Κέρκυρα Κέρκυρα

psyhas

Member
Μηνύματα
61
Likes
82
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Από Κέρκυρα παίρνεις το δελφίνι. Κοίτα να ακυρωθεί δεν παίζει. Εναλλακτική όπως είπα είναι με μεγάλα ferries kerkyra lines.
Αναφέρομαι στο οτι και ο ενας και ο αλλος τροπος εχουν τα ρίσκα τους. Διαβασα και κατι σχολια στο ιντερνετ, που διαμαρτυρόταν αρκετα ατομα οτι άλλαζε η.ωρα αναχώρησης τελευταια στιγμη και τους ειδοποιούσαν με mail και γενικα υπαρχει μεγάλο θεμα αναξιοπιστίας της εταιρίας, παράλληλα με την ακαταλληλότητα των δελφινιών. Το ferry οντως φαντάζει η καλυτερη, εστω και πιο χρονοβόρα λυση, αλλα νομιζω με μικροτερη συχνοτητα. Σε καθε περιπτωση, ευχαριστω για τις πληροφορίες
 

Zorz59

Member
Μηνύματα
234
Likes
1.640
Φορος τραγικος δε το συζηταμε καν,,,,
Νινος μονο μαγειρευτα, πιτες εχει αλλου πολυ καλυτερες....
 

L33T

Member
Μηνύματα
120
Likes
221
Επόμενο Ταξίδι
μακάρι "Japan"
Ταξίδι-Όνειρο
σίγουρα "Japan"
προσωπικά που γύρισα πριν 1 εβδομάδα σχεδόν από Κέρκυρα, έχω να πω ότι χάζεψα με το τζελάτο του Παπαγιώργη στο κέντρο, πήγαινα κάθε μέρα να φάω. (το ζάχαρο το τερμάτισα :D )
 

psyhas

Member
Μηνύματα
61
Likes
82
προσωπικά που γύρισα πριν 1 εβδομάδα σχεδόν από Κέρκυρα, έχω να πω ότι χάζεψα με το τζελάτο του Παπαγιώργη στο κέντρο, πήγαινα κάθε μέρα να φάω. (το ζάχαρο το τερμάτισα :D )
Παπαγιώργης ειναι θεσμός , κι εγω καθημερινά έτρωγα . Απο τους λόγους που περιμένω πως και πως να ξαναπαω. Θα παραθέσω κι εγω μερικά στοιχεία, απο αυτά που θυμάμαι απο το πρόσφατο ταξίδι μου στο νησί.
Παραλιες: Αη Γορδης (αλλα με δύσκολη πρόσβαση και παρκινγκ, ενώ υπαρχει και σοβαρο προβλημα υδροδότησης στην περιοχη), Γλυφάδα ( αν πας νωρις, βρισκεις και παρκινγκ) , Κοντογυαλος ( κακο οδικό δίκτυο εως και επικίνδυνο), Παλαιοκαστριτσα (χαμος!).Σχετικά αξιοπρεπης και η Δασια, απο Ανατολική πλευρά, με εύκολη προσβαση.
Φαγητο: πολλα και ωραια τα μερη, για ολα τα γουστα. Μεσα στην πολη αναφέρθηκαν τα περισσοτερα απο οσα εχω παει, ενω εκτος, ξεχωρισα τα ταβερνάκια στο χωριο Πεντατι, τις Ωραιες Μπενίτσες στο ομώνυμο χωριο, το Απόβραδο με υπέροχη θέα (αλλα δύσκολος και στενος δρομος κι ανύπαρκτο παρκινγκ),ο Αμμόλοφος στην παραλία του Ισσου, κάποιο που δε θυμάμαι στο Νησάκι ( λιγο τσιμπημένο αλλα με ωραιο φαγητο και θεα), οπως και καποια μπιτσομπαρα που παραδόξως ειχαν αρκετα αξιοπρεπες φαγητο ( πχ. Akron beach bar στην Αγ. Τριάδα Παλαιοκαστριτσας και το Skal στον Αη Γορδη).
Γλυκο: Παπαγιώργης και τα μυαλά στα κάγκελα. Ενα ωραιο καφε με γλυκα ειναι το Dolce ,στους Λάκωνες πανω απο την Παλαιοκαστριτσα, με εκπληκτικη θεα και φοβερά γλυκα, αλλα και δρόμο. που θέλει προσοχή ( και ενα φανάρι που περιμένεις 7.30 λεπτά, αν είσαι ¨τυχερός¨.

