Κάρπαθος Κάσος Σύμη Κάτι σαν island hopping μέσα στον Ιούλιο

Ostvarivanje

Member
Αν κ έχω επισκεφτεί πολλάκις όλες τις Κυκλάδες (πλην Ανάφης,Σχοινούσας,Ηρακλειάς) θα συμφωνήσω.
Η προοπτική μου είναι να επισκεφτώ όλες τις Κυκλάδες, αλλά τα πολύ τουριστικά νησιά των Κυκλάδων θα τα επισκέπτομαι σε άλλες περιόδους. Είχα απωθημένο τη Σαντορίνη, πιο πολύ φωτογραφικά. Παιδευόμουν κάτι χρόνια να πάμε καλοκαίρι και όπως ήταν οι τιμές στο Θεό δεν το αποφασίσαμε. Φέτος, που ήταν αργά το Πάσχα, τελικά το αποφασίσαμε και πιστεύω ότι την απολαύσαμε τη Σαντορίνη πιο πολύ από αν πηγαίναμε καλοκαίρι. Πραγματικά όλα ήταν τέλεια και πολύ το χαθήκαμε (Πάσχα λέω, αλλά πήγαμε πριν το Πάσχα, από Σάββατο του Λαζάρου και φύγαμε τη Μεγάλη Πέμπτη, γιατί τις μέρες του Πάσχα από ό,τι μας είπαν θα γινόταν πάλι χαμός).

Τα πιο μακρινά νησιά (βλέπε Βόρειο Αιγαίο,12νησα)δεν συγκρίνονται σε αυθεντικότητα,τιμές, ατμόσφαιρα.Κάποια όπως Χίος,Λέσβος,Σάμος έχουν τόσα χωριά,παραλίες που κάνουν κ για πολυημερες διακοπές.
Τι γίνεται τώρα που έχουμε πάει σε αυτά τα - σχετικά - μεγάλα νησιά (εννοώ Χίο, Λέσβο και Σάμο); Πού πάμε τα επόμενα χρόνια. Πάντως στη Λέσβο μείναμε 6 μέρες και ουσιαστικά ούτε τη μισή δεν είδαμε, οπότε θα υπάρξει και δεύτερο μέρος, καλά να είμαστε.

Με εξαιρέσεις τύπου Ρόδος,Κως που έχουν πάρα πολύ τουρισμό.Πανέμορφες αλλά τιγκα.
Μπορεί να είναι πολύ τουριστικά, αλλά ενθουσιαστήκαμε όταν πήγαμε και στα δύο νησιά. Ειδικά στη Ρόδο που έχει μεγάλη Χώρα, πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, τουλάχιστον για το βράδυ, πού θα βγεις γιατί έχει τόσα μέρη.

Να κάνω και μία ερώτηση. 5 μέρες θα μείνουμε Κάρπαθο και σκεφτόμαστε από 3 μέρες στη Σητεία και την Ιεράπετρα, να μείνουμε. Τον κρίνετε καλό το σχεδιασμό;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
αλλά τα πολύ τουριστικά νησιά των Κυκλάδων θα τα επισκέπτομαι σε άλλες περιόδους.
Πολύ σωστή λογική που πλέον λόγω κόστους τείνει να γίνει κανονας δυστυχώς για πολλά νησιά.
απολαύσαμε τη Σαντορίνη πιο πολύ από αν πηγαίναμε καλοκαίρι.
Εντάξει, το συγκεκριμένο είναι από τις χειρότερες επιλογές για το καλοκαίρι, κάνατε πολύ καλά. Γενικά το Πάσχα είναι μια τέλεια περίοδος που βολεύει για νησιωτικες εξορμήσεις.
Τι γίνεται τώρα που έχουμε πάει σε αυτά τα - σχετικά - μεγάλα νησιά (εννοώ Χίο, Λέσβο και Σάμο); Πού πάμε τα επόμενα χρόνια
Τώρα που φεύγουν τα μεγάλα απ' τη μέση αρχίζουν τα γούστα και τα ωραία, δηλαδή τα μικρά νησιά 😉😎
Να κάνω και μία ερώτηση. 5 μέρες θα μείνουμε Κάρπαθο και σκεφτόμαστε από 3 μέρες στη Σητεία και την Ιεράπετρα, να μείνουμε. Τον κρίνετε καλό το σχεδιασμό;
Δώστε και δύο στην Κάσο επαναλαμβάνω, δε θα σας απογοητευσει και είναι ευκαιρία.
Απο κει και πέρα οι συγκεκριμένες πόλεις του Λασιθίου δε μ' ενθουσιάζουν καθόλου προσωπικά για καλοκαίρι, αν και καταλαβαίνω οτι ίσως βολεύουν για εξορμήσεις. Θα σας φάνε που θα σας φάνε οι δρόμοι στον (εκπληκτικό) νομό Λασιθίου, δε κοιτάτε μήπως το μοιράσετε σε Σητεία κι Άγιο Νικόλαο;

Ostvarivanje

Member
Πολύ σωστή λογική που πλέον λόγω κόστους τείνει να γίνει κανονας δυστυχώς για πολλά νησιά.
Πριν αποφασίσουμε για τις διακοπές, νομίζαμε ότι θα φύγουμε για λιγότερες μέρες και σκεφτόμασταν για το ΠΣΚ (αυτό σε δύο μέρες) να πάμε Κέρκυρα για 3-4 μέρες στην Κέρκυρα. Λέγαμε να μείνουμε στην πόλη για να βγαίνουμε χωρίς αμάξι το βράδυ και είδαμε κάτι τιμές όλες σχεδόν πάνω από 100€ το βράδυ, οπότε αφού λύθηκε το θέμα και μπορούμε να φύγουμε νωρίτερα, ακυρώσαμε την Κέρκυρα.

Εντάξει, το συγκεκριμένο είναι από τις χειρότερες επιλογές για το καλοκαίρι, κάνατε πολύ καλά. Γενικά το Πάσχα είναι μια τέλεια περίοδος που βολεύει για νησιωτικες εξορμήσεις.
Παρότι πήγαμε Πάσχα (πριν το Πάσχα) παρόλα αυτά από το Σάββατο του Λαζάρου που φτάσαμε και κάθε επόμενη μέρα βρίσκαμε περισσότερο κόσμο. Μέναμε Φηρά και μια μέρα σκεφτήκαμε να πάμε για ηλιοβασίλεμα στην Οία. Φτάνουμε και όπως πηγαίναμε για το το ηλιοβασίλεμα μπλοκάραμε σε traffic πεζών στα μονοπάτια. Σχεδόν δεν το προλάβαμε το ηλιοβασίλεμα με αυτό που γινόταν. Φουλ στους Κινέζους, που ναι μεν ήταν ευγενικοί, αλλά πραγματικά είχαμε μπλοκάρει και δεν μπορούσαμε να κινηθούμε καθόλου. Χαμός! Σκεφτόμασταν, αν είναι έτσι τη Μ. Τρίτη που πήγαμε, πώς είναι το καλοκαίρι;
Τώρα που φεύγουν τα μεγάλα απ' τη μέση αρχίζουν τα γούστα και τα ωραία, δηλαδή τα μικρά νησιά 😉😎
Ναι, ναι, θυμάμαι που τα λέγαμε και πέρυσι το καλοκαίρι. Καλά να είμαστε του χρόνου θέλουμε λίγο προς Αρκιούς, Λειψούς, Φούρνους κλπ και να τα συνδυάσουμε (όχι όλα μαζί) με κάποιο μεγαλύτερα, όπως πχ την Ικαρία, ή κάποιο από Λέσβο, Σάμο, Χίο για να δούμε και αυτά που δεν είδαμε.

Δώστε και δύο στην Κάσο επαναλαμβάνω, δε θα σας απογοητευσει και είναι ευκαιρία.
Απο κει και πέρα οι συγκεκριμένες πόλεις του Λασιθίου δε μ' ενθουσιάζουν καθόλου προσωπικά για καλοκαίρι, αν και καταλαβαίνω οτι ίσως βολεύουν για εξορμήσεις. Θα σας φάνε που θα σας φάνε οι δρόμοι στον (εκπληκτικό) νομό Λασιθίου, δε κοιτάτε μήπως το μοιράσετε σε Σητεία κι Άγιο Νικόλαο;
Θυμάμαι που σε συζήτηση και πέρυσι είχες προτείνει την Κάσο, αλλά μου φαίνεται ότι δε θα έχουμε χρόνο για επιπλέον διανυκτερεύσεις γιατί στις 29 Ιουλίου πρέπει να είμαι πίσω. Μία μέρα πάντως αυθημερόν να την επισκεφτούμε και να δούμε ό,τι προλάβουμε.

Δεν ξέρω, αλλά στη Σητεία δεν έχω πάει ξανά, αλλά από βίντεο και φωτογραφίες μου άρεσε πολύ (ειδικά το βράδυ). Για την Ιεράπετρα είχαμε πάει αυθημερόν από τον Άγιο Νικόλαο το 14 (πώς περνάνε τα χρόνια) όταν και είχαμε πάει μια βδομάδα Ηράκλειο και μια βδομάδα Άγιο Νικόλαο. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ γιατί μου θύμησες μια μέρα να πάμε στον Άγιο Νικόλαο να τον δούμε πάλι μια δεκαετία μετά... ;)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δεν ξέρω, αλλά στη Σητεία δεν έχω πάει ξανά, αλλά από βίντεο και φωτογραφίες μου άρεσε πολύ
Εντάξει ωραία είναι από πλευράς ζωής, βολεύει κι όσον αφορά το δρομολόγιο του πλοίου, ωστόσο σαν κλασσική πόλη της Κρήτης έχει τα κουσούρια της. Ομοίως και η Ιεράπετρα στην οποία βέβαια έχω να πάω πολλά περισσότερα χρόνια. Δείτε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει λέω εγώ και πράξτε αναλόγως με τις δαιμονες για να γλιτώσετε χρόνο.

Ostvarivanje

Member
Εντάξει ωραία είναι από πλευράς ζωής, βολεύει κι όσον αφορά το δρομολόγιο του πλοίου, ωστόσο σαν κλασσική πόλη της Κρήτης έχει τα κουσούρια της. Ομοίως και η Ιεράπετρα στην οποία βέβαια έχω να πάω πολλά περισσότερα χρόνια. Δείτε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει λέω εγώ και πράξτε αναλόγως με τις δαιμονες για να γλιτώσετε χρόνο.
Σε ευχαριστώ πολύ. Αν θες και έχεις χρόνο, γράψε δυο λόγια τι κουσούρια έχουν η Σητεία και η Ιεράπετρα;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Σε ευχαριστώ πολύ. Αν θες και έχεις χρόνο, γράψε δυο λόγια τι κουσούρια έχουν η Σητεία και η Ιεράπετρα;
Απλά και μόνο στα δικά μου μάτια φαντάζουν άχαρες πόλεις και δε θα θελα να μένω εκεί όταν είμαι διακοπές, απλά να πηγαίνω για βόλτα. Προτιμώ κάπου εκτός αυτών. Βέβαια αυτά είναι γούστα.

Ostvarivanje

Member
Απλά και μόνο στα δικά μου μάτια φαντάζουν άχαρες πόλεις και δε θα θελα να μένω εκεί όταν είμαι διακοπές, απλά να πηγαίνω για βόλτα. Προτιμώ κάπου εκτός αυτών. Βέβαια αυτά είναι γούστα.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και την ενημέρωση. Επειδή, όμως, δεν αποφασίζω μόνος μου, θα θέσω και αυτήν την παράμετρο και ότι αποφασίσει η πλειοψηφία!
Ήδη ψάχνω λεπτομέρειες και πληροφορίες για το ταξίδι γιατί ειδικά για Κάρπαθο, από πέρυσι το καλοκαίρι που κοιτούσα δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα.

