• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Καλώς σας βρήκα! Ρώμη 3 μέρες, 2-4 Ιούνη με μητέρα

pepi kir

Member
Γεια σας σε όλους και προκαταβολικά πολλά ευχαριστώ για όσα διάβασα ήδη στο forum και τρελάθηκα με το πλήθος πληροφοριών και αλληλοβοήθειας. Θέλω επειγόντως τη βοήθεια όλων σας. Πηγαίνω τριήμερο Ρώμη 2 με 4 Ιούνη, πρώτη φορά Ιταλία, δε μιλώ Ιταλικά, με τη μητέρα μου που είναι 70 ετών και την οποία δε θέλω να κουράσω παραπάνω από όσο πρέπει για να δούμε τα απαραίτητα. Μας ενδιαφέρει οικονομία, οπότε ο,τι ξέρετε για συμβουλές σε μεταφορές εντός πόλεις και από fiumicino κλπ θα με έσωζε, και για εισόδους και εστιατόρια και παγωτά και καφέ και όλα δηλαδή γιατί δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Έμαθα μάλιστα σήμερα αφού έκλεισα το ταξίδι μου πως τη μέρα που φθάνουμε με al italia, άφιξη αεροδρόμιο terminal 1 είναι αργία και μάλιστα μπροστά από το αεροδρόμιο που κλείσαμε, που είναι αυτό http://www.tripadvisor.com.gr/Hotel_Review-g187791-d231948-Reviews-Richmond_Hotel-Rome_Lazio.html (όποιος το ξέρει ας μου πει μια γνώμη) κοντά στο κολοσσαίο, θα υπάρχει στρατιωτική παρέλαση και ούτε στο ξενοδοχείο δε θα μπορεί ταξί ή λεωφορείο να μας φέρει γιατί θα είναι κλειστοί οι δρόμοι ως τις 2 περίπου το μεσημέρι. Επειδή έχω ήδη ανχωθεί με αυτό χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια όλων σας για την οργάνωση μέχρι τις 4 Ιούνιο που φεύγουμε πετώντας βραδάκι (21:40) πάλι από το ίδιο σταθμό του αεροδρομίου, δηλαδή ασφάλεια, τί να προσέξω, πού να πάμε για φαγητό κλπ, αξιοθέατα, μετακινήσεις, προφυλάξεις κ.α. Να πω καταρχήν πως θα ταξιδεύουμε με νέες ταυτότητες, όχι διαβατήρια, οπότε αρχικά ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα με αυτό και ότι οικονομικά είμαστε πολύ δύσκολα και κάθε ευρώ μετράει για εμάς. το ταξίδι έχει σκοπό - τάμα για αυτό και γίνεται, αλλά οικονομικά ψάχνω ο,τι πιο οικονομικό και καλό αν είναι δυνατόν. Βατικανό δε θα πάμε καθόλου μάλλον γιατί και ακριβά είναι από όσα διάβασα και φοβάμαι πως οι αντοχές τις μητέρας μου δε θα είναι αρκετές για όλα τα σκαλιά και την ταλαιπωρία. Ως προς την τέχνη και τα διάσημα εκθέματα σε εκκλησίες και μνημεία διάσπαρτα, επειδή σκοπός του ταξιδιού είναι η μητέρα μου, εγώ κάνω πίσω και θα πάμε σε πλατείες αξιοθέατα μαγαζιά σοκάκια και γειτονιές που θα επιλέξει χωρίς γνώμονα τα μουσεία και τις γκαλερί, παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα landmarks. Οπότε ξεκινώντας από το πώς φθάνουμε στο ξενοδοχείο, είδα πως όλα φεύγουν από άλλο terminal, το 3, πώς πάνε εκεί δεν ξέρω, και μετά είδα πως οικονομικότερη λύση είναι τα λεωφορεία, απλά δεν ξέρω ποια από όλα που είδα, ως κάπου κεντρικά στο σταθμό termini και μετά μετρό Β αφού θα είναι κλειστοί οι γύρω δρόμοι του ξενοδοχείου και αποβίβαση στο σταθμό colosseo και περπάτημα ως το ξενοδοχείο;

Takis83psa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Καλημέρα. Στο αεροδρόμιο αν δεν κάνω λάθος, οι πτήσεις από Ελλάδα πάνε στο terminal 3. Από εκεί ακολουθείς το κόσμο και επιλέγεις αν θα πας με λεωφορείο ή τρένο. Υπάρχουν γκισέ της terravision για το λεωφορείο, αλλιώς με το Fiumicino express που είναι ακριβό (14 ευρώ/άτομο) και σε πάει χωρίς στάσεις στο termini. Από εκεί με το μετρό (γραμμή Β) για το Colosseo και από εκεί με τα πόδια(;) στο ξενοδοχείο αν έχουν κλείσει οι δρόμοι. Μόλις βγείτε από το μετρό συνεχίστε δεξιά και ακολουθήστε την Via dei Fori Imperiali. Δεν είναι μακριά πάντως και είναι δίπλα στα σημαντικότερα μνημεία.
Για μουσεία και μνημεία, μιας και δεν έχετε αρκετές ημέρες, θα σου πρότεινα να δεις το Colosseo με την αρχαία αγορά που είναι και κοντά σας (12 ευρώ/άτομο). Το μετρό σε πάει στα άλλα μνημεία Fontana di Trevi, piazza di Spagna κτλ. Στο Βατικανό δεν υπάρχουν αρκετές σκάλες παρά μόνο στην είσοδο της εκκλησιάς 15-20 σκαλιά. Μόνο αν θέλετε να ανέβετε στο θόλο υπάρχει ταλαιπωρία. Στον Άγιο Πέτρο μπαίνεις δωρεάν και είναι περίπου 6 στάσεις από το ξενοδοχείο (αλλάζεις γραμμή στο termini και κατεβαίνεις στην Ottaviano που είναι γύρω στα 300-400 μέτρα από την πλατεία). Για τα μουσεία του Βατικανό καλό είναι να κάνετε κράτηση γιατί έχει μεγάλες ουρές. (20 ευρώ/άτομο).
Από τα υπόλοιπα, να πάτε στο πάρκο της Villa Borghese πάνω από την Piazza del Popolo και σε όσες περισσότερες εκκλησίες μπορείτε γιατί είναι δωρεάν (όπως και το Πάνθεον) και έχουν αρκετά σημαντικά έργα (πίνακες, αγάλματα κλπ.).
Από εστιατόρια προτείνω το Maccheroni (θέλει κράτηση για να βρεις τραπέζι σίγουρα), το Brillo parlante στη piazza del popolo και το Ivo's στο Trastevere (δεν πάει το μετρό θέλει περπάτημα). Παγωτό στο giolitti και στα μαγαζιά πίσω απο το Πάνθεον προς το Maccheroni.
Οι Ιταλοί δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου αγγλικά, αλλά λογικά στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια δεν θα έχετε πρόβλημα. Για το αεροδρόμιο να θυμάσαι: bagagli=αποσκευές, uscita=έξοδος. Για τις ταυτότητες, μπορείτε να ταξιδέψετε με αυτές αν γράφουν τα στοιχεία και με λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης, ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις την λύση της RomaPass. Ισχύει για δωρεάν μεταφορικά για 3 ημέρες (όχι από/προς το αεροδρόμιο!) δωρεάν 2 επισκέψεις σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους (δεν περιλαμβάνει τα μουσεία του Βατικανό) και έκπτωση στους υπόλοιπους. Κόστος νομίζω 36 ευρώ.
Αν θες κάτι άλλο μπορείς να ρωτήσεις. Καλό ταξίδι!

pepi kir

Member
Καλημέρα. Στο αεροδρόμιο αν δεν κάνω λάθος, οι πτήσεις από Ελλάδα πάνε στο terminal 3. Από εκεί ακολουθείς το κόσμο και επιλέγεις αν θα πας με λεωφορείο ή τρένο. Υπάρχουν γκισέ της terravision για το λεωφορείο, αλλιώς με το Fiumicino express που είναι ακριβό (14 ευρώ/άτομο) και σε πάει χωρίς στάσεις στο termini. Από εκεί με το μετρό (γραμμή Β) για το Colosseo και από εκεί με τα πόδια(;) στο ξενοδοχείο αν έχουν κλείσει οι δρόμοι. Μόλις βγείτε από το μετρό συνεχίστε δεξιά και ακολουθήστε την Via dei Fori Imperiali. Δεν είναι μακριά πάντως και είναι δίπλα στα σημαντικότερα μνημεία.
Για μουσεία και μνημεία, μιας και δεν έχετε αρκετές ημέρες, θα σου πρότεινα να δεις το Colosseo με την αρχαία αγορά που είναι και κοντά σας (12 ευρώ/άτομο). Το μετρό σε πάει στα άλλα μνημεία Fontana di Trevi, piazza di Spagna κτλ. Στο Βατικανό δεν υπάρχουν αρκετές σκάλες παρά μόνο στην είσοδο της εκκλησιάς 15-20 σκαλιά. Μόνο αν θέλετε να ανέβετε στο θόλο υπάρχει ταλαιπωρία. Στον Άγιο Πέτρο μπαίνεις δωρεάν και είναι περίπου 6 στάσεις από το ξενοδοχείο (αλλάζεις γραμμή στο termini και κατεβαίνεις στην Ottaviano που είναι γύρω στα 300-400 μέτρα από την πλατεία). Για τα μουσεία του Βατικανό καλό είναι να κάνετε κράτηση γιατί έχει μεγάλες ουρές. (20 ευρώ/άτομο).
Από τα υπόλοιπα, να πάτε στο πάρκο της Villa Borghese πάνω από την Piazza del Popolo και σε όσες περισσότερες εκκλησίες μπορείτε γιατί είναι δωρεάν (όπως και το Πάνθεον) και έχουν αρκετά σημαντικά έργα (πίνακες, αγάλματα κλπ.).
Από εστιατόρια προτείνω το Maccheroni (θέλει κράτηση για να βρεις τραπέζι σίγουρα), το Brillo parlante στη piazza del popolo και το Ivo's στο Trastevere (δεν πάει το μετρό θέλει περπάτημα). Παγωτό στο giolitti και στα μαγαζιά πίσω απο το Πάνθεον προς το Maccheroni.
Οι Ιταλοί δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου αγγλικά, αλλά λογικά στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια δεν θα έχετε πρόβλημα. Για το αεροδρόμιο να θυμάσαι: bagagli=αποσκευές, uscita=έξοδος. Για τις ταυτότητες, μπορείτε να ταξιδέψετε με αυτές αν γράφουν τα στοιχεία και με λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης, ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις την λύση της RomaPass. Ισχύει για δωρεάν μεταφορικά για 3 ημέρες (όχι από/προς το αεροδρόμιο!) δωρεάν 2 επισκέψεις σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους (δεν περιλαμβάνει τα μουσεία του Βατικανό) και έκπτωση στους υπόλοιπους. Κόστος νομίζω 36 ευρώ.
Αν θες κάτι άλλο μπορείς να ρωτήσεις. Καλό ταξίδι!
Σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες! Terminal 1 φθάνουμε με al italia, είναι μακριά να φτάσουμε terminal 3; υπάρχει λεωφοριακι αεροδρομίου για μεταφορές μεταξύ termini; τη Roma pass σκέφτηκα πως δε συμφέρει γιατί η μητέρα μου είναι άνω των 65 και έχει πολύ χαμηλότερη είσοδο κολοσσαίο κλπ και αφού για από και προς αεροδρόμιο δεν ισχύει, προσανατολιζόμουν σε κάρτα μμμ μόνο, ημερήσια ή ο,τι άλλο έχει, δεν τα ξέρω ακριβώς και εγω τώρα τα ψάχνω. Τί ισχύει με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών εκτός από την ημερήσια έχει και άλλες; Ιδανικά αν είχε 3 ημερών κάρτα απεριορίστων διαδρομών, αυτό θα βόλευε τέλεια. Θα ψάξω πού είναι και τα εστιατόρια που μου είπες να τα σημειώνω, σε ευχαριστώ πολύ! Οι ταυτότητες είναι νέες και τα γράφει και στα λατινικά οπότε είμαστε οκ. Προσπαθώ γενικά για οικονομία στα πάντα γιατί είναι περιορισμένο το budget για αυτό κάνω πολλές ερωτήσεις. Οικονομία ναι, αλλά όχι και να μην έχουμε να φάμε ή να πιούμε ένα καφέ. Α! Παγωμένο καφέ στην ιταλία έχουν ή μόνο ζεστό ιούνη μήνα; Καλά καφέ και οικονομικά ξέρουμε ή νορμάλ αλλά με αίθριο; Τιπ περιλαμβάνεται στις αποδείξεις ή όχι και αν όχι πόσο είναι το σύνηθες; Και μια ακόμη ερώτηση γιατί σε ζάλισα. Νεράκι, από πού παίρνω νεράκι να είναι φθηνό; από κει που θα μένουμε δε βλέπω τίποτα, από το richmond hotel κοντά στο κολοσαίο. Κια όποιος ξέρει ας μου πει - καθησυχάσει για την ασφάλεια τη νύχτα γύρω από το ξενοδοχείο στην επιστροφή, να ανησυχώ ή θα είναι όλα εντάξει;

Takis83psa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Για τους επιβάτες της Alitalia υπήρχε λεωφορείο για την Ρώμη, αλλά δεν ξέρω αν κάνει ακόμα δρομολόγια και τις τιμές του. Υπάρχουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μμμ. Βγαίνει σίγουρα σε ημερήσια/εβδομαδιαία κλπ. λογικά θα βγαίνει και σε 3ήμερη. Συμφέρει αρκετά, εγώ είχα βγάλει εβδομαδιαία με 24 ευρώ και γλίτωσα περίπου 25-30 ευρώ! 1,5 ευρώ έχει το απλό και ισχύει για 90 λεπτά όσες διαδρομές θες με λεωφορείο και 1 με μετρό.
Ο καφές είναι καλύτερος από της Ελλάδας και πιο οικονομικός αρκεί να μην κάτσετε σε τραπεζάκι! Αλλιώς οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Έχει μερικά καλά στο Trastevere στην piazza San Calisto. Θθα βρείτε και αρκετά γύρω από τα μνημεία κάπως τουριστικά αλλά αρκετά καλά. Για νερό κλπ. θα αγοράσετε από τα μαγαζάκια που πουλάνε γρήγορο φαγητό/ σούπερ μάρκετ / καπνοπωλεία (tabacchi) και από μαγαζάκια με είδη τροφίμων. Τα περίπτερα τους δεν είναι πολυκαταστήματα όπως τα αντίστοιχα ελληνικά. Πουλάνε μόνο εφημερίδες και περιοδικά! Στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο δεν ξέρω κάποιο κατάστημα, υπάρχουν όμως καντίνες με φαγητό, παγωτά, αναψυκτικά και νερό γύρω από το Colosseo μέχρι να βρείτε κάποιο μαγαζάκι.
Το βράδυ τα μαγαζιά κλείνουν νομίζω στις 8. Από εκεί και μετά κυκλοφορούν ελάχιστοι στο δρόμο, χωρίς όμως να έχεις πρόβλημα με την ασφάλεια σου. Γενικά νιώθεις πολύ πιο ασφαλής από όσο στην Αθήνα για παράδειγμα. Να ξαναπάτε στα μνημεία το βράδυ, είναι υπέροχα φωτισμένα!

pepi kir

Member
Για τους επιβάτες της Alitalia υπήρχε λεωφορείο για την Ρώμη, αλλά δεν ξέρω αν κάνει ακόμα δρομολόγια και τις τιμές του. Υπάρχουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μμμ. Βγαίνει σίγουρα σε ημερήσια/εβδομαδιαία κλπ. λογικά θα βγαίνει και σε 3ήμερη. Συμφέρει αρκετά, εγώ είχα βγάλει εβδομαδιαία με 24 ευρώ και γλίτωσα περίπου 25-30 ευρώ! 1,5 ευρώ έχει το απλό και ισχύει για 90 λεπτά όσες διαδρομές θες με λεωφορείο και 1 με μετρό.
Ο καφές είναι καλύτερος από της Ελλάδας και πιο οικονομικός αρκεί να μην κάτσετε σε τραπεζάκι! Αλλιώς οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Έχει μερικά καλά στο Trastevere στην piazza San Calisto. Θθα βρείτε και αρκετά γύρω από τα μνημεία κάπως τουριστικά αλλά αρκετά καλά. Για νερό κλπ. θα αγοράσετε από τα μαγαζάκια που πουλάνε γρήγορο φαγητό/ σούπερ μάρκετ / καπνοπωλεία (tabacchi) και από μαγαζάκια με είδη τροφίμων. Τα περίπτερα τους δεν είναι πολυκαταστήματα όπως τα αντίστοιχα ελληνικά. Πουλάνε μόνο εφημερίδες και περιοδικά! Στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο δεν ξέρω κάποιο κατάστημα, υπάρχουν όμως καντίνες με φαγητό, παγωτά, αναψυκτικά και νερό γύρω από το Colosseo μέχρι να βρείτε κάποιο μαγαζάκι.
Το βράδυ τα μαγαζιά κλείνουν νομίζω στις 8. Από εκεί και μετά κυκλοφορούν ελάχιστοι στο δρόμο, χωρίς όμως να έχεις πρόβλημα με την ασφάλεια σου. Γενικά νιώθεις πολύ πιο ασφαλής από όσο στην Αθήνα για παράδειγμα. Να ξαναπάτε στα μνημεία το βράδυ, είναι υπέροχα φωτισμένα!
Να΄σαι καλά! Κοίταξα στο site της Αλ Ιτάλια αλλά το βανάκι αυτό γράφει πως δεν λειτουργεί προσωρινά. Για αυτό ρωτάω αν από terminal 1 στο terminal 3 πας ποδοράτο ή υπαρχει λεωφορειάκι ή κάτι να μας μεταφέρει για να πάρουμε από εκεί λεωφορείο για termini. Δεν αμφιβάλλω πως θα έχουν σίγουρα κορυφαίους καφέφες αλλά εμάς μας νοιάζει να κάτσουμε κιόλας χωρίς να μας πιάσουνε... τουρίστες και κυρίως αν υπάρχει κρύος καφές ή μόνο ζεστοί γιατί εγώ ζεστό καφέ καλοκαίρι δε μπορώ με τίποτα να πιω ούτε πρωί. Για το νερό τώρα που με νοιάζει να έχουμε συνέχεια για τη μητέρα μου, ήξερα από φίλους ότι μαδρίτη οι τιμές έφταναν στο Θεό, ήταν πανάκριβο, καμία σχέση με εδώ, 0.50 στάνταρ και ειδικά σε τουριστικές ζώνες. Σίγουρα έξω από το Colosseo θα είναι τα καθαρά τουριστικά και πανάκριβα, για αυτό ρώτησα αν ήξερε κάπου κανείς πού υπάρχουν νορμάλ τιμές γιατί στη γύρω περιοχή σήμερα που την κοιτούσα δε βρήκα κάτι στυλ μπακάλικο ή μαρκετάκι. Για την ασφάλεια φοβόμαστε τους τσαντάκηδες που λένε παντού και τα κόλπα τους, διαβάζοντας πολλά εδώ και 2 μέρες από ξένους κυρίως φοβήθηκα να έχω ή λεφτά ή κάρτα ή κινητό ή μηχανή. Υπερβάλλουν λες ή όντως χρειάζεται προσοχή; Και μια ακόμα ερώτηση πολύ βασική που συγνώμη ξέχασα να κάνω από την αρχή. Πώς μπορώ να έχω επαφή με ελλάδα με το κινητό; Με καλές χρεώσεις. Υπάρχουν καρτοκινητά; Έχω whatsup και η μητέρα μου vodafone, τί συμφέρει να κάνουμε γιατί πρέπει να καλούμε ελλάδαόσο είμαστε εκεί και χωρίς άγχος με τους γιατρούς της

Takis83psa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Λογικά με τα πόδια, δεν έχω βγει από το Τ1 αλλά δεν είναι και τόσο μακριά (γύρω στα 5 λεπτά). Υπάρχουν αρκετά είδη καφέ οπότε μην ανησυχείς! Fredo=κρύος. Τα νερά κάπου εκεί που λες και εσύ είναι οι τιμές, θα υπάρχει σίγουρα κάποιο μαγαζάκι τριγύρω (tabacchi/gelateria κλπ.)
Όσο για την ασφάλεια, υπάρχουν πορτοφολάδες, αλλά αν προσέχεις στο μετρό και έξω από τα μνημεία δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Οι χρεώσεις για whats'up είναι περίπου: 0,3 ευρώ/λεπτο οι εξερχόμενες, 0,1/λεπτό οι εισερχόμενες (θα χρεώνεσαι και για αυτές) και 0,1 /μήνυμα. Δεν ισχύουν τα δωρεάν λεπτά αν έχεις. Για vodafone φαντάζομαι θα είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Υπάρχουν και κάρτες για διεθνείς κλήσεις που τις αγοράζεις από εκεί αλλά δεν ξέρω πως τις λένε.

karfitsa

Member
Οσον αφορα τη προστασια των προσωπικων σου πραγματων,καλο ειναι να αγορασεις ενα εσωτερικο τσαντακι,που θα το φορας μεσα απο τα ρουχα σου και θα φυλας ταυτοτητες,χρηματα και καρτες.Εγω το χρησιμοποιω σε καθε ταξιδι.Αυτα θα τα βρεις και σε πολυκαταστηματα αλλα και στο αεροδρομιο.

ggonholidays

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Τα τσαντάκια που λεει η karfitsa υπάρχουν και στο Jumbo και είναι πολύ χρήσιμα. Πάντως μην πανικοβάλλεσαι με τους πορτοφολάδες. Αν παίρνεις τις απαραίτητες προφυλάξεις δεν θα έχετε πρόβλημα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom