North66
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία
Aν δε σπουδάζεις υδρολογία και όταν υπάρχουν ο Dettifoss και ο Godafoss στο βορρά και 4-5 ακόμα αν κινηθείς στο νότο δε βλέπω το λόγο για την παράκαμψη.
Καλησπέρα!Καλησπέρα, εγώ έχω πάει σε αυτόν τον καταρράκτη και μάλλον ήταν από τους εντυπωσιακούς της Ισλανδίας.
Από όσο θυμάμαι είναι αρκετά μεγάλη παράκαμψη από το ring road και ενδεχομένως να έχετε και θέμα αν έχετε νοικιάσει αυτοκίνητο που δεν είναι για F roads (δλδ 4χ4). Εμείς είχαμε ένα απλό, μας την είπαν λίγο όταν μας είδαν με αυτό το αυτοκίνητο εκεί, το παρατήσαμε σε κάποιο σημείο και είπαμε να το πάρουμε με τα πόδια, για καλή μας τύχη μας πήρε ένα μικρό λεωφορειάκι. Εντάξει τίποτα το εξτρίμ, μόνο λίγο προσοχή. Κατά τα άλλα το μέρος είναι απίστευτο.
Οι ακόλουθες φωτογραφίες είναι δικές μου:
Με βολεύει αφάνταστα να σκέφτονται οι υπόλοιποι τουρίστες εκεί όπως εσύ, γιατί αν τελικά πάω, θα είμαι μόνη μου ή θα συναντήσω ελάχιστο κόσμο! Επίσης έχω σκοπό να "αποσβέσω" τα χρήματα που θα διαθέσω για ένα 4χ4 όχημα....Aν δε σπουδάζεις υδρολογία και όταν υπάρχουν ο Dettifoss και ο Godafoss στο βορρά και 4-5 ακόμα αν κινηθείς στο νότο δε βλέπω το λόγο για την παράκαμψη.
Ο καταρράκτης αυτός υπάρχει σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς...με τέτοια παράκαμψη στο άγνωστο!
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σου πω για το 4ωρο. Ίσως λιγότερο ίσως περισσότερο ανάλογα με το πόσο θα μείνεις στο καταρράκτη. Κοίταξα το google maps και το βγάζει περίπου 40km από το κεντρικό δρόμο, οπότε αν έχεις 4χ4 άντε να θες καμιά ώρα να πας και άλλο τόσο να έρθεις.Καλησπέρα!
Υπολογίζω οτι αν κάνω αυτή τη παράκαμψη θα μου πάρει ένα 4ωρο σίγουρα...σωστά; Το αυτοκίνητο που θα έχω, είναι 4χ4 για F δρόμους.
Η βασική μου απορία είναι η εξής:
Βλέπω σε μία φωτογραφία στο google οτι υπάρχει μία λιμνούλα, ακριβώς απέναντι απο το σημείο πτώσης του νερού, όπου μια τύπισσα κάνει το λουτρό της αμέριμνη κοιτάζοντας τον καταρράκτη, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι θερμή πηγή ή η τύπισσα έχει εντρυφήσει στο να κάνει μπάνιο σε νερά παγετώνων ή είναι κάποιο διαφημιστικό τρίκ....Αυτή η λιμνούλα υπάρχει;;; Και αν ναι, έχει ζεστό νερό; Γιατί εδώ δεν φαίνεται πουθενά εκεί τριγύρω να έχει θερμή πηγή....
Για να απαντήσω και στο edit σου: Το τι αρέσει στον καθένα είναι πολύ σχετικό, οπότε (θα το ξαναπώ) οι απόψεις σου είναι σεβαστές. Απο κει και πέρα βαριέμαι τις ειρωνείες σου και τους κομπλεξισμούς σου...Επί του θέματος, σε μια χώρα με εντυπωσιακούς και τεράστιους καταρράκτες το να κυνηγάς έναν μικρούλη στο πουθενά για να είσαι εκεί μόνη σου και να αποφύγεις τις ορδές τουριστών (που δεν υφίστανται φυσικά) μου ακούγεται λίγο κάπως.
Η θερμή πηγή με δελέασε, να πω την αλήθεια...αλλά δεν ισχύει, οπότε θα μπεί στα δευτερεύοντα αξιοθέατα!Τώρα για το google και τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται..... κράτα μικρό καλάθι. Οι άνθρωποι ειδικά τώρα είναι διατεθιμένοι να κάνουν πολλές βλακείες για να δείξουν μια φωτογραφία στο Instagram. Και η "λιμνούλα" δεν είναι θερμή πηγή, είναι κρύο νερό -> https://www.facebook.com/wiiceland/...er-if-only-it-was-a-hot-spr/1799553133608944/ . How cool is that? (κυριολεκτικά )
Τι άλλο θα διαβάσω εδώ μέσα...Αν πας βγάλε μια φωτογραφία και στείλε τη στο Royal Geographic Society... μπορεί να σε προσλάβουν σαν εξερευνήτρια με τέτοια παράκαμψη στο άγνωστο! Επί του θέματος, σε μια χώρα με εντυπωσιακούς και τεράστιους καταρράκτες το να κυνηγάς έναν μικρούλη στο πουθενά για να είσαι εκεί μόνη σου και να αποφύγεις τις ορδές τουριστών (που δεν υφίστανται φυσικά) μου ακούγεται λίγο κάπως.
Γύρω απ' τους ισλανδικούς καταρράκτες δε μαζεύονται ορδές τουριστών ώστε να χρειαστεί να κάνει κάποιος μια παράκαμψη μερικών ωρών για να δει έναν ακόμα καταρράκτη ήσυχα. Θα έχεις άπλετη ηρεμία να παρατηρήσεις και να φωτογραφίσεις τους πιο γνωστούς καταρράκτες χωρίς τουρίστες στις φωτογραφίες.Επίσης, ήταν σαφές οτι διαφωνείς με την παράκαμψη.
χεχε εμείς στην τελική κατάταξη των καταρρακτών ( ) τον είχαμε από τους πρώτους!Η θερμή πηγή με δελέασε, να πω την αλήθεια...αλλά δεν ισχύει, οπότε θα μπεί στα δευτερεύοντα αξιοθέατα!
Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!
Ο λόγος της σκέψης για παράκαμψη ήταν η θερμή πηγή και όχι ο καταρράκτης αυτός καθέ αυτός. Θα ήμουν διατεθειμένη να βγάλω απο το πρόγραμμα μου τα λουτρά στη Myvatn και να βάλω αυτή τη πηγή. Τον ίδιο χρόνο και τα ίδια χρήματα θα ξόδευα και για τα δύο! Οπότε είναι θέμα προτιμήσεων και τίποτα άλλο...Γύρω απ' τους ισλανδικούς καταρράκτες δε μαζεύονται ορδές τουριστών ώστε να χρειαστεί να κάνει κάποιος μια παράκαμψη μερικών ωρών για να δει έναν ακόμα καταρράκτη ήσυχα. Θα έχεις άπλετη ηρεμία να παρατηρήσεις και να φωτογραφίσεις τους πιο γνωστούς καταρράκτες χωρίς τουρίστες στις φωτογραφίες.
Δεν έχω αναφέρει κάπου το πρόγραμμα μου. Μέσα έπεσες πάντως για το πρόγραμμαθα πρότεινα ανεπιφύλακτα να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στη βόρεια/δυτική/ανατολική μεριά της Ισλανδίας
Παγετώνα να κατεβαίνει στο επίπεδο της θάλασσας και το καλοκαίρι θα δεις μόνο στο νότο όμως. Η εναλλαγή των φυσικών τοπίων που βλέπει κάποιος στο νότο, δε θα τα δει στο βορρά....θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στη βόρεια/δυτική/ανατολική μεριά της Ισλανδίας παρά στη νότια και φουλ τουριστική.