Γεια σας σε όλους και προκαταβολικά πολλά ευχαριστώ για όσα διάβασα ήδη στο forum και τρελάθηκα με το πλήθος πληροφοριών και αλληλοβοήθειας. Θέλω επειγόντως τη βοήθεια όλων σας. Πηγαίνω τριήμερο Ρώμη 2 με 4 Ιούνη, πρώτη φορά Ιταλία, δε μιλώ Ιταλικά, με τη μητέρα μου που είναι 70 ετών και την οποία δε θέλω να κουράσω παραπάνω από όσο πρέπει για να δούμε τα απαραίτητα. Μας ενδιαφέρει οικονομία, οπότε ο,τι ξέρετε για συμβουλές σε μεταφορές εντός πόλεις και από fiumicino κλπ θα με έσωζε, και για εισόδους και εστιατόρια και παγωτά και καφέ και όλα δηλαδή γιατί δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Έμαθα μάλιστα σήμερα αφού έκλεισα το ταξίδι μου πως τη μέρα που φθάνουμε με al italia, άφιξη αεροδρόμιο terminal 1 είναι αργία και μάλιστα μπροστά από το αεροδρόμιο που κλείσαμε, που είναι αυτό http://www.tripadvisor.com.gr/Hotel_Review-g187791-d231948-Reviews-Richmond_Hotel-Rome_Lazio.html (όποιος το ξέρει ας μου πει μια γνώμη) κοντά στο κολοσσαίο, θα υπάρχει στρατιωτική παρέλαση και ούτε στο ξενοδοχείο δε θα μπορεί ταξί ή λεωφορείο να μας φέρει γιατί θα είναι κλειστοί οι δρόμοι ως τις 2 περίπου το μεσημέρι. Επειδή έχω ήδη ανχωθεί με αυτό χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια όλων σας για την οργάνωση μέχρι τις 4 Ιούνιο που φεύγουμε πετώντας βραδάκι (21:40) πάλι από το ίδιο σταθμό του αεροδρομίου, δηλαδή ασφάλεια, τί να προσέξω, πού να πάμε για φαγητό κλπ, αξιοθέατα, μετακινήσεις, προφυλάξεις κ.α. Να πω καταρχήν πως θα ταξιδεύουμε με νέες ταυτότητες, όχι διαβατήρια, οπότε αρχικά ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα με αυτό και ότι οικονομικά είμαστε πολύ δύσκολα και κάθε ευρώ μετράει για εμάς. το ταξίδι έχει σκοπό - τάμα για αυτό και γίνεται, αλλά οικονομικά ψάχνω ο,τι πιο οικονομικό και καλό αν είναι δυνατόν. Βατικανό δε θα πάμε καθόλου μάλλον γιατί και ακριβά είναι από όσα διάβασα και φοβάμαι πως οι αντοχές τις μητέρας μου δε θα είναι αρκετές για όλα τα σκαλιά και την ταλαιπωρία. Ως προς την τέχνη και τα διάσημα εκθέματα σε εκκλησίες και μνημεία διάσπαρτα, επειδή σκοπός του ταξιδιού είναι η μητέρα μου, εγώ κάνω πίσω και θα πάμε σε πλατείες αξιοθέατα μαγαζιά σοκάκια και γειτονιές που θα επιλέξει χωρίς γνώμονα τα μουσεία και τις γκαλερί, παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα landmarks. Οπότε ξεκινώντας από το πώς φθάνουμε στο ξενοδοχείο, είδα πως όλα φεύγουν από άλλο terminal, το 3, πώς πάνε εκεί δεν ξέρω, και μετά είδα πως οικονομικότερη λύση είναι τα λεωφορεία, απλά δεν ξέρω ποια από όλα που είδα, ως κάπου κεντρικά στο σταθμό termini και μετά μετρό Β αφού θα είναι κλειστοί οι γύρω δρόμοι του ξενοδοχείου και αποβίβαση στο σταθμό colosseo και περπάτημα ως το ξενοδοχείο;