Μουσεία : το Αχιλλείο ειναι παντα μερος της ιστοριας , αλλα ακομη γινονται εργασιες στο εσωτερικο, το οποιο δεν ειναι επισκέψιμο. Πάντως κι ο εξωτερικός χωρος, μπορεί να αποζημιώσει. Ενα ωραίο, αλλα σχετικα αναξιοποίητο μουσείο, ειναι του Καποδίστρια (πρώην εξοχική κατοικία στην Κουκουριτσα) σε ενα ωραιο μερος μεσα στη φύση. Λιγο πιο πανω, βρισκεται κι ενα ¨χωριο¨, τα Δανίλια, που υποτιθεται οτι λειτουργει ως δειγμα της παλιάς ζωης στο νησι. Λιγο τουριστικό μου φάνηκε, με ενα ωραίο μουσειο αγροτικής ζωής κι ενα καφέ με υπέροχη πορτοκαλοπιτα.

Αυτα θυμαμαι, αν μου ερθουν κι αλλα, θα επανερθω.


Αρνητικά:το απαράδεκτο οδικό δικτυο, που ειναι πολυ απογοητευτικο για τετοιο μερος με τοσο τουρισμό . Επισης οι ντοπιοι κυριως οδηγοί, ειδικα με μηχανάκια, που πετάγονται απο το πουθενα, κράνος ουτε για δειγμα, φλας εχουν ξεχάσει ουτε υπαρχει, γενικα απο τους χειρότερους οδηγους που εχω συναντήσει.
 

ribo7

Member
Μηνύματα
188
Likes
180
Μόλις επέστρεψα από την 5ήμερη διαμονή μου (22-27 Αυγούστου) στην Κέρκυρα και θα γράψω μερικές εντυπώσεις :)

Γενικά:
- Το νησί είναι μεγάλο, δε φτάνουν 5 μέρες προφανώς. Τα κλασσικά: όμορφες παραλίες, γραφικά στενά στην πόλη, άπειρες επιλογές για φαγητό, πολλά αξιοθέατα, πολλά μέρη για διαμονή εκτός πόλης.
- Να πάτε στο εκκλησάκι Παναγίας Βλαχερνών προς τη δύση και να δείτε και την προσγείωση των αεροπλάνων.
- Ανάμεικτος τουρισμός, κυρίως ξένοι (Ιταλοί, Βαλκάνιοι, Άγγλοι, Γερμανοί, κλπ). Αυτό βέβαια που μου έκανε εντύπωση είναι πως πολλά μέρη έχουν ξεμείνει σε άλλες δεκαετίες και δεν είδα κάτι πιο σύγχρονο στο νησί. Προφανώς μου αρέσει να κρατηθεί το παλιό/κλασσικό στυλ αλλά πιο πολύ σε παραμέληση μου έβγαλε και σε στυλ τουρισμού "αφού έρχεται κόσμος και δουλεύει, γιατί να το ανανεώσω?" Και δε μιλάω για μέρη που υπάρχουν 5άστερα ξενοδοχεία ή στις βίλες/εκτάσεις των εκατομμυριούχων που σίγουρα υπάρχει χλίδα και ανανέωση εκεί, αλλά για τον απλό και πολύ κόσμο είδα "παλια-κές" καταστάσεις.
- π.χ. πήγα στις Μπενίτσες μιας και μου το πρότειναν 2-3 διαφορετικοί γνωστοί για ψαροταβέρνες. Τα μαγαζιά μου φάνηκαν άλλης δεκαετίας, κάποιες ερηπωμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, δεν είδα τπτ όμορφο. Αντίστοιχα, επισκέφτηκα το Αχίλλειο, που μόνο στους κήπους μπαίνεις (5€) γιατί το μουσείο ήταν κλειστό για αναστήλωση/ανακαίνιση, και έβλεπες πεταμένα οικοδομικά υλικά στο πλάι, σπασμένες πόρτες, μόνο για σοβαρή αναστήλωση δε μου έβγαλε την εικόνα. Αλλά σίγουρα αξίζει μια βόλτα με την ωραία θέα.
- Ακριβό σαν νησί, απευθύνεται προφανώς σε ξένους.
- Οδικό δίκτυο τραγικό, στο έλεος του θεού οι δρόμοι. Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά πολλών.
- Για προβλήματα με το νερό που άκουσα και πολύ πρόσφατα στις ειδήσεις, οι ντόπιοι μας είπαν ότι υπάρχουν περιοχές με πρόβλημα (είτε παροχής είτε απλά μειωμένης πίεσης κάποιες ώρες) αλλά είναι κυρίως λόγω κακής συντήρησης και προβλημάτων δικτύου αλλά και διαχείρισης ως προς το να πηγαίνει το νερό στα πλούσια μέρη (5άστερα, βίλες με πισίνες, κλπ) αφήνοντας τον απλό κόσμο να έχει το πρόβλημα. Εμείς μέναμε προς οικισμό Αλεπού, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα.
- Αρκετή υγρασία το βράδυ, ίδρωνες και απλά που καθόσουν κάποια βράδια.
- Αρκετά σημεία με σκουπίδια στην πόλη, ειδικά σε κάποια σημεία στον δρόμο προς Παλαιοκαστρίτσα έμοιαζαν με χωματερές επί του δρόμου! Κανένα ενδιαφέρον από τοπικές διοικήσεις για λύση φαντάζομαι.

Παραλίες:
- Παραλία Γλυφάδας, ωραία νερά, άμμος, πολύς κόσμος, δύσκολος δρόμος μέχρι εκεί. Οπωσδήποτε στάση στο χωριό Πέλεκας για θέα και καφέ.
- Παραλία Μπαρμπάτι, συμπαθητικά, ψιλό βότσαλο.
- Παραλία Αγ. Τριάδα στην Παλαιοκαστρίτσα, με βότσαλο, φοβερά νερά, πολύς κόσμος. Περιορισμένο παρκινγκ κλασσικά.
- Παραλία Αγ. Σπυρίδωνα στην Παλαιοκαστρίτσα με άμμο/βότσαλο, φυσική πισίνα, μαγικό τοπίο, δε λέω κάτι καινούριο φαντάζομαι. Οπωσδήποτε επίσκεψη πάνω στο μοναστήρι για θέα. Πάρκινγκ είτε στο ιδιωτικό πάνω από την παραλία είτε στο ελεύθερο λίγο πιο πίσω.
- La Grotta Bar, βραχώδης κολπίσκος, με ωραίο bar που παίζει και έντονη μουσική, δεν είναι παραλία για άραγμα αλλά αξίζει για βουτιές και ποτό/καφέ.

Φαγητό:
- Ψητοπωλείο Πάπρικα, ωραία καλαμάκια/σουβλάκια και πιτόγυρα. Τσιμπημένες τιμές αλλά προτείνεται! Ίσως και το παραδίπλα Το Ωραίον να έχει καλύτερα κρέατα (και πιο οικονομικά μιας και φαίνεται πιο κλασσικό).
- Il pozzo, πάνω απο Παλαιοκαστρίτσα. Φοβερή επιλογή, το συστήνω! Ακριβό αλλά το φαγητό, η θέα και το service αποζημιώνουν. Απλά να είστε προετοιμασμένοι ότι έχει πολλές σφήκες και στο κάθε τραπέζι αφήνουν ψημένο καφέ.
- Ζαχαροπλαστείο/Gelateria Παπαγιώργης, άχαστη επιλογή για παγωτό, τα έχουν πει πολλοί εδώ μέσα. Κάθε βράδυ και άλλες γεύσεις δοκίμαζα. Μου έκανε καλή εντύπωση που δεν είχε έντονες γεύσεις και ήταν σαν να έτρωγες μια κρύα/παγωμένη κρέμα με την αντίστοιχη της γεύση. Πάντα με ουρά το βράδυ αλλά δεν αργεί.
- Αγνάντιο, πάνω από Πυργί/Μπαρμπάτι. Φοβερή θέα αλλά δεν ενθουσιάστηκα με το φαγητό. Μέτριες προς μικρές μερίδες, προσωπικό να βαριέται και να σε βλέπει σαν "άλλον έναν ακόμα πελάτη".
- Οι Ωραίες Μπενίτσες: όπως έγραψα και πιο πάνω, τουριστικό μέρος γενικά και το συγκεκριμένο με ψηλές τιμές για μέτριο φαγητό και μερίδες. Οι καλές του κριτικές ίσως είναι από ξένους που να έχουν άλλα κριτήρια αλλά για Έλληνες που έχουμε φάει σε πολύ καλύτερα μέρη με φοβερές σχέσεις ποσότητας/τιμής είναι μέτριο. Δε θα το πρότεινα.
- Pizza Nostra για take-away αν βρεθείτε στο δρόμο, πολύ τίμια επιλογή.

Ποτό:
- Γενικά, κάτι που δε το ήξερα μιας και ζω εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια (μετά την πανδημία) η μουσική κλείνει στις 12 το βράδυ στα bar στο κέντρο.
- Sway / Grec / La Boheme πάντα με κόσμο, με περατζάδα, αλλά από 12-1 το βράδυ και μετά νεκρώνει η φάση.
- NAOK Azur, ωραίο σημείο για ποτό αλλά και αυτό υποτονικό (στον εξωτερικό χώρο) μετά τις 1 το βράδυ. Το εσωτερικό "κλαμπ" φάση πιο έντονο αλλά με ζέστη.


Όποιος έχει κάποια ερώτηση για τα παραπάνω μπορεί να μου στείλει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.512
Μηνύματα
897.835
Μέλη
39.217
Νεότερο μέλος
Vaggelis19

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom