Αργεντινή Βραζιλία Καταρράκτες Ιγκουασού

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβια
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Αυτό ακριβώς εννοώ. Ας πούμε ότι έχω κλείσει πτήση Αθήνα-Ρίο και μετά Ρίο-Φοζ. Για να πάω στη συνέχεια στο Μπουένος Άιρες θα πρέπει να μεταβώ στο αεροδρόμιο του Πουέρτο Ιγκουασού. Πώς γίνεται η μεταφορά; Με δυο διαδοχικά ταξί; Με τι αντίτιμο; Μην μου βγει το ταξί πιο ακριβά και από αεροπορικό!
Υπάρχει λεωφορείο. Όταν φτάσεις στα σύνορα κατεβαίνεις με τα πράγματα σου για να περάσεις. Το λεωφορείο φεύγει βέβαια, αλλά μετά τα σύνορα παίρνεις άλλο. Ο σταθμός στο Foz απέχει 6 χλμ από το κέντρο, αλλά και πάλι πας με λεωφορείο.

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Αυτό που θα σου βγει σχεδόν όσο το αεροπορικό είναι το ταξί αν πας Μπουένος από το αεροδρόμιο(κάπου μια ώρα με αρκετά διόδια).
Ωχ! Ελπίζω να υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς!

Υπάρχει λεωφορείο. Όταν φτάσεις στα σύνορα κατεβαίνεις με τα πράγματα σου για να περάσεις. Το λεωφορείο φεύγει βέβαια, αλλά μετά τα σύνορα παίρνεις άλλο. Ο σταθμός στο Foz απέχει 6 χλμ από το κέντρο, αλλά και πάλι πας με λεωφορείο.
Επειδή είμαι ακόμα στον σχεδιασμό και έτσι η φορά του ταξιδιού μου Ρίο-Ιγκουασού-Μπουένος (ενδιάμεσα πιθανόν Σάλτα) ή Μπουένος(Σάλτα)-Ιγκουασού-Ρίο είναι ακόμα ανοιχτή, ποια πλευρά είναι καλύτερη για τη διαμονή ώστε να εξυπηρετούνται και οι συγκοινωνίες με τα ΜΜΜ;
Η μεριά της Βραζιλίας στο Φοζ ώστε να έχω να μετακινηθώ προς το Πουέρτο ή της Αργεντινής στο Πουέρτο ώστε να έχω να μετακινηθώ προς το Φοζ;

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δε ξέρω αν το έχει γράψει κάποιος, αλλά στην πλευρά της Αργεντινής ήθελε μόνο μετρητά και είχε μόνο ένα ΑΤΜ της κακιάς ώρας δίπλα από τα εκδοτήρια. Για όποιον περνάει από την Βραζιλία στο κομμάτι της Αργεντινής καλό είναι να το ξέρει αν δεν έχει αλλάξει κάτι.
Επίσης, με ένα ταξί πας όντως αλλά πρέπει να περιμένεις όλη την ουρά στα σύνορα (την ημέρα που πήγαμε εμείς το ταξί μας είπε πως η αναμονή θα ήταν πανω από 3 ώρες). Δύο ταξί παίρνεις όχι γιατί δεν πας με ένα αλλά γιατί γλιτώνεις την ουρά, περνάς με τα ποδία τα σύνορα και μετά βρίσκεις άλλο.
Δέχονται κάρτα αν έχεις τη φυσική κάρτα. Με apple, google wallet δεν μπορείς να πληρώσεις.

Αν το αεροδρόμιο σου είναι το AEP είναι μέσα στην πόλη και η μεταφορά είναι φθηνή. Αν είναι το EZE είναι ακριβότερα αλλά όχι εξωφρενικά. 30 δολλάρια πλήρωσα για μεταφορά από EZE στο San Telmo κανονισμένο από το ξενοδοχείο. Υπάρχει και λεωφορείο αλλά και οι εφαρμογές Uber και Didi (πιο οικονομικό από uber)

ANASTAPAP

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ..
Δέχονται κάρτα αν έχεις τη φυσική κάρτα. Με apple, google wallet δεν μπορείς να πληρώσεις.

Αν το αεροδρόμιο σου είναι το AEP είναι μέσα στην πόλη και η μεταφορά είναι φθηνή. Αν είναι το EZE είναι ακριβότερα αλλά όχι εξωφρενικά. 30 δολλάρια πλήρωσα για μεταφορά από EZE στο San Telmo κανονισμένο από το ξενοδοχείο. Υπάρχει και λεωφορείο αλλά και οι εφαρμογές Uber και Didi (πιο οικονομικό από uber)
Το uber κατά μέσο όρο μας το έβγαζε 52000 πέσος και το Didi 48000(θέλει από εδώ εγγραφή γιατί θα λάβεις κωδικό επιβεβαίωσης τηλεφώνου,που δε θα μπορείς εκεί αν έχεις κλειστή περιαγωγή).Υπάρχει η δυνατότητα επιτόπου παζάρι με τα ταξί στο αεροδρόμιο(μετρητά),όπου μπορείς να πετύχεις ελαφρώς καλύτερη τιμή.Υποτίθεται θα προσγειωνόμασταν AEP,αλλά με aerolineas και τις απεργίες ποτέ δε μπορεί να είσαι σίγουρος,εν τέλει βρεθήκαμε EZE.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβια
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία

Επειδή είμαι ακόμα στον σχεδιασμό και έτσι η φορά του ταξιδιού μου Ρίο-Ιγκουασού-Μπουένος (ενδιάμεσα πιθανόν Σάλτα) ή Μπουένος(Σάλτα)-Ιγκουασού-Ρίο είναι ακόμα ανοιχτή, ποια πλευρά είναι καλύτερη για τη διαμονή ώστε να εξυπηρετούνται και οι συγκοινωνίες με τα ΜΜΜ;
Η μεριά της Βραζιλίας στο Φοζ ώστε να έχω να μετακινηθώ προς το Πουέρτο ή της Αργεντινής στο Πουέρτο ώστε να έχω να μετακινηθώ προς το Φοζ;
Εγώ έμεινα από ένα βράδυ και στο Puerto και στο Foz. Από το σταθμό των λεωφορείων στο Puerto μπορείς να πας παντού. Και στην αργεντίνικη πλευρά των καταρρακτών, αλλά και στη Βραζιλιάνικη. Όπως επίσης και στα αεροδρόμια και των δύο πλευρών. Άρα πιστεύω ότι βολεύει καλύτερα. Δεν ξέρω βέβαια αν βολεύει το ωράριο για το αεροδρόμιο του Foz. Εγώ είχα πολύ πρωινή πτήση για Ρίο, οπότε έπρεπε να μείνω το βράδυ στο Foz.

alma

Member
Αν κάποιος από εσάς έχει υπηκοότητα χώρας mercosur,να φέρει μαζί του το διαβατήριο της χώρας αυτής.

Είναι διαφορετική η τιμή για είσοδο σε πολλά αξιοθέατα(κι οι καταρράκτες μεταξύ αυτών). Τουλάχιστον έτσι ήταν όταν πήγαμε εμείς,δε νομίζω να άλλαξε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.979
Μέλη
39.684
Νεότερο μέλος
Miss Grey

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom