Sassenach77
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ελλάδα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Μήπως διάβασες πως τους ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν καθώς και να έχουν κάποιο απόθεμα μετρητών;Χωρίς ρευστό δεν φεύγω από το σπίτι και ας κάθετε στο πορτοφόλι, στο αυτοκίνητο επίσης υπάρχει για να βρίσκετε, για ώρα ανάγκης και στα ταξίδια αχρησιμοποίητο μεν άλλα υπάρχει πάντα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Οι σκανδιναβικές χώρες κάπου διάβασα πως επιθυμούν να επαναφέρουν το ρευστό γιατί φοβούνται.
Σε συνδιασμό με το οτι έχουν επιβάλλει και στις επιχειρήσεις να δέχονται υποχρεωτικά κάρτες αν το επιθυμεί ο πελάτης. Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Πορτογαλία όπου αν δεν θέλει ο επιχειρήματιας δεν δέχεται κάρτες παρά μόνο μετρητά.Ε δεν "καθιερώθηκαν" από μόνες τους στη χώρα μας. Μας τις έχουν επιβάλλει. Προσωπικά αν δεν έπρεπε να μαζέψω αποδείξεις για να μην πληρώσω εξτρα εφορία, δε θα έκανα ούτε μια συναλλαγή ηλεκτρονικά. Εκτός από τις διαδικτυακές αγορές
Και πολυ καλά κάνει! Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να περνάει όλη μας η ζωή μέσα από μια τράπεζα.Σε συνδιασμό με το οτι έχουν επιβάλλει και στις επιχειρήσεις να δέχονται υποχρεωτικά κάρτες αν το επιθυμεί ο πελάτης. Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Πορτογαλία όπου αν δεν θέλει ο επιχειρήματιας δεν δέχεται κάρτες παρά μόνο μετρητά.
Ειλικρινά δεν ξέρω από που προκύπτει κάτι τέτοιο!Σόρυ για το οφ τοπικ, απ' όσο το ΄χω ψάξει το θέμα αυτό συμβαίνει διότι οι Γερμανοί συνολικά δε πολυγουστάρουν τις εταιρείες έκδοσης των καρτών (visa, mastercard) μιας και δεν είναι «δικές» τους. Είναι όντως περίεργο αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία με την επιμονή τους για μετρητά.
Ειλικρινά δεν ξέρω από που προκύπτει κάτι τέτοιο!
Μα κι εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση γι αυτό το αναφέρω, από προσωπική εμπειρία σε Νυρεμβέργη, Χαιλδεμβέργη, Δρέσδη κτλ, όπου ξέμεινα από μετρητά μιας και είτε μου ζητούσαν κατανάλωση από ένα Χ ποσό και πάνω προκειμένου να πληρώσω με κάρτα, είτε υπήρχαν καταστήματα που δε μπορούσα καν να πληρώσω με κάρτα. Πάλι καλά που έτυχε να κρατάω αρκετά μετρητά πάνω μου. Όχι παντού, όχι σε απόλυτο ποσοστό, όμως μου συνέβη, δε το κατέβασα απ' το μυαλό μου και προφανώς δε παρακολουθώ Λιάγκα και Παπαδάκη.Προσωπικά τόσο εγώ,όσο και ο περιορισμένος κύκλος μου στην Γερμανία,αυτά που βιώνει η Ελλάδα ως "αυτοματοποίηση" τα βρήκαμε εκεί έτοιμα απ το 2015 ήδη!
Τα ονόματα αυτών δεν έγραψα ότι τους παρακολουθείς εσύ... εννοείται αυτό!Εσυ δεν προλαβαίνεις να κατεβαίνεις απ το ένα αεροπλάνο επιστρέφοντας κ αμέσως ξανά πηδάς στο επόμενο για αναχώρησηΜα κι εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση γι αυτό το αναφέρω, από προσωπική εμπειρία σε Νυρεμβέργη, Χαιλδεμβέργη, Δρέσδη κτλ, όπου ξέμεινα από μετρητά μιας και είτε μου ζητούσαν κατανάλωση από ένα Χ ποσό και πάνω προκειμένου να πληρώσω με κάρτα, είτε υπήρχαν καταστήματα που δε μπορούσα καν να πληρώσω με κάρτα. Πάλι καλά που έτυχε να κρατάω αρκετά μετρητά πάνω μου. Όχι παντού, όχι σε απόλυτο ποσοστό, όμως μου συνέβη, δε το κατέβασα απ' το μυαλό μου και προφανώς δε παρακολουθώ Λιάγκα και Παπαδάκη.
Μα κι εγώ για τη Γερμανία το έγραψα απο αγανάκτηση, μιας και εμμέσως πλην σαφώς μας έχουν βάλει σε μια διαδικασία ηλεκτρονικών πληρωμών ακόμα και στα ψιλικατζίδικα και δε το τηρούν οι ίδιοι ή το κάνουν όπως τους βολεύει. Μεγάλη κουβέντα.Τα ονόματα αυτών δεν έγραψα ότι τους παρακολουθείς εσύ... εννοείται αυτό!Εσυ δεν προλαβαίνεις να κατεβαίνεις απ το ένα αεροπλάνο επιστρέφοντας κ αμέσως ξανά πηδάς στο επόμενο για αναχώρηση
Τα έγραψα πως μπορεί να επηρεαζεται η κοινή γνώμη
Τα προτεινουν για εκτακτη αναγκη, λεει το αρθρο. Στην καπιταλιστικη οικονομια το αυλο χρημα ξοδευεται ευκολοτερα (που το ζητουμενο ειναι η υπερκαταναλωση) ενω οι τοκοι σε πιστωτικη ειναι εξτρα μπονους για το τραπεζικο συστημα.Μήπως διάβασες πως τους ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν καθώς και να έχουν κάποιο απόθεμα μετρητών;
As cyberwarfare threat looms, cashless Nordic nations go back to banknotes | Miranda Bryant
Αν κάνεις κάποια ερώτηση σε ΑΙ θα πάρεις την παρακάτω απάντηση.Ειλικρινά δεν ξέρω από που προκύπτει κάτι τέτοιο!
Ισως από δημοσιογράφους τύπου Λιάγκα ή Παπαδακη; Δεν ξέρω!
Η απάντηση είναι από Deutsche Bundesbank και όχι από Λιάγκα.Παρόλο που η χρήση μετρητών στη Γερμανία μειώνεται σταδιακά, οι Γερμανοί εξακολουθούν να τα προτιμούν περισσότερο από τους περισσότερους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bundesbank για το 2023, το 51% των συναλλαγών πραγματοποιήθηκε με μετρητά, ενώ το 27% με χρεωστικές κάρτες και το 6% με κινητές πληρωμές .bundesbank.de
Σε αντίθεση, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η χρήση μετρητών είναι σημαντικά χαμηλότερη. Για παράδειγμα, στη Σουηδία, μόνο το 28% των συναλλαγών γίνονται με μετρητά, ενώ στη Δανία το ποσοστό είναι 35%
Ακριβώς για αυτό ακούς πολλούς να λένε πως με κάρτα δεν ξέρουν πόσα ξοδεύουν και ξεφεύγουν πιο εύκολα.Στην καπιταλιστικη οικονομια το αυλο χρημα ξοδευεται ευκολοτερα (που το ζητουμενο ειναι η υπερκαταναλωση) ενω οι τοκοι σε πιστωτικη ειναι εξτρα μπονους για το τραπεζικο συστημα.
Στον γιο μου δινουμε χαρτζιλικι σε ρευστο παντως για να το βλεπει να φευγει απο το πορτοφολι, παροτι εχει καρτα. Λενε οτι βοηθαει στις δεξιοτητες διαχειρισης.