alma

Member
σκεφτόμαστε από 3 μέρες στη Σητεία και την Ιεράπετρα, να μείνουμε. Τον κρίνετε καλό το σχεδιασμό;
Εννοείς 3 μέρες στη Σητεία κ άλλες 3 Ιεράπετρα;

Εμένα Ιεράπετρα μου άρεσε για πρωινό στην παραλία,μπαράκια το βράδυ κ ταυτόχρονα έχει κ μέρη να δεις-μονοκατοικίες σε στενά γιατί είναι ολόκληρη πόλη.Προτίμησα να μείνω 3-4 μέρες Ιεράπετρα κ 3-4 Άγιο Νικόλαο που είναι πανέμορφος με την φωτισμένη λίμνη το βράδυ.
Σητεία για 1 μέρα μας έφτασε.

Ostvarivanje

Member
Εννοείς 3 μέρες στη Σητεία κ άλλες 3 Ιεράπετρα;
Ναι έτσι λέμε.

Εμένα Ιεράπετρα μου άρεσε για πρωινό στην παραλία,μπαράκια το βράδυ κ ταυτόχρονα έχει κ μέρη να δεις-μονοκατοικίες σε στενά γιατί είναι ολόκληρη πόλη.Προτίμησα να μείνω 3-4 μέρες Ιεράπετρα κ 3-4 Άγιο Νικόλαο που είναι πανέμορφος με την φωτισμένη λίμνη το βράδυ.
Σητεία για 1 μέρα μας έφτασε.
Δηλαδή αξίζει η Ιεράπετρα για 3-4 μέρες ε; Είχαμε πάει Άγιο Νικόλαο αλλά ήταν πριν 20 χρόνια. Λες να ξαναπάμε να μείνουμε εκεί σε περίπτωση που δεν αξίζει η Σητεία; Μάλλον απόγευμα θα φτάσουμε στη Σητεία, οπότε να μείνουμε αυτό το βράδυ και ένα άλλο. Οπότε μας βάζεις σε σκέψεις για να πάμε στον Άγιο Νικόλαο. Εννοείται πως θα μας άρεσε να πάμε στον Άγιο Νικόλαο.
Τέλος για την Ιεράπετρα είδα κάτι πράγματα σε βιντεάκια και μου άρεσε πολύ. Άντε να δούμε πως θα το κανονίσουμε.

alma

Member
Δηλαδή αξίζει η Ιεράπετρα για 3-4 μέρες ε;
Ναι δεν είναι για παραπάνω.

Μάλλον απόγευμα θα φτάσουμε στη Σητεία, οπότε να μείνουμε αυτό το βράδυ και ένα άλλο.
Έχει το φρούριο,το λιμάνι για βόλτες-φαγητό,τα μουσεία κ την πανέμορφη μονή Τοπλού κοντά. Καλύπτονται 1-2 βράδυα κ εκεί.

Ostvarivanje

Member
Ναι δεν είναι για παραπάνω.
Δεν εννοούσα για παραπάνω. Μάλλον 3 βραδιά θα μείνουμε εκεί.

Έχει το φρούριο,το λιμάνι για βόλτες-φαγητό,τα μουσεία κ την πανέμορφη μονή Τοπλού κοντά. Καλύπτονται 1-2 βράδυα κ εκεί.
Είχαμε πάει το 2014 Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο και τότε πήγαμε αυθημερόν στην Ιεράπετρα αλλά τι να δεις σε μερικές ώρες.
Άρα 2 βραδιά Σητεία (και μάλλον θα πάμε αυθημερόν και Άγιο Νικόλαο), μετά 3 βραδιά Ιεράπετρα και μετά θα μείνουμε και 2 βραδιά Ηράκλειο να κάνουμε νυχτερινή ζωή :clap::cool:
Αλήθεια οι Κούκλες στο Ηράκλειο είναι επισκέψιμες; Γιατί πριν 10 χρόνια που πήγαμε κάτι έφτιαχναν και ήταν κλειστές

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom