Ιταλία Ιταλία & Ελβετία (;) με αυτοκίνητο & Σκύλο

Nicole mar

Member
Γεια σε όλη την παρέα!

Θέλω να οργανώσω ένα ταξίδι καλοκαιρινό (προς Αύγουστο μεριά) όπου θα περιλαμβάνει το fluffy παιδί μου (άρα με αυτοκίνητο) προς εξωτερικό. Μας μπήκε λοιπόν μαζί με τον σύντροφο η ιδέα προς Ιταλία με καράβι. Έχω δει πολλά μέρη της Ιταλίας οπότε σκέφτομαι να ακολουθήσουμε την επιλογή όσο πιο ψηλά γίνεται (δηλαδή Ανκόνα) για να κερδίσουμε ώρες οδικές μιας που οδηγώ μόνο εγώ. Από αυτά που έχω στη λίστα, είναι Τοσκάνη (χωριά, οινογνωσία), cinque terre, Φλωρεντία, Δολομίτες. Αν υπάρχει χρόνος μπορεί να μπει και Ελβετία. Συνολικά θα υπάρχουν περίπου 15 μέρες διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένου τις ημέρες των ταξιδιών.

Δεν έχω ξανά κάνει τέτοιο ταξίδι με το αυτοκίνητο, μιας που όποτε χρειάστηκε το νοίκιαζα στις χώρες που βρισκόμουν.
Οπότε όποιος το έχει δοκιμάσει και ειδικά μαζί με σκύλο, ότι πληροφορία ή tip έχει, θα το εκτιμούσα!

Κάποιες πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις:

1. Γνωρίζετε αν χρειάζομαι κάτι περισσότερο από την πράσινη κάρτα για το αυτοκίνητο;
  2. Σαν ταξίδι στο πλοίο είναι δύσκολο για το σκύλο από άποψη παροχών; (πχ για την τουαλέτα του)
  3. Το πάρκινγκ για το αυτοκίνητο στις παραπάνω περιοχές της Ιταλίας είναι οκ; Γνωρίζω ότι είναι αρκετά αυστηροί στις περιοχές Ιστορικού Κέντρου (παθούσα στο παρελθόν στη Ματέρα, νύχτα που δεν είδα πουθενά ότι απαγορεύεται μέχρι και να μπω μέσα, που πήγα για να αφήσω τις βαλίτσες - καλή φάση).
  4. Επίσης αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, θα ήταν πιεστικό να μπει και η Ελβετία μέσα; Θα ήθελα να δούμε πράγματα, αλλά όχι να εξαντληθούμε κιόλας, τώρα που θα είναι και το παιδί μαζί.
  5. Για Δολομίτες υπάρχει κάποια διαδικασία για το που αφήνεις το αυτοκίνητο, ποιες διαδρομές να κάνεις κλπ; Αν έχετε δοκιμάσει κιόλας κάποιες με χαρά να μου πείτε. Είμαι υψοφοβική (πολύ) και ενώ θέλω να δω πολύ τα τοπία δεν ξέρω αν ενδείκνυται όλες οι διαδρομές για την περίπτωσή μου.

Αυτά για την ώρα.
Σας ευχαριστώ :)

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα
Γνωρίζετε αν χρειάζομαι κάτι περισσότερο από την πράσινη κάρτα για το αυτοκίνητο;
Όχι δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο

Το πάρκινγκ για το αυτοκίνητο στις παραπάνω περιοχές της Ιταλίας είναι οκ; Γνωρίζω ότι είναι αρκετά αυστηροί στις περιοχές Ιστορικού Κέντρου (παθούσα στο παρελθόν στη Ματέρα, νύχτα που δεν είδα πουθενά ότι απαγορεύεται μέχρι και να μπω μέσα, που πήγα για να αφήσω τις βαλίτσες - καλή φάση).
Το πάρκινγκ γενικά στη βόρεια Ιταλία είναι ακριβό και υπάρχουν οι ιδιοι περιορισμοί και στους οικισμους της βόρειας Ιταλίας.

Επίσης αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, θα ήταν πιεστικό να μπει και η Ελβετία μέσα;
Είναι υπερβολή για μένα να μπει και Ελβετία. Η Ιταλία απο μόνη της έχει να δώσει πολύ πράμα και η Ελβετία μπορεί να γίνει απο μόνη της ένα ταξίδι!

tatooine

Member
Γεια σε όλη την παρέα!

Θέλω να οργανώσω ένα ταξίδι καλοκαιρινό (προς Αύγουστο μεριά) όπου θα περιλαμβάνει το fluffy παιδί μου (άρα με αυτοκίνητο) προς εξωτερικό. Μας μπήκε λοιπόν μαζί με τον σύντροφο η ιδέα προς Ιταλία με καράβι. Έχω δει πολλά μέρη της Ιταλίας οπότε σκέφτομαι να ακολουθήσουμε την επιλογή όσο πιο ψηλά γίνεται (δηλαδή Ανκόνα) για να κερδίσουμε ώρες οδικές μιας που οδηγώ μόνο εγώ. Από αυτά που έχω στη λίστα, είναι Τοσκάνη (χωριά, οινογνωσία), cinque terre, Φλωρεντία, Δολομίτες. Αν υπάρχει χρόνος μπορεί να μπει και Ελβετία. Συνολικά θα υπάρχουν περίπου 15 μέρες διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένου τις ημέρες των ταξιδιών.

Δεν έχω ξανά κάνει τέτοιο ταξίδι με το αυτοκίνητο, μιας που όποτε χρειάστηκε το νοίκιαζα στις χώρες που βρισκόμουν.
Οπότε όποιος το έχει δοκιμάσει και ειδικά μαζί με σκύλο, ότι πληροφορία ή tip έχει, θα το εκτιμούσα!

Κάποιες πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις:

1. Γνωρίζετε αν χρειάζομαι κάτι περισσότερο από την πράσινη κάρτα για το αυτοκίνητο;
  2. Σαν ταξίδι στο πλοίο είναι δύσκολο για το σκύλο από άποψη παροχών; (πχ για την τουαλέτα του)
  3. Το πάρκινγκ για το αυτοκίνητο στις παραπάνω περιοχές της Ιταλίας είναι οκ; Γνωρίζω ότι είναι αρκετά αυστηροί στις περιοχές Ιστορικού Κέντρου (παθούσα στο παρελθόν στη Ματέρα, νύχτα που δεν είδα πουθενά ότι απαγορεύεται μέχρι και να μπω μέσα, που πήγα για να αφήσω τις βαλίτσες - καλή φάση).
  4. Επίσης αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, θα ήταν πιεστικό να μπει και η Ελβετία μέσα; Θα ήθελα να δούμε πράγματα, αλλά όχι να εξαντληθούμε κιόλας, τώρα που θα είναι και το παιδί μαζί.
  5. Για Δολομίτες υπάρχει κάποια διαδικασία για το που αφήνεις το αυτοκίνητο, ποιες διαδρομές να κάνεις κλπ; Αν έχετε δοκιμάσει κιόλας κάποιες με χαρά να μου πείτε. Είμαι υψοφοβική (πολύ) και ενώ θέλω να δω πολύ τα τοπία δεν ξέρω αν ενδείκνυται όλες οι διαδρομές για την περίπτωσή μου.

Αυτά για την ώρα.
Σας ευχαριστώ :)
Οι σκύλοι μπαίνουν ακόμα και σε εστιατόρια αρκεί να συμπεριφέρονται σωστά. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Όπου απαγορεύεται το γράφει. Οι Ιταλοί είναι πολύ φιλόζωοι.
Τώρα για οινογνωσια δεν ξέρω, το θεωρώ τουριστοπαγΙδα. Μια καλή λύση για να γνωρίσεις τα κρασιά της χώρας είναι να μπεις σε ένα σουπερμάρκετ και να πάρεις ένα μπουκάλι κάθε φορά μεσαίας τιμής ίσως ρωτώντας και κάποιον ντόπιο για να σε συμβουλέψει αν μιλάει αγγλικά 🤣🤣🤣.
Το απολαμβάνεις οπού εσύ θέλεις.
Τα υπόλοιπα τα είπε η κυρία @Sassenach77

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.996
Μέλη
39.699
Νεότερο μέλος
GIANNIS PNT