Κατάρ Κατάρ,το μαργαριτάρι της Μ. Ανατολής

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Όντως? 2 ολόκληρες μέρες τι θα κάνουμε? Δεν έχει και πισίνα το ξενοδοχείο 😱
Αχ, δεν ξερω τι να σου πω. Ειναι πολη φαντασμα, αψυχη. Σιγουρα θα εφταιγε κ το γεγονος οτι ηταν καλοκαιρι κ ειχε πολυ ζεστη. Αλλα κ περα απο αυτο, δεν ειχε κανενα ενδιαφερον για μενα. Και δε το λεω επειδη ειναι τεχνητη (το Ντουμπάι μου αρεσε ας πουμε). Τα ιδια μου ελεγε κ ο μπαγκλαντεσιανος ταξιτζης που πιασαμε κουβεντα για τη ζωη εκει. Μας αφηνε απο το ενα "αξιοθεατο" στο αλλο, και δεν καθομασταν σε κανενα πανω απο 2 λεπτα. Γελαγε κ μας ελεγε "δεν ξερω τι ψαχνετε αλλα δεν θα βρειτε κατι. Απλα πηγαινετε καπου να φατε. Δεν θα βρειτε κατι περα απο malls και ξενοδοχεια". Μερικα τυπικα ανατολιτικα σουκς και δατς ολ. Αν μπορεις να αλλαξεις ξενοδοχειο, κλεισε ενα με οσες περισσοτερες παροχες γινεται. Συγνωμη αν σε απογοητευω αλλα δυστυχως αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη κ δεν εχω αυτη την αισθηση για καμια αλλη πολη που εχω βρεθει.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όντως? 2 ολόκληρες μέρες τι θα κάνουμε? Δεν έχει και πισίνα το ξενοδοχείο 😱
Πολλά να κάνετε (ορισμένα είναι και περίεργα), δεν ξέρω αν θα σας φτάσουν δυο μέρες, προσωπικά δε θα σπαταλούσα λεπτό σε καμία πισίνα. Αν σας αρέσει η αρχιτεκτονική, η ιστορία και είστε και λίγο quirky, θα έχετε πολύ τρέξιμο.

Το πρώτο για μένα είναι το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Ως συνηθίζεται στο Κατάρ φυσάει αρχιτεκτονικώς, το συγκεκριμένο είναι του Pei, (που πέθανε στα 102) και πρόλαβε να το κάνει, αν έχει πάει βιβλιοθήκη Κένεντι στη Βοστόνη, στον πύργο Bank of China στο Χονγκ Κονγκ, το Λούβρο κλπ θα είσαι εξοικοιωμένος με τη δουλειά του. Αλλά τα εκθέματα είναι απίθανα, από τα καλύτερα στο είδος του παγκοσμίως, φοβερή παρουσίαση, έφαγα δυόμισι ώρες κι αυτό επειδή βιαζόμουν να πάω κι αλλού.

Το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ είναι άλλο ένα αρχιτεκτονικό θαύμα (Jean Nouvele: Torre Agbar στη Βαρκελώνη, Quai Branly στο Παρίσι, Λούβρο στο Άμπου Ντάμπι, είναι θεός) κι έχει σχεδιαστεί να μοιάζει με ρόδο της ερήμου, και άδειο να ήταν άξιζε να πάει κανείς μόνο για το κτίριο. Το θέμα είναι ότι δεν είναι καθόλου άδειο, η παρουσίαση είναι πολύ πρωτοποριακή κι έχει πολύ ενδιαφέρον η ιστορία του τόπου, το πόσο σκληρή (κι εντελώς διαφορετική ασφαλώς) ήταν η ζωή στο Κατάρ προ-πετρελαϊκά, στην εποχή των μαργαριταριών. Κάθε βίντεο αφήγησης είναι φοβερά ζωντανό, μπήκα ψιλοαδιάφορος κι έκατσα να τα δω όλα.

Από τα περίεργα, dark, quirky όπως θες πες τα, έχει μεγάλη καλτίλα το Wukair (νεκροταφείο αυτοκινήτων/μπουλντοζας/νεκροφόρας) με 20.000 αυτοκίνητα θαμμένα κάτω από πολλά κιλά σκόνης, το Bin JElmood που είναι πολύ dark με θέμα τη δουλεία και την προσεγγίζει με πρωτότυπο τρόπο, τα πετρογλυφικά στο JAssasiya, το εγκαταλελειμμένο ghost village Al Jumail (παρόμοιο πρέπει να είναι και το Al Arish αλλά δεν πήγα), eerie είναι και το film city στην έρημο, ομοίως οι μονόλιθοι East-West/West-East στη μέση του πουθενά (καλλιτεχνικό έργο είναι αυτό), αρχιτεκτονικώς αξίζει πολύ η εθνική βιλβιοθήκη, πολύ ωραίο το κάστρο στην έρημο, σίγουρα υα πας souq wakif το βράδυ (εγώ έπεσα και σε ασιατικό κύπελλο ποδοσφαίρου και γινόταν χαμούλης κάθε βράδυ με τους φανς), Κατάρα δεν πήγα για να εκφέρω άποψη, ε pearl και corniche για χάζι καλά είναι. Φαγητό για όλα τα γούστα κι ορισμένα πολύ ποιοτικά. Δες και τι events θα έχει όταν πας, πολύ συχνά τρέχουν πράγματα. Συγκοινωνία πάμθηνη και βολική.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.830
Μέλη
39.581
Νεότερο μέλος
panharala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα