echo2011
Member
Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου, μόνο που απ'το να έχεις παιδί εγκληματία μέχρι να έχεις λοβοτομημένο παιδί υπάρχει μια τεράαααστια απόσταση. Όπως υπάρχει τεράστια απόσταση στην διεκδίκηση μιας απλής δουλειάς (όχι λειτουργήματος) από την κατάκτηση μιας θέσης εξουσίας που καθορίζει τύχες ανθρώπων. Πολλοί σκόπιμα παραβλέπουν πως υπάρχει και μέση οδός και αν δε συμφωνείς με το ένα άκρο αυτόματα σε κατατάσσουν στο άλλο. Δε θέλω παιδί εγληματία; Άρα θέλω παιδί μαμόθρεφτο, να κάνει τη δουλειά που κάνω εγώ ή την δουλειά που δεν κατάφερα εγώ! Από που προκύπτουν όλα αυτά με βάση ότι έχω γράψει αδυνατώ να καταλάβω..Έκο, το γεγονός πως μπορεί να γεννήσεις ένα παιδί, δεν το κάνει και "δικό σου", ούτε προέκταση του χαρακτήρα σου, του εγωισμού σου, των ικανοτήτων σου, των ιδεών σου κλπ.
Είναι ένας άνθρωπος όπως κι εσύ, κάνει τις επιλογές του, και αναλαμβάνει και το κόστος γι'αυτές.
Το να κρίνεις τις ικανότητες ενός πολιτικού με βάση τα ευαίσθητα οικογενειακά του δεδομένα είναι ανήθικο, δεν χωράει σε καμία σφαίρα υγιούς κριτικής, ούτε μπορεί να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.
Και επειδή μετά από κάνα δυο σελίδες φαίνεται να μην καταλαβαίνεις πόσο αυτονόητο είναι αυτό, φαντάσου τον εαυτό σου να δίνει συνέντευξη για μία θέση σε κάποια δουλειά, και ο εργοδότης να σε ρωτάει τι κάνουν τα παιδιά σου.
Θα του πεις ότι γουστάρουν ρε μαλάκα, δεν θα σου δώσουν λογαριασμό, και το ίδιο θα έπρεπε να πει και ο Βούτσης σε όσους γελοίους του ασκούν τέτοιου είδους κριτική.
Περί διαπαιδαγώγησης, θα προτιμούσα αν έκανα ποτέ παιδί, να το αφήσω να αναπτύξει τον δικό του χαρακτήρα όπως νομίζει αυτό, και όχι όπως ορίζουν οι ανασφάλειές μου.
Είμαστε στο 2015, και καλό είναι κάποια στιγμή να αποβάλλουμε από μέσα μας τον "δικηγόρο" που οφείλει να γεννήσει τον "καινούριο δικηγόρο" και να τον μεγαλώσει σαν μία λοβοτομημένη κόπια της αφεντιάς του, ώστε να μπαλώσει τα κόμπλεξ που του πέρασαν οι δικοί του γονείς με την σειρά τους.
Το παιδί ούτε είναι, ούτε πρέπει να είναι η προέκταση του γονιού. Αλλά σε ένα υγιές περιβάλλον χωρίς ακρότητες, μίσος, φανατισμό κτλ. δύσκολα θα φτάσει να γίνει εγκληματίας. Μπορεί 1 στις 100 να γινει και να μη φταίει καθόλου η οικογένεια. Αλλά είναι δικαίωμα μου να μη θέλω να διαπιστώσω αν μιλάμε για την εξαίρεση όταν πρόκειται για πολιτική, και για δημόσια πρόσωπα, η επιλογή των οποίων θα ορίσει την τύχη και της δικής μου οικογένειας.
Πόσο δύσκολο είναι να το σεβαστείτε ότι αν ήταν στο χέρι μου δε θα ήθελα να το ρισκάρω και να σταματήσετε να βάζετε ταμπέλες; Κάποιοι μπορεί και να γουστάρετε την αναρχία (ή να μη σας πειράζουν οι ληστείες) άρα να θεωρείτε και καλή την διαπαιδαγώγηση που έκανε, οπότε δεν έχετε κανένα θέμα μαζί του. Κάποιοι άλλοι μπορεί να θέλετε υπουργό υγείας κάποιον που η κόρη του παίρνει φακελάκια, υπουργό άμυνας κάποιον που ο γιος του θεωρεί τα Σκόπια Μακεδονία, και υπουργό οικονομικών κάποιον που η γυναίκα του έχει βγάλει μερικά εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, επειδή οι ίδιοι φαίνονται αξιόλογοι άνθρωποι και πιστεύετε ακράδαντα ότι τα άτομα αυτά είναι ανεξάρτητα από τις οικογένειές τους. Δικαίωμά σας, ψηφίστε τους και υποστηρίξτε τους αν θέλετε, δε θα προσπαθήσω να αλλάξω γνώμη σε κανέναν για τα κριτήριά του.
Από την μεριά μου με το που θα μάθω κάτι τόσο αρνητικό για κάποιους πολιτικούς βάζω Χ, ακόμα κι αν τύχει και δεν φταίνε, γιατί δε τους ξέρω προσωπικά και δε θα έπαιρνα την ευθύνη που μου αναλογεί στηρίζοντάς τους για να μάθω στην πορεία αν άξιζαν ή όχι. Εχω βάλει πολλά Χ ως τώρα σε πολλούς από πολλά κόμματα, όπως πιστεύω ότι κάνετε και εσείς, ο καθένας με τα δικά του κριτήρια. Οποιος θέλει να καταλάβει τι λέω το κατάλαβε από ώρα, όποιος δε θέλει θα βάζει λόγια στο στόμα μου και θα γενικεύει.