• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Καλώς σας βρήκα!

harisma23

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία (μάλλον)
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Λοιπόν: Καλώς σας βρήκα! Ο τίτλος βέβαια δεν είναι απόλυτα ακριβής, καθώς παρακολουθώ εδώ και καιρό το forum, αλλά μόλις τώρα αποφάσισια να γράψω.

Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι κι εγώ αθεράπευτα εθισμένος στα ταξίδια, ειδικά εξωτερικού. Την τελευταία πενταετία καταφέρνουμε με τη γυναίκα μου να κάνουμε 3 ταξίδια το χρόνο (ένα 4ήμερο το Δεκέμβρη, ένα 4ήμερο το Μάρτη κι ένα 6ήμερο τον Ιούλιο) στην Ευρώπη, καθώς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να φύγουμε μακριά από την 5χρονη κορούλα μας για πολύ.

Βεβαίως πάντα προσέχουμε και τον προϋπολογισμό των ταξιδιών μας, καθώς οι οικονομικές μας δύνατότητες - μέχρι τώρα - ήταν απλώς αξιοπρεπείς και όχι απεριόριστες... Έτσι τα ταξίδια πάντα γίνονται με καλό προγραμματισμό (π.χ. τα αεροπορικά κλείνονται 3-6 μήνες νωρίτερα, όταν σκάσει κάποια καλή προσφορά) και πάντα μέσω διαδικτύου. Οι δυνατότητες περιορισμού του προϋπολογισμού κατ' αυτό τον τρόπο, είναι απλώς απίστευτες (ενδεικτικά το πιο πρόσφατο ταξίδι: αεροπορικά εισιτήρια με Aegean για Μαδρίτη, 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* και μικρομεσαίο αυτοκίνητο για όλες τις μέρες με 402 Ευρώ για τα 2 άτομα). Έτσι καταλήγουμε σε ένα συνολικό κοστολόγιο, με όλα μέσα για 2 άτομα, από 3.000 ως 3.500 Ευρώ το χρόνο.

Η μεγάλη μας αγάπη είναι η Ιταλία, όπου έχουμε πάει 4 φορές την τελευταία 5ετία και δεύτερη συμπάθεια η Γερμανία, με το αγαπημένο Βερολίνο, με άλλες 4 επισκέψεις την τελευταία 5ετία. Μας αρέσει περισσότερο αυτό που εγώ αποκαλώ "αστικό" τουρισμό, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη φυσιολατρεία και τις επισκέψεις σε μουσεία - όχι όμως ότι δεν κάνουμε και τέτοιες. Όμως τίποτα δεν μου αρέσει περισσότερο από το να κάθομαι σε ένα κεντρικό καφέ - μπαρ - εστιατόριο και να χαζεύω τους ρυθμούς της πόλης, προσπαθώντας να "αποκωδικοποιήσω" τον τοπικό τρόπο ζωής.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν και ελπίζω σύντομα να βρω το χρόνο και να προσθέσω κάποιες ταξιδιωτικές μας εμπειρίες.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Καλώς ήρθες και στο forum του travelstories.
Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε και ενεργούμε το ίδιο με εσένα όσον αφορά ένα μέρος των ταξιδιών μας καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά λόγω οικονομικής στενότητας.
Αφού είσαι Ιταλολάτρης οφείλεις να περάσεις μια βόλτα από το γκρουπάκι της Ιταλίας και φυσικά να γίνεις μέλος του.
Εύχομαι πολλά πολλά ταξίδια...

harisma23

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία (μάλλον)
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Ήδη έγραψα σε thread για την Τοσκάνη.
Κατά τ' άλλα, σαφώς δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου τη "θεία" φώτιση, όσον αφορά τον οικονομικό προγραμματισμό των ταξιδιών μου και είμαι βέβαιως ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα κάπως έτσι θα ψάχνονται. Όμως εκτός ενός εξειδικευμένου forum όπως αυτό, είναι απίστευτο πόσοι αγνοούν το πόσο οικονομικό μπορεί να είναι ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Αρκετοί φίλοι μου δεν πίστευαν αρχικά ότι ένα 4ήμερο στην Ευρώπη μπορεί να είναι ακόμα και πιο οικονομικό από το αντίστοιχο εντός Ελλάδας. Τώρα βέβαια, απλώς έκοψαν και αυτοί τα 4ήμερα εντός Ελλάδος, όπου με "μαγικό" τρόπο τα λεφτά εξαφανίζονται, χωρίς αντίστοιχες παρεχόμενες υπηρεσίες και εμπειρίες, ως επί το πλείστον.

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Καλωσηρθες!:clap:
και φυσικα συμφωνω με αυτα που λες...ειναι αληθεια οτι οι διακοπες στην ελλαδα στοιχιζουν πιο πολυ τελικα...

_antonis_

Member
Καλώς ήρθες! Μιά χαρά τα καταφέρνετε, εύχομαι να έχετε πολλά ακόμα ταξίδια, εντός και εκτός Ευρώπης, που θέλετε δε θέλετε θα τελειώσουν οι χώρες της Ευρώπης και θα πιάσετε τα μακρυνά σιγά σιγά! :)

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Καλως ηρθες ! Μου αρεσει το nickname σου.
Ελα στο γκρουπ των Ιταλοφιλων.Φανταζομαι θα εχεις να μοιραστεις πολλες ιστοριες και εμπειριες σου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα