σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες.με βοηθησες αρκετα σε θεματα παραλιας-πολιτισμου.και οπως μου τα λες μαλλον θα διαλλεξω σεριφο που εχει και camping για να ειμαι σιγουρη μιας και ειναι ομορφα και τα 2 νησιαΑγαπητή zouzou92 έχω πάει και στα δύο νησιά, στην Κύθνο το 2013 και στη Σέριφο το 2015. Δεν έμενα σε camping. Και στα δύο νησιά έμενα στα λιμάνια τους, τον Μέριχα και το Λιβάδι αντίστοιχα. Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι είναι στο θέμα παραλίες και γενικά στην αίσθηση που έχει το κάθε νησί. Λοιπόν, η Κύθνος είναι ένα όμορφο νησί στην "απλότητά" του, σ' αυτό δηλαδή που αποκομίζεις ως αίσθηση που αποπνέει το νησί. Η Σέριφος από την άλλη είναι πάρα πολύ όμορφο νησί αλλά κάπως πιο "κοσμικό" με την ευρεία έννοια του όρου. Από παραλίες τώρα, η Κύθνος έχει πολύ όμορφες παραλίες κοντά στους δύο οικισμούς, το λιμάνι του Μέριχα και την Χώρα (ή Μεσσαριά) όπως τα Μαρτινάκια, η Επισκοπή, η Απόκρουση και η κορυφαία του νησιού η Κολώνα. Αυτές μαζεύουν και τον περισσότερο κόσμο. Αξίζουν όμως και άλλες παραλίες όπως ο Άγιος Σώστης και τα Ποτάμια που είναι κοντά στον οικισμό των Λουτρών και από την ανατολική πλευρά του νησιού η Γαϊδουρόμαντρα η παραλία του Σκύλου και το Σι Μου Σι. Τέλος μου άρεσε πολύ και η παραλία του Στυφού προς το νότιο μέρος του νησιού στην οποία είχα πάει Δεκαπενταύγουστο και είναι ζήτημα εάν ήμασταν πέντε παρέες. Όχι ότι δεν έχει άλλες παραλίες - όρεξη να έχεις και χρόνο - αλλά εγώ είχα πάει σ' αυτές. Από τις παραλίες που σου ανάφερα οι μόνες με εύκολη πρόσβαση ήταν αυτές που ήταν κοντά στο λιμάνι και την Χώρα. Στις άλλες η πρόσβαση δεν ήταν και τόσο εύκολη. Η Σέφιφος πάλι έχει πλήθος από πανέμορφες παραλίες όπως τα Λιβαδάκια που είναι μπροστά στο camping, το Καράβι, δίπλα ακριβώς από την προηγούμενη παραλία, η Βαγιά, το Γάνεμα, το Καλό Αμπέλι, το Μαλιάδικο, η Λια, ο Άγιος Σώστης, η Ψιλή Άμμος, ο Άγιος Ιωάννης, με εύκολη πρόσβαση και σχετικά κοντά στο λιμάνι, το Λιβάδι και στη Χώρα. Πιο απομακρυσμένες αλλά με εύκολη πρόσβαση είναι η Συκαμιά και ο Πλατύς Γιαλός και με πιο δύσκολη πρόσβαση σχετικά ο Αβυσαλός. Από θέμα κόσμου τώρα η Κύθνος ήταν πιο οικογενειακό νησί ενώ η Σέριφος πάλι όχι. Διαλέγεις και παίρνεις. Ελπίζω να σε βοήθησα και καλά να περάσεις όπου και να πας.
απλα θα ηθελα και μια γνωμη για camping αν καποιος εχει κανει σε καποια απο τα 2 νησια
Last edited by a moderator: