Ωχ ωραία θ έχω καφεδομουρμουρα!Χα, χα, χα μεγάλο θέμα έθιξες. Υπάρχει, αλλά καμμία σχέση με τους δικούς μας. Σε κάποια μέρη τον λένε ice, όχι freddo αλλά είναι πηχτός και δεν έχει παγάκια.
Ωχ ωραία θ έχω καφεδομουρμουρα!Χα, χα, χα μεγάλο θέμα έθιξες. Υπάρχει, αλλά καμμία σχέση με τους δικούς μας. Σε κάποια μέρη τον λένε ice, όχι freddo αλλά είναι πηχτός και δεν έχει παγάκια.
Επίσης με εξαίρεση την Σικελία, ο καφές τους που τον λένε freddo συνήθως δεν είναι σκέτος καφές. Εχει μέσα παγωτό, κρέμα, κ.α. Οπότε για σιγουριά να ζητάτε iced με παγάκια ή ζεστό και να βάζετε παγάκια.Ωχ ωραία θ έχω καφεδομουρμουρα!
Χα, χα, χα μεγάλο θέμα έθιξες. Υπάρχει, αλλά καμμία σχέση με τους δικούς μας. Σε κάποια μέρη τον λένε ice, όχι freddo αλλά είναι πηχτός και δεν έχει παγάκια.
δεν ξερω τι εννοεις (ειδικα για τη Σικελια που την ξεχωρισες) ή τι εχεις υπόψη σου, ξεκαθαρα παντως ειναι:Επίσης με εξαίρεση την Σικελία, ο καφές τους που τον λένε freddo συνήθως δεν είναι σκέτος καφές. Εχει μέσα παγωτό, κρέμα, κ.α. Οπότε για σιγουριά να ζητάτε iced με παγάκια ή ζεστό και να βάζετε παγάκια.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Στην Σικελία (Cefalu και Παλέρμο) ο caffe freddo ήταν όπως τον λες. Στο Μπάρι και στο Μιλάνο ο freddo που μου φέρανε ήταν κάτι σαν γρανίτα.δεν ξερω τι εννοεις (ειδικα για τη Σικελια που την ξεχωρισες) ή τι εχεις υπόψη σου, ξεκαθαρα παντως ειναι:
καφες στην Ιταλία είναι μόνο αυτος που λεμε εμεις εσπρεσσο και τιποτε άλλο. ολα τα υπόλοιπα ειναι καφες με κατι αλλο ή ροφηματα όπως ο καπουτσίνο.
caffe freddo (αν τον εχει το μπαρ, γιατι δεν ειναι καθολου μα καθολου συνηθισμενος) ειναι εσπρεσσο που φτιαχνουν συνηθως το πρωι (5-6 εσπρεσσο μαζι σε γυαλινο μπουκαλι) που εχει μεινει στο ψυγειο, στην καταψυξη κ που ενιοτε "κρυσταλλωνει". Κανεις δεν βαζει παγακια εκτος αν ζητηθουν. το ανωτερω "ροφημα" αν ζητηθει μπορει να χτυπηθει στο σεικερ και να γινει caffe shakerato, με αφρο δηλ.
μια και ξερω τις ελληνικες γευσεις, απλα ξεχαστε τον ελληνικο φρεντο εκει, μην περιμενετε τιποτε που να του μοιαζει, τα "ροφηματα" προσωπικα τα βρισκω απαισια. προσαρμοστειτε και απολαυστε τον καφε οπως τον πινουν εκει. δηλ εσπρεσσο αγνο και αμολυντο...
ο caffe freddo παντου ο ιδιος ειναι. ειναι πιθανο να μην ειχαν καν και οντως να εφεραν γρανιτα...εξαλλου ειναι πολυ περισσοτερο δημοφιλης η γρανιτα του καφε απο αυτο το (απαισιο) ροφημα που λενε φρεντο...Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Στην Σικελία (Cefalu και Παλέρμο) ο caffe freddo ήταν όπως τον λες. Στο Μπάρι και στο Μιλάνο ο freddo που μου φέρανε ήταν κάτι σαν γρανίτα.
Ο doppio macchiato που παίρνω συνήθως είναι καφές ή ρόφημα;καφες στην Ιταλία είναι μόνο αυτος που λεμε εμεις εσπρεσσο και τιποτε άλλο. ολα τα υπόλοιπα ειναι καφες με κατι αλλο ή ροφηματα όπως ο καπουτσίνο.
ολα τα υπόλοιπα ειναι καφες με κατι αλλο ..
δεν ηταν σαφης η περιγραφη μου?...Ο doppio macchiato που παίρνω συνήθως είναι καφές ή ρόφημα;