AROUND THE WORLD
Member
Δε βγαίνει άκρη φίλοι μου...δεν το ξαναγυρίζουμε στα της κρίσης μήπως και την επιλύσουμε?
Συμφωνώ σε όσα λες, μόνο σε αυτό έχω ένσταση γιατί μπορεί να μη θέλουν να θεωρούνται Έλληνες. Το ότι γεννήθηκαν ή μεγαλωσαν εδώ δε σημαίνει ότι θα θέλουν να απαρνηθούν την εθνικότητά τους. Αν βέβαια δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα ή αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως πατρίδα τους θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν την ιθαγένεια και ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.αλλα πως στην Ελλαδα του 2015 δυο παιδια που μεγαλωσαν σ'αυτην (δεν ξερω αν γεννηθηκαν κιολας) δεν θεωρουνται Ελληνες.
Έχεις δίκιο,τα απανταχού ΜΜΕ έχουν δείξει την ευαισθησία τους σε αυτό το ζήτημα.Γι'αυτό εξάλλου πάντα ο θύτης ενός εγκλήματος προσδιορίζεται επακριβώς όταν είναι αλλοδαπός ενώ όταν είναι Έλληνας είναι απλώς ο δράστης.Η εθνικοτητα και η καταγωγη καλως ή κακως ειναι ενα απο τα χαρακτηριστικα που δινουν την ταυτοτητα μας. Οταν δεν υπαρχει ρατσιστικη διαθεση και σκοπο να στοχοποιηθει η εθνικοτητα δεν βλεπω που το κακο να χρησιμοποιειται;
Αυτο ομως δεν ειναι κατι που μπορουμε να το κρινουμε εμεις, ουτε εχουμε τη δυνατοτητα να παρουμε απαντηση αυτη τη στιγμη. Οποτε δινουμε τα δικαιωματα και αν γινει χρηση αυτων ειναι θεμα του ευεργεντηθεντος.Συμφωνώ σε όσα λες, μόνο σε αυτό έχω ένσταση γιατί μπορεί να μη θέλουν να θεωρούνται Έλληνες. Το ότι γεννήθηκαν ή μεγαλωσαν εδώ δε σημαίνει ότι θα θέλουν να απαρνηθούν την εθνικότητά τους. Αν βέβαια δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα ή αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως πατρίδα τους θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν την ιθαγένεια και ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ναι αλλα μιλας για παιδια που μεγαλωσαν στην Ελλαδα (αν δεν γεννηθηκαν κιολας) και τους αποκαλεις Αλβανους. Με μπερδεψες.Πρέπει να σας πληροφορήσω,αν δεν το γνωρίζετε,ότι η υπηκοότητα δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το συναίσθημα.Έτσι ο Πόντιος που έχει γεννηθεί στην Καππαδοκία είτε του αρέσει ή όχι είναι πολιτογραφημένος Τούρκος.Αυτό προσπαθώ να πω τρολάροντας από χθες.Όταν δυο άνθρωποι προέρχονται από την ίδια χώρα κι εσύ στην ίδια φράση τους χαρακτηρίζεις διαφορετικά συνεργείς εμπράκτως στο διαχωρισμό.
το καινούργιο είναι η συνέντευξη που έδωσε ο Βαρουφάκης το πρωι σε ιταλική εφημερίδα όπου λέει ότι αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα μας τότε μπορούμε να πάμε πίσω η σε εκλογές η σε δημοψηφισμαΔε βγαίνει άκρη φίλοι μου...δεν το ξαναγυρίζουμε στα της κρίσης μήπως και την επιλύσουμε?
Λέω ξανά πως ούτε από την εκπομπή φάνηκαν τέτοιες προθέσεις ούτε βέβαια από αυτά που έγραψα εγώ. Δε ζήτησα να φύγει από μένα η ευθύνη και να μεταφερθεί στην εκπομπή επειδή δεν αναπαρήγαγα κάτι αρνητικό για το οποίο θα έπρεπε να αναλάβω ευθύνη! Εξάλλου δεν υπήρξε άλλη αντιμετώπιση προς τους Έλληνες ενόχους, ήταν το ίδιο (ίσως και περισσότερο) αυστηρή. Ούτε βέβαια στο δικό μου μήνυμα υπήρξε κάποια γενίκευση που να δικαιολογεί αυτό που λες για τις προκαταλήψεις και τον ρατσισμό.Έκο, δεν σου χρεώνω τις προθέσεις σου, δε θα μπορούσα να τις γνωρίζω άλλωστε.
Αυτά που γράφεις κρίνω, και το γεγονός πως τα μεταφέρεις από κάπου, δεν μεταφέρει και την ευθύνη σου σε αυτά.
Τι να σου πω; Ποτε μου δεν τα συνδιασε ετσι. Στο μυαλο μου ειναι ολα ανεξαρτητες πληροφοριες που προσδιοριζουν το ιδιο ατομο χωρις η μια να ειναι προυποθεση της αλλης.Ο Αλβανός τραμπούκος (κλέφτης , βιαστής, δολοφόνος - ανάλογα τα κέφια της "εκπομπής") είναι μία αρνητική προκατάληψη και προκαλεί αλυσιδωτά ρατσιστικά ένστικτα.
Δεν χωράει άλλη ερμηνεία σε αυτό, ούτε δικαιολογίες.
Ένα δημοψήφισμα θα μας έφερνε πάλι σαν χώρα στην πρωτοπορία, επιτέλους θα δείξουμε σε όλους τους λαούς του κόσμου πως να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη μιζέρια.Aς πούμε ότι κάνουμε δημοψήφισμα. Για πείτε εσείς μια διατύπωση ερωτήματος που θα είχε νόημα. Γιατί εγώ φαντάζομαι δύο πιθανά ερωτήματα:
1. Θέλετε να μείνει η χώρα στο ευρώ; ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ φωνάζουν όλα τα παιδάκια
2. Θέλετε να έχουμε μνημόνιο; ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ φωνάζουν όλα τα παιδάκια
Τι νόημα θα είχε ένα δημοψήφισμα; Το καταλάβαμε, οι Ελληνες θέλουν να μείνουν στο ευρώ αλλά να ζουν όπως τότε που ζούσαν με δανεικά κι αγύριστα. Δε νομίζω ότι λύνεται αυτό με ένα δημοψήφισμα.
Πολύ σίγουρο σε βρίσκω για το ΝΑΙ στο ευρώ,αυτό ίσχυε τα πρώτα χρόνια της κρισης,το σκηνικό έχει αλλάξει και με τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων μηνών αλλάζει όλο και πιό πολυ.Aς πούμε ότι κάνουμε δημοψήφισμα. Για πείτε εσείς μια διατύπωση ερωτήματος που θα είχε νόημα. Γιατί εγώ φαντάζομαι δύο πιθανά ερωτήματα:
1. Θέλετε να μείνει η χώρα στο ευρώ; ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ φωνάζουν όλα τα παιδάκια
2. Θέλετε να έχουμε μνημόνιο; ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ φωνάζουν όλα τα παιδάκια
Τι νόημα θα είχε ένα δημοψήφισμα; Το καταλάβαμε, οι Ελληνες θέλουν να μείνουν στο ευρώ αλλά να ζουν όπως τότε που ζούσαν με δανεικά κι αγύριστα. Δε νομίζω ότι λύνεται αυτό με ένα δημοψήφισμα.