Καστελόριζο Καστελόριζο και συνδυασμοί

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Nα ρωτήσω: αποφεύγοντας τη Ρόδο (σε επίπεδο διαμονής εννοώ, ότι θα πρέπει να περάσουμε από εκεί το κατανοώ) με τι μπορώ να συνδυάσω το ΚΑστελόριζο. Δηλαδή μπορώ να πάω Κάρπαθο για παράδειγμα και από μέσω Ρόδου (υπάρχει σύνδεση; αεροπορική;) να πάω ΚΑστελόριζο;

Επίσης από ΚΑστελόριζο για Τουρκία στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου υπάρχει καθημερινή σύνδεση;

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Nα ρωτήσω: αποφεύγοντας τη Ρόδο (σε επίπεδο διαμονής εννοώ, ότι θα πρέπει να περάσουμε από εκεί το κατανοώ) με τι μπορώ να συνδυάσω το ΚΑστελόριζο. Δηλαδή μπορώ να πάω Κάρπαθο για παράδειγμα και από μέσω Ρόδου (υπάρχει σύνδεση; αεροπορική;) να πάω ΚΑστελόριζο;

Επίσης από ΚΑστελόριζο για Τουρκία στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου υπάρχει καθημερινή σύνδεση;
Απευθείας αεροπορική μεταξύ Καστελλορίζου και Καρπάθου δεν υπάρχει εννοείται- ούτε και ακτοπλοική. Μπορεί αυτό που λες να γίνει με αλλαγή αεροπλάνου στη Ρόδο, αλλά δες το καλά στα γνωστά αεροπορικά ψαχτήρια γιατί δεν συμπίπτουν συνήθως οι μέρες που υπάρχει πτήση από Καστελλόριζο για Ρόδο και πτήση από Ρόδο για Κάρπαθο (ίσως κάποια μέρα να συμπίπτουν, αλλά με αρκετή αναμονή στο αεροδρόμιο της Ρόδου). Απεναντίας σαφέστερα πιο εύκολα μπορεί να συνδυαστεί το Καστελλόριζο με τη Σύμη ή την Τήλο, ακόμα ίσως και με τη Νϊσυρο, καθώς έχει απευθείας ακτοπλοική σύνδεση με το πολύ καλό Blue Star Patmos - 2 φορές την εβδομάδα. Επίσης με αλλαγή ίσως ταχυπλόου (της 12ne) στη Ρόδο προσεγγίζονται ίσως ακόμα πιο γρήγορα τα προαναφερθέντα νησιά από το Καστελλόρζιο, αλλά τα δρομολόγιά της 12ne αργούν ολίγον να βγουν.
Όσο για το δεύτερό σου ερώτημα, κατά 90% ναι υπάρχει και μετά τις 15 Σεπτεμβρίου

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
για πείτε, που να πάμε το καλοκαίρι του 2025 με τα παρακάτω χαρακτηριστικά να ισχύουν ακόμη;
Κι εμένα η Κάρπαθος μου ήρθε στο μυαλό (αν εξαιρέσεις βέβαια το καλό φαγητό) που εκεί πάσχουν. Έχει περισσότερη ταλαιπωρία βέβαια σε σχέση με τα άλλα δύο νησιά που αναφέρεις.
Μια ακόμη καλή ιδέα εκτός των τετριμμένων σε μικρότερο βέβαια νησάκι είναι και η Σκύρος.

με τι μπορώ να συνδυάσω το ΚΑστελόριζο
Με Τουρκία, πολύ πιο εύκολο!

Θεωρώ απίθανο να μη χρειαστεί να σταματήσετε στη Ρόδο, τυχεροί θα είστε αν αυτό δε συμπεριλαμβάνει και διανυκτέρευση, οπότε πρέπει να γίνει καλή μελέτη των συνδέσεων. Θυμάμαι ότι το Bluestar έφτανε στη Ρόδο και είχε αρκετές ώρες αναμονή μέχρι τη συνέχεια του δρομολογίου, οπότε δε ξέρω αν θα βολέψει να το πάρετε σερί.
Από την άλλη ένα βράδυ στη Ρόδο δε χάλασε κανέναν, άσε που αν βρεθεί εκεί είναι το μόνο εύκολο να συνεχίσει είτε στα πολύ κοντινά (Σύμη-Χάλκη), είτε στα νότια Δωδεκάνησα (Τήλο-Νίσυρο) που για μένα αξίζουν περισσότερο.

alma

Member
Η Νίσυρος έχει βολική σύνδεση με Καστελόριζο;
Επειδή έχω χρόνια να πάω Νίσυρο, θέλω να την ξαναβάλω στο πρόγραμμα σε συνδυασμό με άλλα Δωδεκάνησα, όμως ποτέ δεν βρίσκω δρομολόγια να με βολεύουν....

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Βολική σύνδεση με Καστελόριζο δεν έχει ούτε το ίδιο το Καστελόριζο εκεί που είναι.
Το πέρασμα απ' το νησί της Ρόδου είναι αναπόφευγκτο νομίζω πως.

alma

Member
Βολική σύνδεση με Καστελόριζο δεν έχει ούτε το ίδιο το Καστελόριζο εκεί που είναι.
Το πέρασμα απ' το νησί της Ρόδου είναι αναπόφευγκτο νομίζω πως.
Εννοώ να ενώνεται έστω μια φορά την εβδομάδα με Νίσυρο ή έστω π.χ.με Χάλκη,Σύμη...
Όχι πως άλλη μια επίσκεψη στη Ρόδο είναι άσχημη- μεγάλο νησί πάντα κάτι έχει να περάσεις την ώρα σου- απλώς καμιά φορά θες να αφιερώσεις χρόνο σε μικρότερα νησιά όπου δεν έχεις πάει κάμποσες φορές..

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Κι εμένα η Κάρπαθος μου ήρθε στο μυαλό (αν εξαιρέσεις βέβαια το καλό φαγητό) που εκεί πάσχουν. Έχει περισσότερη ταλαιπωρία βέβαια σε σχέση με τα άλλα δύο νησιά που αναφέρεις.
Μια ακόμη καλή ιδέα εκτός των τετριμμένων σε μικρότερο βέβαια νησάκι είναι και η Σκύρος.

Από την άλλη ένα βράδυ στη Ρόδο δε χάλασε κανέναν, άσε που αν βρεθεί εκεί είναι το μόνο εύκολο να συνεχίσει είτε στα πολύ κοντινά (Σύμη-Χάλκη), είτε στα νότια Δωδεκάνησα (Τήλο-Νίσυρο) που για μένα αξίζουν περισσότερο.
Εξαιρετικές επιλογές από αυτά που ξέρω και η Κάρπαθος για περισσότερες μέρες και η Σύμη. Για τη μια βραδιά στη Ρόδο, μπορούμε αν χρειαστεί να ψάξουμε από φίλους οικονομικό κατάλυμα για ένα βράδυ. @Yorgos

Καρπαθιές μακαρούνες με καραμελωμένα κρεμμύδια και κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο μπορώ να τρώω κάθε μέρα! Η Σκύρος, από την άλλη, έχει ιδιαίτερο γαστριμαργικό ενδιαφέρον.

Last edited:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Επειδή έχω χρόνια να πάω Νίσυρο, θέλω να την ξαναβάλω στο πρόγραμμα σε συνδυασμό με άλλα Δωδεκάνησα, όμως ποτέ δεν βρίσκω δρομολόγια να με βολεύουν....
Το βολική το εννοούσα σε προηγούμενό μου post με την έννοια της απευθείας σύνδεσης με αξιοπρεπές βαπόρι. Ναι 2 φορές την εβδομάδα συνδέονται απευθείας τα δύο νησιά χειμώνα καλοκαίρι! Κάποιες μέρες το καλοκαίρι υπάρχει και επιπλέον δυνατότητα σύνδεσης αλλά με αλλαγή βαποριού και σύντομη στάση στη Ρόδο.
Όσο για τη διασύνδεση της Νισύρου με την Τήλο και τη Σύμη έχει δρομολόγια 4-5 φορές την εβδομάδα απευθείας. Υπάρχουν όλα τα δρομολόγια στο ferryhopper & το openseas

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καρπαθιές μακαρούνες με καραμελωμένα κρεμμύδια και κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο μπορώ να τρώω κάθε μέρα!
Ωραίο πιάτο αλλά δε συγκλονίστηκα. Γενικώς άκουγα αποθεωτικά σχόλια για το φαγητό της Καρπάθου εδώ μέσα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαίωσα ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος από φίλους που πήγανε στο νησί.
Η Σκύρος, από την άλλη, έχει ιδιαίτερο γαστριμαργικό ενδιαφέρον.
Η Σκύρος είναι κορυφαίο νησί για μένα σε γεύσεις, συμφωνούμε απόλυτα.

Πάλι εκτός θέματος βγήκαμε νομίζω.
Μήπως ήρθε η ώρα ν' ανοίξουμε ένα νήμα περί γαστρονομίας και νησιών; :cool:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Γενικώς άκουγα αποθεωτικά σχόλια για το φαγητό της Καρπάθου εδώ μέσα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαίωσα ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος από φίλους που πήγανε στο νησί.
Εντύπωση πάντως μου κάνει αυτό που λες ψηλέ! Βέβαια έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που πήγα Κάρπαθο, αλλά γενικά - και ανεξαρτήτως τοπικών πιατων που ΟΚ είναι και θέμα προσωπικού γούστου εννοείται- μου έχει μείνει ως νησί που είχα φάει καλά, ποιοτικά, και btw πολύ τίμια! Κάτι μου λέει ότι "χάλασαν και στην Κάρπαθο"!:rolleyes:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εντύπωση πάντως μου κάνει αυτό που λες ψηλέ! Βέβαια έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που πήγα Κάρπαθο, αλλά γενικά - και ανεξαρτήτως τοπικών πιατων που ΟΚ είναι και θέμα προσωπικού γούστου εννοείται- μου έχει μείνει ως νησί που είχα φάει καλά, ποιοτικά, και btw πολύ τίμια! Κάτι μου λέει ότι "χάλασαν και στην Κάρπαθο"!:rolleyes:
Ειδικά φέτος το καλοκαίρι το συζήτησα μ' έναν φίλο που πήγε Κάρπαθο κι έχουμε γυρίσει προορισμούς μαζί ανα την Ελλάδα και γενικότερα στο φαΐ του έχω εμπιστοσύνη. Ουσιαστικά ενίσχυσε τη δική μου άποψη, όπως κι ακόμη ένας φίλος που πήγε φέτος από Κρήτη κι έγραφε τα χειρότερα.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Μήπως ήρθε η ώρα ν' ανοίξουμε ένα νήμα περί γαστρονομίας και νησιών; :cool:
Γιεςςςς!
Ειδικά φέτος το καλοκαίρι το συζήτησα μ' έναν φίλο που πήγε Κάρπαθο κι έχουμε γυρίσει προορισμούς μαζί ανα την Ελλάδα και γενικότερα στο φαΐ του έχω εμπιστοσύνη. Ουσιαστικά ενίσχυσε τη δική μου άποψη, όπως κι ακόμη ένας φίλος που πήγε φέτος από Κρήτη κι έγραφε τα χειρότερα.
Κι εγώ στην Κρήτη φέτος δεν έφαγα καλά, όπως περίμενα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.738
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
Στέλιος Μίκυ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom