Η Σίφνος μπορεί να μην φημίζεται για τις παραλίες της, αλλά έχει πολύ όμορφα χωριά για περπάτημα σε πολύ γραφικά σοκάκια. Απολλωνία, Αρτεμώνας, Κάστρο, Εξάμπελα, Άνω Πετάλι μερικά από τα χωριά, με το Κάστρο να αποτελεί το αγαπημένο μου. Η Απολλωνία βολεύει να μείνεις αν θες το βράδυ να κάνεις καμία βόλτα στα μπαράκια και στα διάφορα μαγαζιά. Αν είσαι εκεί 28/08 και σας αρέσει το περπάτημα να πάτε και στο παραδοσιακό πανηγύρι στο Μαύρο Χωριό (καμία ώρα περπάτημα και μοναδικό ηλιοβασίλεμα)! Ρώτα με ό,τι απορία έχεις, αλλά να ξέρεις ότι αντικειμενική δεν είμαι. Είμαι από τη Σίφνο και τη λατρεύω!
σε ευχαριστω για τις πληροφοριες!! υπαρχει μια πιθανοτητα να ειμαι εκει 28/8 : )Η Σίφνος μπορεί να μην φημίζεται για τις παραλίες της, αλλά έχει πολύ όμορφα χωριά για περπάτημα σε πολύ γραφικά σοκάκια. Απολλωνία, Αρτεμώνας, Κάστρο, Εξάμπελα, Άνω Πετάλι μερικά από τα χωριά, με το Κάστρο να αποτελεί το αγαπημένο μου. Η Απολλωνία βολεύει να μείνεις αν θες το βράδυ να κάνεις καμία βόλτα στα μπαράκια και στα διάφορα μαγαζιά. Αν είσαι εκεί 28/08 και σας αρέσει το περπάτημα να πάτε και στο παραδοσιακό πανηγύρι στο Μαύρο Χωριό (καμία ώρα περπάτημα και μοναδικό ηλιοβασίλεμα)! Ρώτα με ό,τι απορία έχεις, αλλά να ξέρεις ότι αντικειμενική δεν είμαι. Είμαι από τη Σίφνο και τη λατρεύω!
Αυτοκίνητο χρειάζεσαι μόνο για τις παραλίες. Την Απολλωνία μπορείς να την έχεις σαν βάση και από εκεί να πας με τα πόδια μέσα από το Άνω Πετάλι στον Αρτεμώνα (να φτάσεις ψηλά μέχρι τους Μύλους, γιατί η θέα είναι κορυφαία). Από την Απολλωνία πας και με τα πόδια στο Κάστρο περνώντας μέσα από το γλυκούλι Κάτω Πετάλι (είναι κανα 40λεπτο ποδαρόδρομος). Επίσης με τα πόδια από την Απολλωνία ανεβαίνεις Καταβατή (γύρω στα 180 σκαλάκια) και Εξάμπελα (λιγότερο γνωστά και καθόλου τουριστικά χωριουδάκια). Καλά να περάσεις!σε ευχαριστω για τις πληροφοριες!! υπαρχει μια πιθανοτητα να ειμαι εκει 28/8 : )
Οι παραλίες δεν με πολυαπασχολούν , σοκάκια στην Απολλωνια οπου θα μενουμε θελω!! (γιατι δεν θα ειμαστε με μεταφορικο μεσο) ..
Επειδή φίλε μου είμαι κ εγώ της αυθεντικης αρχιτεκτονικής κ των σοκακιων, θα σου πρότεινα να μείνεις Αρτεμωνα! Απίστευτο χωριό με ωραία καφενεδάκια, ζαχαροπλαστεια, γραφικοτατο κ αρχοντικό. Από εκεί μπορείς να πηγαίνεις κ με τα πόδια Απολλωνία εάν θες να βγεις πιο αργά. Η Απολλωνια δεν ειναι τοσο πολυ γραφικη. Ψαξου καλύτερα προς Αρτεμωνα για κατάλυμα. Καλή φάση είναι να μείνεις κ προς το Κάστρο, απλά είναι λίγο πιο ήσυχα κ απομονωμένα. Το Κάστρο είναι πραγματικά ο πιο μαγευτικος οικισμός (τσ καταλύματα είναι γύρω από αυτό; λίγα σπιτια κατοικούνται εντός του).σε ευχαριστω για τις πληροφοριες!! υπαρχει μια πιθανοτητα να ειμαι εκει 28/8 : )
Οι παραλίες δεν με πολυαπασχολούν , σοκάκια στην Απολλωνια οπου θα μενουμε θελω!! (γιατι δεν θα ειμαστε με μεταφορικο μεσο) ..
Τα παιδιά ζητάνε να έχει και ζωή, να μην είναι εντελώς ήσυχο. Αν πάνε Ηρακλειά ή Φούρνους θα ψάχνουν καΐκι να φύγουν απ τη πρώτη νύχτα...Ηρακλεια ή Φούρνους