varioAthens
Member
Δεν υπάρχει και το Φαράγγι της Φόνισσας??? :roll:
αυτή η φόνισσα όμως είναι και ποτάμι ή μόνο φαράγγι;Δεν υπάρχει και το Φαράγγι της Φόνισσας??? :roll:
το φαραγγι της φονισσας ειναι στο Ξυλοκαστρο κορινθιας και θεωρειται ενα απο τα πιο δυσκολα φαραγγια της ελλαδος...Δεν υπάρχει και το Φαράγγι της Φόνισσας??? :roll:
Αυτο το φαραγγι μεταξυ Καρδαμυλης και Στουπας *βογγαει*Ετσι μου ελεγαν ντοπιοι φιλοι και δεν το πιστευα.Μεχρι που ενα βραδυ γυρνωντας απο Καλογρια στην Καλαματα μετα απο συναυλια του Μαλαμα μα ανοιχτο αμαξι,το ακουσα κι εγω.Ενας αποκοσμος θορυβος σαν βογγητο απο πληθος που κρατησε αρκετα.Εκεινο το βραδυ δεν φυσαγε καθολου..το φαραγγι της φονισσας ειναι στο Ξυλοκαστρο κορινθιας και θεωρειται ενα απο τα πιο δυσκολα φαραγγια της ελλαδος...
Skondinakis yiannis φαράγγι, σπήλαιο ... εικονες απο τις καρστικες μορφες της Κρητης..: Φαράγγι Φόνισσας, Κάτω λουτρό, Κόρινθος - Canyon Fonissa ,Kato Loutro, Korinthos, Greece
Στη μεσσηνια απο οτι ξερω, μεταξύ Καρδαμύλης και Στούπας, καταλήγει το φαράγγι της «Νούπαντης», στη παραλία του Φονέα..
Μεσσηνία - Ο πλήρης οδηγός - Messinia - The complete guide - Παραλίες - Παραλία Φονέα
Αυτο το φαραγγι μεταξυ Καρδαμυλης και Στουπας *βογγαει*Ετσι μου ελεγαν ντοπιοι φιλοι και δεν το πιστευα.Μεχρι που ενα βραδυ γυρνωντας απο Καλογρια στην Καλαματα μετα απο συναυλια του Μαλαμα μα ανοιχτο αμαξι,το ακουσα κι εγω.Ενας αποκοσμος θορυβος σαν βογγητο απο πληθος που κρατησε αρκετα.Εκεινο το βραδυ δεν φυσαγε καθολου..
Αλλο παλι και τουτο...τοσα χρονια φουρναρης ...εε Μανιατισσα ηθελα να πω ..ποτε δεν το ακουσα αυτο απο τους ντοπιους..αλλα ποτε δεν ακουσα και το ιδιο το φαραγγι του Βιρού να βογγαει.Αυτο το φαραγγι μεταξυ Καρδαμυλης και Στουπας *βογγαει*Ετσι μου ελεγαν ντοπιοι φιλοι και δεν το πιστευα.Μεχρι που ενα βραδυ γυρνωντας απο Καλογρια στην Καλαματα μετα απο συναυλια του Μαλαμα μα ανοιχτο αμαξι,το ακουσα κι εγω.Ενας αποκοσμος θορυβος σαν βογγητο απο πληθος που κρατησε αρκετα.Εκεινο το βραδυ δεν φυσαγε καθολου..
Παντως πολλοι Καλαματιανοι το λενε,ειναι η αγαπημενη τους ιστορια,αυτη και η Πυραμιδα στον Ταυγετο.Αλλο παλι και τουτο...τοσα χρονια φουρναρης ...εε Μανιατισσα ηθελα να πω ..ποτε δεν το ακουσα αυτο απο τους ντοπιους..αλλα ποτε δεν ακουσα και το ιδιο το φαραγγι του Βιρού να βογγαει.
Αφηστε που μια αποφραδα νυχτα ξεμειναμε ακριβως εκει που καταληγει το φαραγγι απο σκασμενο λαστιχο και παλι δεν ακουσα τιποτα
Μπας κι ήταν τα αγγούρια ή τα καρπούζιααπ το διπλανό χωράφι που μεγάλωναν και βογγούσαν;Αυτο το φαραγγι μεταξυ Καρδαμυλης και Στουπας *βογγαει*Ετσι μου ελεγαν ντοπιοι φιλοι και δεν το πιστευα.Μεχρι που ενα βραδυ γυρνωντας απο Καλογρια στην Καλαματα μετα απο συναυλια του Μαλαμα μα ανοιχτο αμαξι,το ακουσα κι εγω.Ενας αποκοσμος θορυβος σαν βογγητο απο πληθος που κρατησε αρκετα.Εκεινο το βραδυ δεν φυσαγε καθολου..
για να φτάσεις στην λιμνη με τον καταράκτη και στο "τουνελ" δεν χρειάζεται να κατέβεις ολο το ποτάμι.Απο το χωριό Νέδα, εαν θυμάμαι, εχει χωματόδρομο που κατεβαίνει μέχρι δίπλα στο ποτάμι, απο εκει περπατάς 5-10 λεπτά και φτάνεις στον καταράκτη.Μην παραλείψεις να συνεχίσεις το περπατημα μεσα στο ποτάμι και να περάσεις μεσα απο το τουνελ που σχηματιζουν τα βράχια.Μην σε φοβίσει που ειναι σκοτεινα, συνέχισε να κολυμπάς μέχρι να βγεις απο την άλλη, φοβερή εμπειρία! μην τρομάξεις απο τις νυχτεριδες!!γεια σας!θελω να ρωτησω για τους καταρρακτες της νεδας.ειναι προσβασιμοι;απο ποιο χωριο θα ξεκινησω τη πεζοπορια;και περιπου ποση ωρα θελω για να φτασω στον πρωτο καταρρακτη;