GKCAPO
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
...σαν να μου φαίνεται ότι δεν θα αργήσει το επόμενο (αεροπορικό) σάλτο στα Χανιά, αφού έχουμε πολλές "εκκρεμότητες". Τότε, θα μπορώ να επιλέξω εγώ εστιατόριο.Καλημερα και..... Καλο μηνα !!!!!
Συστησα το ταμαμ για τη καταπλικτικη του κουζινα...τις ψαγμενες γευσεις...και αυτο το συνδιασμο Κρητικης- Τουρκικης- Μικρασιατικης κουζινας...μπορεις να διαβασεις το σχολειο που εκανε ο φιλος manolism στο τοπικ Χανια ολιγοημερες διακοπες...και οι δυο αιθουσες ειναι κλιματιζομενες....
Τωρα η ταβερνα στη Νεα Χωρα μπορει να ηταν πανω στη θαλασσα να ειχε δροσια αλλα απο γευσεις......λογικο δεν ειναι ο ανθρωπος που ζει στην Αθηνα τοσα χρονια να μην τα ξερει ολα...αναλογα και τι σου αρεσει βεβαια....ειναι καποιοι που προτιμανε τα κλασικα και δεν δοκιμαζουν σπεσιαλιτε...
Οντως ειχε πολυ ζεστη αυτες τις ημερες αλλα...ηταν τοσο καλη η παρεα σας...που προσωπικα δεν μας πειραξε καθολου.....
Τη Δευτέρα ξύπνημα αργά (βλέπε... γυναικόπαιδα) και βουτιά στις μνήμες: Αεροδρόμιο, Πύλη 115 Π.Μ. (εδώ έγινε το πρώτο ψιλοκαψόνι), Παζινός (εδώ ήταν η "τρύπα"), Στέρνες, Μαράθι. Όλα αγνώριστα. Ακόμα και η "τρύπα". Πολλά τα χρόνια.. Στο Μαράθι κάναμε σκοπιά, αλλά την περίφημη παραλία δεν την ήξερα. Άμα έχεις, όμως, Ανατολικό Πήλιο...δεν σε εντυπωσιάζει. Είναι, βέβαια, βολική για τους Χανιώτες με οικογένεια.
Το βράδυ προέβλεπε Μύλο του Κερατά. Σωστός ο κύριος!!!Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες εδεσμάτων, αυτά ήταν πολύ καλά έτσι κι αλλιώς. Εγώ θα δω πάλι την επιχειρηματική πλευρά. Λοιπόν μακάρι να είχαμε μόνο τέτοιους επαγγελματίες. Αυτός ειδικά (κος Γιώργος, ευγενής, διακριτικός, σιωπηλός, κόβει βόλτες στον τεράστιο χώρο, επιστατώντας, χωρίς "γλίτσες" και "βλαχο" γλυψίματα.."σας άρεσε το φαγητό?"...) έχει και κάτι παραπάνω. Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης δημιουργεί συνεχώς διακοσμητικές συνθέσεις, με ξύλα, φρούτα, λαχανικά...ότι βρει. Δεν πετάει τίποτα. Και δεν με νοιάζει που ακροβατεί (σπάνια) με το κιτς, το μεράκι, το κέφι και η όρεξη μετράει. Και σας βεβαιώνω, με τη δουλειά που έχει "δεν έχει λόγο" να παιδεύεται. το μαγαζί "δεν έχει ανάγκη". Μπράβο του.
Μας είπε ο ανιψιός μας (ο μπαμπάς των μωρών της βάφτισης από το Ρέθυμνο-Ηράκλειο): εκεί θα ζητήσετε τον Νεκτάριο, με ξέρει.Σερβιτόρος ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Αγαπάει τη δουλειά του πιο πολύ απ' τ' αφεντικό (και ακόμα πιο πολύ το ίδιο τ΄αφεντικό) !!!!!!!!!!!! Βγάζει μια σπάνια θετική ενέργεια, ψάξτε τον.
Το κλου : παραγγείλαμε να φάει ένας στρατός (έπρεπε να δοκιμάσουμε) και όχι μόνο..το τέλος να μην έρχεται. Παγωτά, φρούτα, γλυκά, τσικουδιές, γλυκά κρασιά και φτου κι' απ' την αρχή. Μετά το όργιο :.... παρακαλούμε το λογαριασμό. Απάντηση Νεκτάριου: ποιος το ζητάει? εσύ (εγώ) ή εσύ (ο Χανιώτης, Αθηναίος, ξάδελφος)....γιατί είναι πληρωμένα όλα από Ηράκλειο. ΑΘΑΝΑΤΗ ΚΡΗΤΗ!!!!!!!
(συνεχίζεται)