Αργεντινή Βραζιλία Καταρράκτες Ιγκουασού

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Προσπαθώ να οργανώσω τη μετάβαση από το Ρίο ντε Τζανέιρο προς το Μπουένος Άιρες ή και το αντίστροφο με μια ενδιάμεση στάση 2-3 ημερών στο Ιγκουασού.
Προβληματίζομαι επειδή δεν υπάρχει απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο της κάθε χώρας στο Ιγκουασού προς την πρωτεύουσα της άλλης. Επομένως πώς μπορεί να γίνει η μετακίνηση π.χ. από την πόλη Πουέρτο Ιγκουασού στο αεροδρόμιο Φοζ ή από την πόλη Φοζ ντε Ιγκουασού στο αεροδρόμιο Καταράτας; Υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από τα δύο διαφορετικά ταξί με αλλαγή στα σύνορα που αναφέρθηκε παραπάνω και εάν όχι, ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος τους;
Μία χαρά υπάρχουν πτήσεις αλλά από της κάθε πλευρά στην χώρα της, δεν είναι πρόβλημα να περάσεις τα σύνορα. Με ταξί πας όπου θες. Από Πουέρτο ιγουαζου πετάς για Μπουένος αυρες και από Φοζ για Ρίο και Σάο Πάολο σίγουρα.

GTS

Member
Το πάρκο στην αργεντίνικη πλευρά είναι πολύ μεγαλύτερο (και πολύ ακριβότερο) από της Βραζιλίας. Αν δεν υπάρχει χρόνος γίνονται και τα δύο σε μια μέρα. Τσέκαρε πριν πας αν είναι ανοιχτός ο λαιμός του διαβόλου γιατί είναι το πιο εντυπωσιακό και αυτό που αξίζει στην πλευρά της Αργεντινής.
Οι μετακινήσεις από τη μι; γειά χώρα στην άλλη γίνονται με ταξί τα οποία περνάνε τα σύνορα κανονικά, παίρνουν και παζάρι στην τιμή. Μόνο τα bolt της Βραζιλίας δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα.
Είναι ανοικτό από από το καλοκαίρι του 2013. Θα παραμείνουμε στην αργεντίνικη πλευρά με μισή μέρα διαθέσιμη, δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος και για τις δύο.

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Το ιδανικό είναι εάν έχεις δύο μέρες γεμάτες, την μια να την περάσεις στην αργεντίνικη πλευρά και την πόλη και τη δεύτερη στην Βραζιλιάνικη, συνδυασμό με το φράγμα itaipu, καθώς οι καταρράκτες στην Βραζιλία δεν θα σου φάνε πάνω από 2-3 ώρες.

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Είναι ανοικτό από από το καλοκαίρι του 2013. Θα παραμείνουμε στην αργεντίνικη πλευρά με μισή μέρα διαθέσιμη, δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος και για τις δύο.
Ποιο είναι ανοιχτό εννοείς? Ο λαιμός? Γιατί φίλη από το φόρουμ το πέτυχε κλειστό λόγω καιρού και υπερβολικού νερού πρόσφατα.

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Μία χαρά υπάρχουν πτήσεις αλλά από της κάθε πλευρά στην χώρα της, δεν είναι πρόβλημα να περάσεις τα σύνορα. Με ταξί πας όπου θες. Από Πουέρτο ιγουαζου πετάς για Μπουένος αυρες και από Φοζ για Ρίο και Σάο Πάολο σίγουρα.
Αυτό ακριβώς εννοώ. Ας πούμε ότι έχω κλείσει πτήση Αθήνα-Ρίο και μετά Ρίο-Φοζ. Για να πάω στη συνέχεια στο Μπουένος Άιρες θα πρέπει να μεταβώ στο αεροδρόμιο του Πουέρτο Ιγκουασού. Πώς γίνεται η μεταφορά; Με δυο διαδοχικά ταξί; Με τι αντίτιμο; Μην μου βγει το ταξί πιο ακριβά και από αεροπορικό!

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Αυτό ακριβώς εννοώ. Ας πούμε ότι έχω κλείσει πτήση Αθήνα-Ρίο και μετά Ρίο-Φοζ. Για να πάω στη συνέχεια στο Μπουένος Άιρες θα πρέπει να μεταβώ στο αεροδρόμιο του Πουέρτο Ιγκουασού. Πώς γίνεται η μεταφορά; Με δυο διαδοχικά ταξί; Με τι αντίτιμο; Μην μου βγει το ταξί πιο ακριβά και από αεροπορικό!
Αν θυμάμαι καλά η τιμή του ταξί από τη μια πόλη στην άλλη είναι 20-25 ευρώ αντε 30 μέχρι το αεροδρόμιο, αποκλειεται παραπάνω, είτε ζητάς το ξενοδοχείο να σου κλείσει ένα είτε πας σε κάποιες πίατσες που έχει και το κανονίζεις εκεί, ίσως και με λίγο παζάρι.
Όχι, δύο δεν θα χρειαστείς εκτός και αν υπάρχει κάποιο απαγορευτικό να μην πιάνουν τα βραζιλιάνικο ταξί στο αεροδρόμιο της Αργεντινής, που δεν το νομίζω.

varioAthens

Member
Δεν χρειαζονται διαδοχικα ταξι. Με ενα πας… Τσεκαρε και απο trip advisor εχει απειρους ταξιτζηδες να επιλέξεις

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Δε ξέρω αν το έχει γράψει κάποιος, αλλά στην πλευρά της Αργεντινής ήθελε μόνο μετρητά και είχε μόνο ένα ΑΤΜ της κακιάς ώρας δίπλα από τα εκδοτήρια. Για όποιον περνάει από την Βραζιλία στο κομμάτι της Αργεντινής καλό είναι να το ξέρει αν δεν έχει αλλάξει κάτι.
Επίσης, με ένα ταξί πας όντως αλλά πρέπει να περιμένεις όλη την ουρά στα σύνορα (την ημέρα που πήγαμε εμείς το ταξί μας είπε πως η αναμονή θα ήταν πανω από 3 ώρες). Δύο ταξί παίρνεις όχι γιατί δεν πας με ένα αλλά γιατί γλιτώνεις την ουρά, περνάς με τα ποδία τα σύνορα και μετά βρίσκεις άλλο.

Last edited:

varioAthens

Member
Δε ξέρω αν το έχει γράψει κάποιος, αλλά στην πλευρά της Αργεντινής ήθελε μόνο μετρητά και είχε μόνο ένα ΑΤΜ της κακιάς ώρας δίπλα από τα εκδοτήρια. Για όποιον περνάει από την Βραζιλία στο κομμάτι της Αργεντινής καλό είναι να το ξέρει αν δεν έχει αλλάξει κάτι.
Επίσης, με ένα ταξί πας όντως αλλά πρέπει να περιμένεις όλη την ουρά στα σύνορα (την ημέρα που πήγαμε εμείς το ταξί μας είπε πως η αναμονή θα ήταν πανω από 3 ώρες). Δύο ταξί παίρνεις όχι γιατί δεν πας με ένα αλλά γιατί γλιτώνεις την ουρά, περνάς με τα ποδία τα σύνορα και μετά βρίσκεις άλλο.
Τα ταξι περνανε απο ειδικο check point χωρις ουρα. Εμεις ετσι περασαμε: με ενα ταξι και χωρις αναμονες

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Εγώ με ρεβολουτ πλήρωσα τα πάντα την ημέρα που ήμουν στην Αργεντινή και κυρίως το πάρκο.
Τον Νοέμβριο που μας πέρασε.

ANASTAPAP

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ..
Εναλλακτικά κλείσε ταξί μέσω booking,κάνοντας χρήση του -10% στην κράτηση που έχεις για το κατάλυμμα.Εμείς είχαμε πληρώσει κάπου 25 ευρώ Foz-Puerto ,μετά παζάρι στην πιάτσα στο Puerto προς καταρράκτες 13000 πέσος(μετρητά) και από εκεί 5000/άτομο για αεροδρόμιο με το λεωφορείο,για να έχεις μια εικόνα.Αυτό που θα σου βγει σχεδόν όσο το αεροπορικό είναι το ταξί αν πας Μπουένος από το αεροδρόμιο(κάπου μια ώρα με αρκετά διόδια).

GTS

Member
Ποιο είναι ανοιχτό εννοείς? Ο λαιμός? Γιατί φίλη από το φόρουμ το πέτυχε κλειστό λόγω καιρού και υπερβολικού νερού πρόσφατα.
Γενικά είναι ανοικτό, ναι, κλείνει μόνο προσωρινά για λόγους που ανέφερες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.979
Μέλη
39.684
Νεότερο μέλος
Miss Grey

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom