• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κανένα ελληνικό στη λίστα με τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Με 82 πανεπιστήμια, στα οποία όμως δεν περιλαμβάνεται κανένα ελληνικό, εκπροσωπείται η Ευρώπη στα 200 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίζει κάθε χρόνο από το 2004 το Times Higher Education (THE), το ειδικό εκπαιδευτικό ένθετο των βρετανικών «Times».

Για άλλη μια χρονιά κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο ανακηρύσσεται το Χάρβαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθούν στις πρώτες θέσεις το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, του πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Οκτώ από τις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας καταλαμβάνονται από αμερικανικά πανεπιστήμια, ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται με δύο βρετανικά - του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης.

η συνέχεια του άρθρου v4.ethnos.gr - Κανένα ελληνικό στη λίστα με τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια - ειδησεις , κοινωνια

η λίστα : http://media-org.feed.gr/filesystem/images/20101109/low/newego_LARGE_t_1101_35707537.JPG

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι αλλά για να βγάλουν μια λίστα με τα καλύτερα σουβλατζίδικα στον κόσμο να σου πω εγώ πρωτιές που θα πάρουμε.Αλλά δεν τολμάνε βλέπεις!!! :haha:

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Ναι αλλά για να βγάλουν μια λίστα με τα καλύτερα σουβλατζίδικα στον κόσμο να σου πω εγώ πρωτιές που θα πάρουμε.Αλλά δεν τολμάνε βλέπεις!!! :haha:
Σουβλατζηδικα? εισαι τρε μπαναλ
Για τα καλυτερα σκυλαδικα τι εχεις να πεις? Εχουν αλλοι καλυτερες γαρδενοπουλητρες και καλυτερους γαρδενοριχτες απο εμας? Βρες μου μια τζουλια ή εστω μια μπεζεντακου στη νορβηγια και θα κανω χαρακιρι. Με πανεπιστημια και μαλακιες θα ασχολουμαστε?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
άλλη μία "αξιόπιστη" αγγλοσαξονική λίστα. τι τύχη να έχουν τα ιταλικά πανεπιστήμια μπροστα στα παγκοσμίου φήμης και κύρους Bilkent University της Τουρκίας, της Αλέξάνδρειας της Αιγύπτου ή το σουηδικό Sweden agricultural science...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η ερευνα του Times με την αναλυση των κριτηριων της ερευνας. The Times Higher Education World University Rankings 2010-2011

Ελαβαν υποψη τους τα εξης:

• Teaching — the learning environment (worth 30 per cent of the overall ranking score)
  • Research — volume, income and reputation (worth 30 per cent)
  • Citations — research influence (worth 32.5 per cent)
  • Industry income — innovation (worth 2.5 per cent)
  • International mix — staff and students (worth 5 per cent).
Με βαση αυτα τα κριτηρια δε μου κανει καμια εντυπωση που τα ελληνικα πανεπιστημια δεν ειναι στη λιστα. Πραγματικα ομως απορω και εγω γιατι ορισμενα ιταλικα πανεπιστημια λειπουν απο τη λιστα. Πιθανον να χανουν την μπαλα στο Citationsresearch influence (worth 32.5 per cent). Αν γραφουν κυριως τις επιστημονικες μελετες τους μονο στα ιταλικα... δυσκολα να εχουν προσβαση οι αγγλοσαξωνες. (υποθεση ειναι, μπορει και απολυτως λανθασμενη).

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
H λίστα έχει νόημα αν δοθεί και ο συνολικός αριθμός πανεπιστημίων που βαθμολογήθηκαν... γιατί άλλο να είσαι πχ 400ός σε 500 πανεπιστήμια και άλλο 400ός στα 5000...

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Εμένα πάλι 199 μου βγάζει και βαρέθηκα να διαβάζω εναλλάξ ΗΠΑ- Ηνωμένο Βασίλειο- Ιαπωνία/Κορέα:bleh:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
North 66 ειναι απολυτως σωστη η επισημανση σου.
Ακομη μια λιστα με βαθμολογιες: QS World University Rankings Results 2010 | Top Universities
Σιγουρα τιποτε δεν ειναι απολυτο και δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια αν καποιο ιδρυμα ειναι στην 65η θεση η στην 70, αλλα εχει ενα νοημα να δεις αν ειναι εκει και σε ποια δεκαδα βρισκεται. Επισης καλο ειναι ο ενδιαφερομενος να συγκρινει πεντε εξι λιστες, γιατι τα κριτηρια ειναι διαφορετικα στην καθε καταταξη.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εμένα πάλι 199 μου βγάζει και βαρέθηκα να διαβάζω εναλλάξ ΗΠΑ- Ηνωμένο Βασίλειο- Ιαπωνία/Κορέα:bleh:
Βγαζει 199 γιατι στην τελευταια θεση ισοψηφουν δυο Πανεπιστημια.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Κάποτε το Μετσόβειο ήταν στα 5 καλύτερα της Ευρώπης ....

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Κάποτε το Μετσόβειο ήταν στα 5 καλύτερα της Ευρώπης ....
Χα, κρατιέμαι να μην τα πω από χθες (και οι ηλεκτρολόγοι της Πάτρας no 27 παγκοσμίως). Αλλά τότε οι μηχανικοί στην Ελλάδα δεν αριθμούσαν σχεδόν 120 χιλιάδες! Περιέργως(...) φαίνεται πως δεν αυξήθηκε ανάλογα και ο παράγοντας volume, income and reputation of the research που δίνει το 30% της βαθμολογίας.
Άραγε μπορεί να βρει κανείς την κατάταξη προ (χμ) 25ετίας και βάλε;;
Κι αν αμφισβητούμε τη φετινή κατάταξη, τω καιρώ εκείνω άραγε ήταν πιο γνήσια;;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills