AERAS
Member
Θα ήθελα την γνώμη σας για τα ενυδρεία. Είτε τα οικιακά... Είτε τα τεράστια επισκέψιμα με καρχαρίες και κάθε λογής θαλάσσια ζωή
Θα σου πω απλα ότι ένας καρχαρίας καθημερινά διανύει 75-125 χλμ μέσα στη θάλασσα κι ένα κοπάδι δελφίνια γύρω στα 100 χλμ.Θα ήθελα την γνώμη σας για τα ενυδρεία. Είτε τα οικιακά... Είτε τα τεράστια επισκέψιμα με καρχαρίες και κάθε λογής θαλάσσια ζωή
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες και συμφωνώ μαζί σου.Η αναφορά στην παιδική και κατ' επέκταση στην ανθρώπινη εκμετάλλευση δεν έχει κανένα σκοπό να υποβαθμίσει την εκμετάλλευση που υφίστανται τα ζώα. Αντίθετα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα καθώς όπως επισημαίνει η ψυχιατρική επιστήμη σήμερα, όποιος εκμεταλλεύεται ή κακοποιεί ζώα είναι ικανός να κακοποιήσει και ανθρώπους. Οπότε πρέπει να τα βλέπουμε ως ένα κοινό πρόβλημα.
Πιο πολύ μου ήρθαν στο μυαλό τα συνήθη σχόλια που ακούγονται σε κάθε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να προστατέψει κάποιο/α ζώα. Και η μομφή πως δεν τον ενδιαφέρουν οι άνθρωποι αλλά νοιάζεται μόνο για τα ζώα. Είπα να προλάβω τυχόν "καλοθελητές" και να αντιστρέψω κάπως τις κλισέ απαντήσεις τους αναδεικνύοντας πως στην πραγματικότητα τους συγκεκριμένους δεν τους ενδιαφέρει ούτε η ανθρώπινη ζωή.Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες και συμφωνώ μαζί σου.
Και φυσικά έχει νόημα να είμαστε όσο πιο ενσυνειδητα άτομα γίνεται (και) στις ταξιδιωτικές μας επιλογές με έναν ολιστικό τρόπο. Προσωπικά το προσπαθώ όσο μπορώ, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη επιτυχία. Θεωρώ ότι όσο μεγαλώνω πηγαίνει όλο και καλύτερα.
Όπως ανέφερα και μερικές σελίδες πριν, ο λόγος που άνοιξα αυτό το νήμα για την κακοποίηση που υφίστανται συγκεκριμένα τα ζώα (ταξιδιωτικά), είναι επειδή αν γενικευτεί και σε ανθρώπους, παιδική εργασία κλπ κλπ αφενός θα γίνει ένα μπαχαλο, αφετέρου τα ζώα θα μείνουν τελείως στην απέξω.
Αν δε κάνω λάθος αυτή η απόφαση είχε ήδη βγει και για το λόγο αυτό δεν ξεκίνησαν τις παραστάσεις με τα δελφίνια(?) . Ίσως κάνω λάθος ή έχω χάσει κάποια εξέλιξη. Όπως και να χει είναι μια σωστή απόφαση.Η συγκεκριμένη ενημέρωση που σας μεταφέρω προέρχεται από ακτιβιστικές ομάδες και δε μπορείτε να τη βρείτε στα διάφορα ειδησεογραφικά (εκτός κι αν δεν έχω κάνει καλή έρευνα).
Χθες 20/05/2024 το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο καταδικάστηκε (για μια ακόμα φορά) από το 'Θ Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τις παραστάσεις που πραγματοποιούσε με δελφίνια. Όπως εχω αναφέρει και πιο πάνω στην Ελλάδα τα τσίρκο και οι οποίες παραστάσεις με ζώα για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι παράνομες και απαγορεύονται.
Αν καταφέρω να βρω κάπου επίσημα την απόφαση θα την κοινοποιήσω εδώ.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το Αττικό δεν είναι ένας χώρος όπου τα ζωάκια παίζουν ευτυχισμένα, αλλά χώρος βασανισμού.
Δεν ήταν η πρώτη δίκη που έλαβε χώρα.Αν δε κάνω λάθος αυτή η απόφαση είχε ήδη βγει και για το λόγο αυτό δεν ξεκίνησαν τις παραστάσεις με τα δελφίνια(?) . Ίσως κάνω λάθος ή έχω χάσει κάποια εξέλιξη. Όπως και να χει είναι μια σωστή απόφαση.