• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κανονική άδεια για ταξίδια!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ας συζητήσουμε σε αυτο το τοπικ οτι εχει σχέση με την κανονική αδεια που παίρνουμε απο την δουλειά για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τα πολυποθητα ταξίδια μας!

Ειχα γράψει στο τοπικ για τις ταξιδιωτικές ασφάλειες το εξής:
Βεβαια μου προέκυψε νεα σημαντική απορία σχετικά με ενδεχώμενη ακυρωση της αδειας.
Καμία ασφαλιστική εταιρία δεν με αποζημιωνει για τα εξοδα,
μπορώ όμως απο τον εργοδότη μου να ζητήσω να μου πληρώσει τα εξοδα το οποία εκανα για τις διακοπές μου και εκτάκτως την τελευταια στιγμή αναγκάστηκα να αναβάλλω;

Βεβαια αυτο ειναι ενα ξεχωριστο τοπικ,
οπου μπορούν να δοθούν σχετικές απαντήσεις απο τους γνωρίζοντες και γνωρίζουσες.
Ζητείται εργατολόγος!:haha:
Μια απαντηση στα παραπάνω εδωσε το φιλτατο μέλος marydim γράφωντας:
Όχι! Δεν μπορείς να διεκδικήσεις από τον εργοδότη σου τα χρήματα που έχεις ξοδέψει για το ταξίδι.
Δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία στην Ελλάδα και φυσικά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ο εργοδότης σου σου έχει παραχωρήσει την άδεια.
Μα πως δεν μπορώ να το αποδείξω, οταν ζητάω την άδεια εγγραφως τον Ιανουάριο, συμπληρώνοντας το σχετικό εντυπο και στην συνέχεια ο προιστάμενος την εγκρίνει με την υπογραφή του;

Δεν ειναι αυτή η απαραίτητη αποδειξη;

Βεβαια προκύπτει θέμα, κατά ποσο μετά, θα μπρορείς να δουλεύεις στην ιδια επιχείρηση αν τους ζητήσεις να σου πληρώσουν τα 500Ε πχ που ξοδεψες για το ταξίδι σου κ αναγκάστηκες εξαιτίας τους να ακυρώσεις!:haha:

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
αχ εγραψα την απαντηση στο τοπικ ταξιδιωτικη ασφαλεια,αν μπορειτε μεταφερεται την εδω.....δεν το ειχα δει συγνωμη:lol:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Έτσι συμβαίνει σε ένα μέρος των επιχειρήσεων. Ένα μεγάλο μεγάλο ποσοστό όμως, δεν τηρεί όλη αυτή την τυπική διαδικασία και όλα βασίζονται στον λόγο και την καλή θέληση... κι επίσης, αν σου κάνει ο εργοδότης ανάκληση άδειας για λόγους ανάγκης, τι μπορείς να κάνεις; Να του κάνεις ντα;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
να μου πληρώσει τα εξοδα που εκανα και τα οποια τα χρεωνομαι εγώ χωρίς να φταίω σε κάτι!

Ας βρει αλλον εργαζομενο και αλλο τροπο να γίνει η δουλειά του!
Εγώ εκανα τον σχεδιασμό μου εγκαιρα και εγκυρα!
Γιατί και άδεια κομμένη, αλλά και φεσωμένος με τριψήφιο αριθμο σε Ευρώ?:roll:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, θα μου προκαλούσε ιδιαίτερη έκπληξη (ως και σοκ μπορώ να σου πω) οτιδήποτε remotely κοντά σε αυτά που περιγράφετε εδώ.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ

Μα γιατί το λες αυτό;:rolleyes:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Οτιδήποτε "παραπλήσιο", "έστω μακρινό σε συγγένεια".

varioAthens

Member
Παλαιότερα και εμένα μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα ο εργοδότης μου ζητώντας μου τελευταία στιγμή να ανακληθεί η άδειά μου και ενώ ήταν πληρωμένες πτήσεις και ξενοδοχεία επί 2. Του είπα ότι δεν έχω πρόβλημα να ανακληθεί η άδειά μου εάν και εφόσον αποζημιωθώ εγώ και η κολλητή μου.... και φυσικά μπροστά σε αυτή την προοπτική μου έδωσε το o.k. να φύγω τελικά....
Κάποια στιγμή αργότερα, και ενώ είχε δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα σε συναδέλφους που τελικά αυτοί ακύρωσαν τις διακοπές τους, του είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι με τέτοιες συμπεριφορές θα μας ωθεί στο εξής σε fake αναρρωτικές!

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Κάποια στιγμή αργότερα, και ενώ είχε δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα σε συναδέλφους που τελικά αυτοί ακύρωσαν τις διακοπές τους, του είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι με τέτοιες συμπεριφορές θα μας ωθεί στο εξής σε fake αναρρωτικές!
Αυτή είναι η έσχατη λύση για να γλιτώσεις τα λεφτάκια που έχεις δώσει για τις διακοπές σου αλλά τώρα τελευταία τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται δύσκολα ακόμα και με τις αναρρωτικές από το ΙΚΑ.

Και φυσικά το να προκαλείς τον εργοδότη δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί αυτός που πληρώνει έχει πάντα δίκιο και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί πολύ άνετα η διοίκηση να επικαλεστεί δυσλειτουργία της επιχείρησης κατά την απουσία του υπαλλήλου και άρα νόμιμα ανάκληση της άδειας.
(Είναι σαφής κανόνας στο εργασιακό δίκαιο ότι η άδεια παραχωρείται εφόσον δεν προκαλεί προβλήματα στην εργασία.)

Πάντως, το χειρότερο είναι ότι στη χώρα μας υπάρχει άγνοια τόσο των εργασιακών μας δικαιωμάτων όσο και των εργασιακών μας υποχρεώσεων με αποτέλεσμα οι εργοδότες να μην σέβονται τους υπαλλήλους τους αλλά και οι εργαζόμενοι να μην σέβονται τους εργοδότες τους.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μα πως δεν μπορώ να το αποδείξω, οταν ζητάω την άδεια εγγραφως τον Ιανουάριο, συμπληρώνοντας το σχετικό εντυπο και στην συνέχεια ο προιστάμενος την εγκρίνει με την υπογραφή του;

Δεν ειναι αυτή η απαραίτητη αποδειξη;
Σαφώς και είναι απόδειξη έγκριση άδειας αρκεί να γίνεται η διαδικασία τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Το θέμα βέβαια είναι ότι...και να έχεις έγγραφη επιβεβαίωση της εγκεκριμένης άδειας, αν είναι να γίνει η ανάκληση της άδειας, πόσο εύκολα μπορείς να το αρνηθείς;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom