ristretto, lungo, macchiato, con panna, coretto που είναι τα κλασσικά, κι έμαθα επίσης ότι υπάρχει κι ο espresso romano που είναι espresso με μία φέτα λεμονιού και θεωρείται πολύ γκουρμέ!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Φρέντο καπουτσίνο μόνο στην Ελλάδα μπορείς να απολαύσεις. Το καλοκαίρι στην Ουγγαρία ένας Ιταλός μου περιέγραφε εκστασιασμένος για τον φρέντο που ήπιε πρόπερσι στη Λάρισα.Μου έλεγε οτι εκεί χειμώνα καλοκαίρι ( στο Τορίνο τουλάχιστον) ζεστό καφέ πίνουν. Α ρε μακαρονάδες τριακόσια χρόνια πίσω από τους ημίονους είστε στο ζήτημα του καφέ ( και ου μόνον...)
εγώ από την άλλη ακόμα δεν έχω δει ιταλό που να του αρέσει. ίσως γιατι πρόκειται για αραιωμένο με νερό καφέ. αντίθετα σχεδόν σε όλους αρεσει ο φραπέ.
πόσο πίσω είναι στο θέμα καφέ φαινεται από τα καφέ στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. ο ιταλικός καφές είναι παντού. ακόμα και στο Ρίο, στη Βραζιλία, παντού ιταλικές μηχανές και ιταλικές φίρμες καφέ θα δεις.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εγώ στην Ιταλία καπουτσίνο και εσπρέσο προτιμώ! Τα υπόλοιπα δεν τα έχω δοκιμάσει, αν και στα καφεδάκια της φωτογραφίας που ανέβασε η sapienza,δεν θα έλεγα όχι!

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Κάτι σαν τον δικό μας τον ελληνικό που βουτάμε τα κουλουράκια. Ένα τέτοιο πράγμα δηλαδή. Α' ρε όλος ο κόσμος ίδιος είναι τελικά :p:p
Στο συγκεκριμένο που λέω πετάς μέσα το brioche,το κάνεις παπάρα και το τρώς με το κουταλάκι...Άσε σου λέω γίνεται κόλαση!

Μιας και μιλάμε για τους ιταλικούς καφέδες, ο θείος μου επιμένει ότι ο καλύτερος καφές είναι ο Mauro..Παρασκευάζεται στη Calabria, στη βιομηχανική περιοχή της Villa S.Giovanni...(Ε, αν δε παινέψεις το σπίτι σου...!!);)
Caffθ Mauro

greg_thess

Member
Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα έχει τόσο απήχηση το θέμα!Είστε απίθανοι!Απ'ότι κατάλαβα πάντως με εσπρέσσο και καπουτσίνο ζεστά θα την βγάλω καλοκαιριάτικα!Πάντως οι καφέδες στη φωτό φαίνονται ελκυστικότατοι μπορώ να πω!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom