• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ινδονησία Ινδονησία για καλοκαίρι 2010 : τη βοήθεια του κοινού.

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Διάβασα τις ταξιδιωτικές ιστορίες σας και αρκετά από τα σχετικά topics & συνεχίζω το διάβασμα. Ούτε πτυχιακή να έκανα, τρελές σημειώσεις!! ;);)

Μπράβο σας παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ :clap::clap::
Yorgos, renata (tips!, έχουμε και τους φίλους σου για βοήθεια?), gts, vagelis, traveller ειδικά για Polos,go2dbeach, Defkalion, Pandora, vassoula9905, marikaki για asiarooms (είχα την απορία για αξιοπιστία του), zina, nmavra, tripdreamer1975, ΕΡΣΗ χριστίνα μιχαλίτσ και όλους τους λοιπούς για τα φώτα τους !!!!

Αρχικά στοιχεία ταξιδιού μας :
1. Iνδονησία (3-4 άτομα), περίπου 3 βδομάδες τον Ιούλιο, χωρίς να ανεβάσουμε τον προϋπολογισμό μας με ακριβά hotels (ίσως να χρειαστεί και 1κλινο)

2..Qatar (μέσω Doha) ή Εmirates (μέσω Nτουμπάι), με προορισμό από Αθήνα την Τζακάρτα (γύρω στα 700 ευρώ).

3. Οι μέρες θα μοιραστούν σε Ιάβα,(δεν έχω βρει αρκετές πληροφορίες από φόρουμ, φχτ Jorgos), τι άλλο προτείνετε για διαμονή, διαδρομές, κ.αλ), Μπαλί (Seminyak, Upud μέρες), Λόμποκ... Λέτε να χωρέσουν και Κόμοντο, Φλόρες ?

4.Κι αν το πάμε για 4 βδομάδες, να παίξουμε με κανένα νησάκι άλλο (Gili ή Trawangan ή Lembongan) ή να πάμε για Σουλαβέζι ?

Εχει κανείς να προτείνει κάτι επιπλέον ? Δεκτές συμβουλές, διαδρομές, Hotels, resto, sites για πληροφορίες, πμ, συνημένα αρχεία .......... :roll:
Ευχαριστώ πολύ πολύ για τη διάθεσή σας!

Υ.Γ. Βλέπω ότι αρκετοί προγραμματίζετε για καλοκαίρι. Λέτε να συναντηθούμε εκεί ? :shock:

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά

maιra1

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Τι καλά!!! :)Ταξιδάκι εξωτικό ετοιμάζεις βλέπω.Υπέροχα.:clap::clap::clap:

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Τι καλά!!! :)Ταξιδάκι εξωτικό ετοιμάζεις βλέπω.Υπέροχα.:clap::clap::clap:
Ναι βρε maira1, να δω αν θα τα καταφέρω πάλι.....
Αν κάτι πάει στραβά (πάλι), τότε θα κανονίσω ευχέλαιο :haha::haha::haha:
Προχωράτε εσείς?

maιra1

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Ναι βρε maira1, να δω αν θα τα καταφέρω πάλι.....
Αν κάτι πάει στραβά (πάλι), τότε θα κανονίσω ευχέλαιο :haha::haha::haha:
Προχωράτε εσείς?

Και αγιασμό και ξεματιάσμα μη σου πω :bleh::bleh::bleh:
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ Malysaki :)Σκέψου θετικά και .......χαμογελαστά.
Τελειώνουμε.:clap:Τροποποιούμε λίγο τις διαδρομές.:roll:Μάλλον πρώτα νότος.:cool:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αμάν βρε malysa και συ, όλο δύσκολα τους βάζεις, ρώτα για καμμιά Πράγα, ένα Παρίσι, μια Βαρκελώνη να "σκοτωθούν" να σου απαντήσουν! :haha:

Για να μην έχεις πάρει καμμιά απάντηση μέχρι τώρα, κάτι από τα παρακάτω πρέπει να συμβαίνει (από μόνο του ή σε συνδυασμό):

1) Σε ζηλεύουν γιατί παρά τις αναποδιές που μπορεί να σου τυχαίνουν και ν' αναγκάζεσαι να ακυρώνεις ή να αλλάζεις σχέδια, εσύ δεν πτοείσαι και εξακολουθείς να κάνεις καινούργια. :clap:

2) Αυτοί που έχουν "χρωματισμένο" τον χάρτη τους έκαναν εκεί το "αγροτικό" τους και οι πληροφορίες τους είναι "μπαγιάτικες".

3) Οι περισσότεροι από τους παραπάνω βασικά έχουν επισκεφθεί μόνο το Μπαλί και πιθανόν με οργανωμένο γκρούπ (ίσως και Α.Ι.), οπότε ελάχιστες πληροφορίες του είδους που ζητάς μπορούν να σου προσφέρουν.

4) Όσοι είχαν σχέδια για ταξίδι προς τα κει, ήταν δημόσιοι υπάλληλοι κυρίως και μετά τα νέα μέτρα, έχουν λουφάξει ή αλλάξει προορισμούς.

5) Άνοιξες το topic με λάθος timing και δεν το πήραν χαμπάρι, οπότε με αυτό το πόστ το επαναφέρω στην επικαιρότητα - ελπίζοντας σε μια καλύτερη τύχη. :)

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Αμάν βρε malysa και συ, όλο δύσκολα τους βάζεις, ρώτα για καμμιά Πράγα, ένα Παρίσι, μια Βαρκελώνη να "σκοτωθούν" να σου απαντήσουν! :haha:
Οι περισσότεροι από τους παραπάνω βασικά έχουν επισκεφθεί μόνο το Μπαλί και πιθανόν με οργανωμένο γκρούπ (ίσως και Α.Ι.), οπότε ελάχιστες πληροφορίες του είδους που ζητάς μπορούν να σου προσφέρουν.

Όσοι είχαν σχέδια για ταξίδι προς τα κει, ήταν δημόσιοι υπάλληλοι κυρίως και μετά τα νέα μέτρα, έχουν λουφάξει ή αλλάξει προορισμούς.

:)
Aαα εγώ δεν πτοούμαι Babaduma μου, εξάλλου απ΄όσους έχουν γράψει, πήρα αρκετές πληροφορίες.... εεε τώρα οι αποριούλες μου, που θα πάει θα λυθούν!:)

Τώρα για τους δημόσιους υπαλλήλους, άστο καλύτερα γιατί μυρίζομαι και άλλα μέτρα για τους λοιπούς... οπότε θα μας πάρει όλους η μπάλα!! (ωχ Def ελπίζω να μην είμαι 'out of topic'....)

Αυτό το Α.Ι. που έγραψες δεν το κατάλαβα. Τι ενοούσες??

Εγώ καλού κακού έκανα τον αγιασμό μου, αύριο έχω και το ευχέλαιο και περιμένω .....:shock:

dimitris70

Member
Aαα εγώ δεν πτοούμαι Babaduma μου, εξάλλου απ΄όσους έχουν γράψει, πήρα αρκετές πληροφορίες.... εεε τώρα οι αποριούλες μου, που θα πάει θα λυθούν!:)

Τώρα για τους δημόσιους υπαλλήλους, άστο καλύτερα γιατί μυρίζομαι και άλλα μέτρα για τους λοιπούς... οπότε θα μας πάρει όλους η μπάλα!! (ωχ Def ελπίζω να μην είμαι 'out of topic'....)

Αυτό το Α.Ι. που έγραψες δεν το κατάλαβα. Τι ενοούσες??

Εγώ καλού κακού έκανα τον αγιασμό μου, αύριο έχω και το ευχέλαιο και περιμένω .....:shock:
malysa σου εύχομαι και εγώ να πάνε όλα καλά και να τα καταφέρεις αυτήν τη φορά.
Με το Α.Ι. μάλλον ενοούσε all inclusive στο Μπαλί...
Είμαι και εγώ συντονισμένος στο τόπικ σου γιατί είναι ένας προορισμός υπό σκέψη και όχι βέβαια μόνο το Μπαλί...
Κρίμα που το οργανώνεις καλοκαίρι και δεν μπορώ να ακολουθήσω λόγω δουλειάς.
Θα περιμένω απαντήσεις και εντυπώσεις και από εσένα όταν γυρίσεις....

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
malysa σου εύχομαι και εγώ να πάνε όλα καλά και να τα καταφέρεις αυτήν τη φορά.
Με το Α.Ι. μάλλον ενοούσε all inclusive στο Μπαλί...
Είμαι και εγώ συντονισμένος στο τόπικ σου γιατί είναι ένας προορισμός υπό σκέψη και όχι βέβαια μόνο το Μπαλί...
Κρίμα που το οργανώνεις καλοκαίρι και δεν μπορώ να ακολουθήσω λόγω δουλειάς.
Θα περιμένω απαντήσεις και εντυπώσεις και από εσένα όταν γυρίσεις....
Καλά Αll Inclusive στο Μπαλί? Αυτό δεν το φανταζόμουν.... καλά τα κανάρια νησιά κλπ ..... εκτός κι αν μιλάμε και για time-sharing διακοπές Κuta ή στη Νusa Dua και δεν το κουνάω ρούπι από το χοτέλι :roll::roll:

Ευχαριστώ πάντως, dimitris70 για τις ευχές σου!
Μιας και κάνω τις σημειώσεις μου, θυμήσέ μου το, όταν το αποφασίσεις, να στις ποστάρω...

GTS

Member
Διάβασα τις ταξιδιωτικές ιστορίες σας και αρκετά από τα σχετικά topics & συνεχίζω το διάβασμα. Ούτε πτυχιακή να έκανα, τρελές σημειώσεις!! ;);)

Μπράβο σας παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ :clap::clap::
Yorgos, renata (tips!, έχουμε και τους φίλους σου για βοήθεια?), gts, vagelis, traveller ειδικά για Polos,go2dbeach, Defkalion, Pandora, vassoula9905, marikaki για asiarooms (είχα την απορία για αξιοπιστία του), zina, nmavra, tripdreamer1975, ΕΡΣΗ χριστίνα μιχαλίτσ και όλους τους λοιπούς για τα φώτα τους !!!!

Αρχικά στοιχεία ταξιδιού μας :
1. Iνδονησία (3-4 άτομα), περίπου 3 βδομάδες τον Ιούλιο, χωρίς να ανεβάσουμε τον προϋπολογισμό μας με ακριβά hotels (ίσως να χρειαστεί και 1κλινο)

2..Qatar (μέσω Doha) ή Εmirates (μέσω Nτουμπάι), με προορισμό από Αθήνα την Τζακάρτα (γύρω στα 700 ευρώ).

3. Οι μέρες θα μοιραστούν σε Ιάβα,(δεν έχω βρει αρκετές πληροφορίες από φόρουμ, φχτ Jorgos), τι άλλο προτείνετε για διαμονή, διαδρομές, κ.αλ), Μπαλί (Seminyak, Upud μέρες), Λόμποκ... Λέτε να χωρέσουν και Κόμοντο, Φλόρες ?

4.Κι αν το πάμε για 4 βδομάδες, να παίξουμε με κανένα νησάκι άλλο (Gili ή Trawangan ή Lembongan) ή να πάμε για Σουλαβέζι ?

Εχει κανείς να προτείνει κάτι επιπλέον ? Δεκτές συμβουλές, διαδρομές, Hotels, resto, sites για πληροφορίες, πμ, συνημένα αρχεία .......... :roll:
Ευχαριστώ πολύ πολύ για τη διάθεσή σας!

Υ.Γ. Βλέπω ότι αρκετοί προγραμματίζετε για καλοκαίρι. Λέτε να συναντηθούμε εκεί ? :shock:
Στα γρήγορα γιατί έχω πολλά τρεχάματα με τη μετακόμιση:

1. Ιάβα θα πάω φέτος το καλοκαίρι, θεού θέλοντος, στη Yogyakarta για περιοδεία στους εκεί γύρω εντυπωσιακότατους ναούς. Τρεις ημέρες εκεί είναι νομίζω αρκετές.

2. Πήγαινε μετά Μπαλί και αφέσου στη Μαγεία του....2-3 μέρες το πολύ στα νότια (Kuta, Seminyak) και μετά στο θεϊκό Ubud. Μείνετε λίγο έξω από το κέντρο του χωριού και θα μαγευτείτε. Δες το στόρι που έχω γράψει για ξενοδοχεία, εστιατόρια, βόλτες κτλ.

3. Αν έχετε παραπάνω χρόνο (4 εβδομάδες), μη πάτε στα Γκίλι, είναι μετριότατα. Για κόλπα τώρα ζόρικα (Sulawesi) δεν ξέρω καλά, αλλά είναι κομματάκι δύσκολο....καλύτερα να πάρετε μία εκδρομή για Φλόρες, Κόμοντο κτλ.

coconut

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Ημουν το περασμενο καλοκαιρι για δευτερη φορα στην Ινδονησια και ακολουθησα περιπου τη διαδρομη που θελεις να κανεις.Η Ιαβα εχει αυτα τα φοβερα μνημεια στην περιοχη της Jogyakarta και επισης το ηφαιστειο Bromo ειναι πολυ εντυπωσιακο.Τωρα απο παραλιες δε λεει καθολου.Στο Bali αξιζει να πας οπωσδηποτε στο Ubud, αλλα με τιποτε Kuta kai Seminyak γιατι γινεται πανικος.Tα Gilis εχουν χαλασει και ειναι αρκετα πιο ακριβα απο οτι ηταν λιγα χρονια πριν.Αν αξιζει καποιο απο τα τρια ειναι ισως το Gili Meno που ειναι πιο ησυχο.Το Trawangan εχει χαλασει πολυ.Ενα αλλο Gili Κοντα στο λιμανι του Lembar ειναι το Nanggou.Πολυ μικρο ιδιωτικο το οποιο εχει μονο μια επιχειρηση.Οτι πρεπει για relax!
Παντως οπως και να χει χρειαζεται τουλαχιστον 4 βδομαδες ενα τετοιο ταξιδι .
Σου ευχομαι καλη τυχη!

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Στα γρήγορα γιατί έχω πολλά τρεχάματα με τη μετακόμιση:

1. Ιάβα θα πάω φέτος το καλοκαίρι, θεού θέλοντος, στη Yogyakarta για περιοδεία στους εκεί γύρω εντυπωσιακότατους ναούς. Τρεις ημέρες εκεί είναι νομίζω αρκετές.

2. Πήγαινε μετά Μπαλί και αφέσου στη Μαγεία του....2-3 μέρες το πολύ στα νότια (Kuta, Seminyak) και μετά στο θεϊκό Ubud. Μείνετε λίγο έξω από το κέντρο του χωριού και θα μαγευτείτε. Δες το στόρι που έχω γράψει για ξενοδοχεία, εστιατόρια, βόλτες κτλ.

3. Αν έχετε παραπάνω χρόνο (4 εβδομάδες), μη πάτε στα Γκίλι, είναι μετριότατα. Για κόλπα τώρα ζόρικα (Sulawesi) δεν ξέρω καλά, αλλά είναι κομματάκι δύσκολο....καλύτερα να πάρετε μία εκδρομή για Φλόρες, Κόμοντο κτλ.
GTS, βεβαίως και την διάβασα. Στις σημειώσεις μου, φιγουράρει πολύ το όνομά σου (ήταν αρκετές οι πληροφορίες που έγραφες).:p AΝ θυμάμαι καλά, μου έκαναν εντύπωση οι βόλτες σου και οι φωτος που είχες βάλει.

Εσύ απ΄ότι είδα από το θέμα που άνοιξες, πας ΤΖακάρτα το καλοκαίρι για 3 μέρες. Μια χαρά!

1. Για Τζότζα έχουμε οπωσδήποτε το Borobodur, Dieng Plateau & Prambanan (θα το κάνουμε σε 2 εκδρομές). Και μία με διαμονή στη Σουραμπάγια για το βουνό Bromo.

2. Upod με χίλια!! Tώρα στα νότια, ενας φίλος που είχε παει μας προτείνει Sanur , για να δούμε τους ναούς 1-2 βραδυα ανάλογα ..

3. Την πρόταση για Sulawesi, την έριξε ένας φίλος μας... προς εξερεύνηση αν πάρουμε την άδεια για 4 βδομάδες. Για Κόμοντο είδα και την ιστορία Vagelis..

Ευχαριστώ Gts !
Καλή μετακόμιση :clap::clap:

Ημουν το περασμενο καλοκαιρι για δευτερη φορα στην Ινδονησια και ακολουθησα περιπου τη διαδρομη που θελεις να κανεις.

Η Ιαβα εχει αυτα τα φοβερα μνημεια στην περιοχη της Jogyakarta και επισης το ηφαιστειο Bromo ειναι πολυ εντυπωσιακο.Τωρα απο παραλιες δε λεει καθολου.
Στο Bali αξιζει να πας οπωσδηποτε στο Ubud, αλλα με τιποτε Kuta kai Seminyak γιατι γινεται πανικος.
Tα Gilis εχουν χαλασει και ειναι αρκετα πιο ακριβα απο οτι ηταν λιγα χρονια πριν.Αν αξιζει καποιο απο τα τρια ειναι ισως το Gili Meno που ειναι πιο ησυχο.Το Trawangan εχει χαλασει πολυ.
Ενα αλλο Gili Κοντα στο λιμανι του Lembar ειναι το Nanggou.
Πολυ μικρο ιδιωτικο το οποιο εχει μονο μια επιχειρηση.Οτι πρεπει για relax!
Παντως οπως και να χει χρειαζεται τουλαχιστον 4 βδομαδες ενα τετοιο ταξιδι .
Σου ευχομαι καλη τυχη!
Ευχαριστώ πολύ πολύ coconut, οι απόψεις σου θα πέσουν στη παρέα :clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills