Ισραήλ Ισραηλ

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
@taver Κάτι ακόμα : Μπορούμε να κινηθούμε με ευρώ για τις συναλλαγές μας ή πρέπει να κάνω συνάλλαγμα σε νέο σέκελ ;;;
ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ._

100% με κάρτα κινήθηκα εγώ την τελευταία φορά. Είχα και μετρητά (ILS) που τελικά δε χρειάστηκα.

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ._

100% με κάρτα κινήθηκα εγώ την τελευταία φορά. Είχα και μετρητά (ILS) που τελικά δε χρειάστηκα.
Εντάξει το κατάλαβα , πιστωτική ή χρεωστική (επιτρέπονται και οι χρεωστικές) ?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εντάξει το κατάλαβα , πιστωτική ή χρεωστική (επιτρέπονται και οι χρεωστικές ;) ;;;
Ότι έχει πάνω το σήμα VISA ή MASTERCARD επιτρέπεται. Ορισμένες Ελληνικές τράπεζες χρεώνουν διάφορα κερατιάτικα στις χρεωστικές (και ενίοτε και πιστωτικές) τους κάρτες όταν οι συναλλαγές είναι σε ξένο νόμισμα, ελέγξτε με την τράπεζά σας πρωτού χρησιμοποιήσετε κάρτα που έχει εκδοθεί στην Ελλάδα.

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Ότι έχει πάνω το σήμα VISA ή MASTERCARD επιτρέπεται. Ορισμένες Ελληνικές τράπεζες χρεώνουν διάφορα κερατιάτικα στις χρεωστικές (και ενίοτε και πιστωτικές) τους κάρτες όταν οι συναλλαγές είναι σε ξένο νόμισμα, ελέγξτε με την τράπεζά σας πρωτού χρησιμοποιήσετε κάρτα που έχει εκδοθεί στην Ελλάδα.
@taver Εντάξει , σας ευχαριστώ , με κατατοπίσατε πλήρως ...

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
@Iris_90, πλήρωσα σχεδον τα παντα με mastercard της alpha κ η ισοτιμία ηταν αρκετα καλή. Καποιες λιγες πληρωμες με eurobank που έκανα παρατήρησα οτι με χρεωνε εξοδα επεξεργασιας συναλλαγματος/συνναλαγη.
Μετρητά χρειαζονταν μόνο σε υπαιθριες αγορες/παγκους κ σε ορισμενα μαγαζάκια με σουβενιρ στην παλια πολη του Τελ Αβιβ...αλλα κ να μην ειχα, υπήρχε εναλλακτικη σε καποιο κοντινο μαγαζι που δεχοταν κάρτα.
Για το νερό, γενικά εγώ προτιμώ να μην ρισκαρω όταν είμαι σε ταξίδι για να αποφυγω τυχον γαστρεντερικα θέματα κ προτιμω εμφιαλωμενο.

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Για την είσοδο στη χώρα απαιτούνταν ασφάλεια υγείας κοβιντ. Συνεχίζει να υπάρχει αυτή η υποχρέωση η καταργήθηκε? Έψαξα αλλά δε βρήκα κάποια αναφορά..

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για την είσοδο στη χώρα απαιτούνταν ασφάλεια υγείας κοβιντ. Συνεχίζει να υπάρχει αυτή η υποχρέωση η καταργήθηκε? Έψαξα αλλά δε βρήκα κάποια αναφορά..
Θεωρητικά υπάρχει. Εμένα πάντως δε μου τη ζήτησε κανείς.

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Θεωρητικά υπάρχει. Εμένα πάντως δε μου τη ζήτησε κανείς.
Παντως για τις προυποθεσεις εισοδου για Ισραηλ στην ιστοσελιδα της Aegean δεν αναφερει κατι τετοιο ...

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Παντως για τις προυποθεσεις εισοδου για Ισραηλ στην ιστοσελιδα της Aegean δεν αναφερει κατι τετοιο ...
Δεν αναφέρει ναι. .. για αυτό λέω μήπως καταργήθηκε.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σε ερώτηση που έκανα στο εβραϊκό προξενείο στο Παρίσι η απάντηση τους ήταν πως είναι απαραίτητη. Τώρα αν τη ζητάνε ή όχι είναι άλλο θέμα. Καλό είναι όμως να έχεις μια ασφάλεια, ειδικά όταν μιλάμε για μια ακριβή χώρα όπως το Ισραήλ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom