• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γενικά Ινδία Ινδία η Νοτιοανατολική Ασία

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Και εγώ το σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να ξεκινήσω από κάτι πιο ελαφρύ αλλά τον τελευταίο καιρό μου έχει κάτσει η ιδέα της Ινδίας. Θέλω να κάνω ένα δυνατό ταξίδι πολύ διαφορετικό από όσα έχω κάνει μέχρι τώρα. Τίποτα δεν είναι βέβαια ακόμα σίγουρο απλά αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζω θα έχω και τον χρόνο και το χρήμα.

Έχεις ένα ολόκληρο μήνα δικό σου (και το στοιχειώδες budget, υποθέτω) και θα τον φάς στους κιτρινιάριδες? Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου?

Το ερώτημά σου θα έπρεπε να είναι Λατινική Αμερική vs. Υποσαχάρια Αφρική.
Η Αφρική για την ώρα μπορεί να περιμένει. Δε μου χει κάνει ακόμα το κλικ. Στη νότια Αμερική από την άλλη όταν πάω θέλω να κάτσω παραπάνω από μήνα, χωρίς να έχω απορρίψει τελείως την ιδέα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θέλω να κάνω ένα δυνατό ταξίδι πολύ διαφορετικό από όσα έχω κάνει μέχρι τώρα.
Είναι πολύ πιο δυνατή η Ινδία από όλη την υπόλοιπη Ασία, αλλά ταυτόχρονα είναι και ευκολότερη από τη Λατινική Αμερική και την Υποσαχάρια Αφρική. Για μένα είναι η καλύτερη επιλογή σου (εκτός κι αν θες να έρθεις παρεούλα στη Γουιάνα μαζί μου...)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
να ρωτησω και γω κάτι με την αφέλεια του ανθρώπου που δεν έχει ταξιδέψει πέρα από την ευρώπη? αλλά μη γελάσετε παρακαλώ αν πετάξω ....κοτρώνα....η Ινδια είναι φθηνη χωρα σωστά? αρα δεν μπορει να επιλεξει να μεινει κανεις σε "καλά"ξενοδοχεια και να τρώει σε "καλά" εστιατορια,αν θέλει να αποφυγει τη βρώμα που επικρατατει?φαντάζομαι οτι το κοστος δεν θα είναι τεραστιο εφοσον η χώρα ειναι τοσο φθηνη......υπάρχει αυτή η δυνατοτητα ή μονο σε μεγάλες πολεις εχει κανεις αυτη την επιλογη?η Ινδια για μένα ειναι ακομα πολυ μακρινο ονειρο αλλά την ειχα αυτή την απορια .....
Dafni, καθόλου "κοτρώνα" δεν πέταξες, πολύ λογική η ερώτησή σου και η απάντηση είναι: Ναι, μπορείς να το κάνεις, και μ' αυτόν τον τρόπο δε θα σου "κάτσει τόσο βαρειά" από την αρχή. Κι αν, όπως λέει ο fitziano καθήσεις ένα μήνα, σιγά-σιγά θα συνηθίσεις, θα ξεθαρρέψεις και θα πορευθείς ανάλογα. Στα μικρότερα μέρη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις τις επιλογές των μεγαλύτερων (όπως παντού άλλωστε). Το βασικό, όμως, είναι πού θα κινηθείς. Δεν είναι τυχαίο που λέγεται subcontinent, 28 ομόσπονδα κράτη είναι, το μέγεθός της είναι μεγαλύτερο απ' την Ινδοκίνα ολόκληρη. Συνεπώς, σε πόσα "μικρά" μέρη θα επιλέξεις να πας? Το μικρότερο (νομίζω) για πρώτη φορά θα είναι το Cajuraho (το οποίο για μένα είναι must). Ε, δεν έχεις πρόβλημα. Μη σου πω ότι σε μικρότερα μέρη το πρόβλημα της βρωμιάς ίσως δεν σου φανεί τόσο έντονο λόγο της μικρότερης πληθυσμιακής πυκνότητας και δόμησης.

Κάτι ακόμη, άσχετο με την ερώτησή σου: Δεν θα μπώ στην ουσία του σχολίου του taver για την Ασία γιατί θα ξεφύγουμε πολύ. Απλά θα πω το κλασσικό: "Περί ορέξεως..."

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές που έθεσες εγώ θα επέλεγα Ινδία. Για όλους τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Και μην το φοβάσαι, δε νομίζω ότι χρειάζεται να "πέσεις στα μαλακά" στο πρώτο ταξίδι στην Ασία, μία από τις δύο συνταξιδιώτισσές μου όταν είχα πάει έβγαινε πρώτη φορά απ' την Ελλάδα και άντεξε τα όσα είδε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Είναι τόπος μαγικός η Ινδία, σαν καλειδοσκόπιο, το τι θα δεις εξαρτάται από το πώς την κοιτάς. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει.

Traveller

Member
Ας πω κι εγώ την υποκειμενική μου σαχλαμάρα...

Πρώτα απόλα αν είχα ένα μήνα να σπαταλήσω σαφέστατα και η Ασία θα ήταν η τελευταία μου επιλογή... Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ωκεανία και τελευταία η Ασία...την θεωρώ εξαιρετικά υπερτιμημένη... κάθε κανόνας βέβαια έχει και τις εξαιρέσεις του... και μια από αυτές είναι μακράν η Ινδία...

Συμφωνώ, με τον τρόπο μου βέβαια, στα όσα είπε ο Γιώργος... ποικιλία τοπίων, κουλτούρα, πολιτισμός , άνθρωποι , φαγητό... με μια κουβέντα Incredible India...

Όσον αφορά τώρα την ερώτηση της Dafni... λογική ερώτηση για μια παράλογη χώρα...
Θα πω κι εδώ την γνώμη μου... επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι εγω π.χ στην Ινδία δεν μπορώ να μείνω φυσικά σε hostel όπως κι εσύ αγαπητή μου Dafni όπως και ο περισσότερος κόσμος πιστεύω εκτός από τους hard core backpackers ... πάμε λοιπόν αναγκαστικά στο project ξενοδοχείων... ότι είναι κάτω από 80? σε πόλη, είναι σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρ, τρώγλη... ότι είναι από 80 έως 100? μέτριο αλλά με λίγη προσπάθεια μένεις, από 100 έως 150? είναι καλό, από 150? έως 250? πολύ καλό και από 250? και πάνω υπέροχο... όπως βλέπεις λοιπόν τα ξενοδοχεία στην Ινδία δεν είναι καθόλου μα καθόλου φτηνά... στο φαγητό τα πράγματα είναι καλύτερα... δεν μιλάω βέβαια για street food που ναι μεν είναι φτηνό, αυθεντικό και υποθέτω νοστιμότατο αλλά το δοκιμάζει μόνο ο Γιώργος και οι άλλοι hard core ταξιδιώτες, αλλά για εστιατόρια που είναι φτηνά και παρέχουν μια σχετική διατροφική ασφάλεια... εκεί, με ρίσκο βέβαια στομαχικών διαταραχών, απολαμβάνεις μια από τις 3-4 καλύτερες κουζίνες του κόσμου...

Στο φινάλε... δίλημμα για μένα δεν υπάρχει... από την μια μεριά έχεις μια από τις συναρπαστικότερες χώρες του κόσμου και από την άλλη τουριστικά μπουγαδόνερα... η απόφαση δικιά σου...

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
στην Ινδία δεν μπορώ να μείνω φυσικά σε hostel όπως κι εσύ αγαπητή μου Dafni όπως και ο περισσότερος κόσμος πιστεύω εκτός από τους hard core backpackers ... πάμε λοιπόν αναγκαστικά στο project ξενοδοχείων... ότι είναι κάτω από 80? σε πόλη, είναι σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρ, τρώγλη... ότι είναι από 80 έως 100? μέτριο αλλά με λίγη προσπάθεια μένεις, από 100 έως 150? είναι καλό, από 150? έως 250? πολύ καλό και από 250? και πάνω υπέροχο...
Ω, ναι, δεν ξέρω τι τύπος ταξιδιώτη είσαι fitziano, αλλά να είσαι υποψιασμένος με τα ξενοδοχεία, αν τελικά καταλήξεις στην Ινδία. Μιλάμε για μια χώρα στην οποία στα μουσεία υπάρχει πινακίδα "Μη φτύνετε στο πάτωμα", καταλαβαίνεις λοιπόν αν νιώθουν άνετα να φτύσουν στο μουσείο τι μπορεί να κάνουν σε μια κοινόχρηστη τουαλέτα. Επισης στα ξενοδοχεία δύο και τριών αστέρων μην περιμένεις τα αντίστοιχα της Ευρώπης... Τα αστεράκια πρέπει να παίζουν άλλο ρόλο εκεί... :rolleyes:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
τουριστικά......μπουγαδόνερα.. (πάντως συμφωνώ για τα ξενοδοχεία)

Attachments

• 3,2 KB Προβολές: 97

Traveller

Member
Έχω την ίδια ακριβώς φωτό... με μια μικρή διαφορά... τα νερά της λίμνης είναι τίγκα στο σκουπίδι...

Τα αρχαία της Καμπότζης είναι όντως υπέροχα και αξίζει σίγουρα να πάει κάποιος να τα δει αλλά υπάρχουν δύο αλλά...

1. Αν τα συγκρίνεις με την Ακρόπολη π.χ είναι σα να συγκρίνεις την Σκλεναρίκοβα με την Εφη Θώδη...
2. Καταπληκτικοί οι ναοί αλλά για πες τε μας ρε παιδιά στην απίθανη περίπτωση που δεν σου αρέσουν οι Καμποτζιανές πόρνες, τα θλιβερά καραόκε μπαρ, τα κακόγουστα εστιατόρια και τα σύγχρονα ερείπια της Σιαμ Ρεάπ τι κάνεις ρε αδελφέ το βράδυ?

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
τι κάνεις ρε αδελφέ το βράδυ?
Κοιμάσαι:wakeup: (Εκτός βέβαια εάν έχεις σουβλερά δόντια, φοράς κάπα, απεχθάνεσαι το σκόρδο και έχεις τίτλο κόμη, τότε δεν κοιμάσαι, τότε αλλάζει το πράγμα)

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
πεσ μου σε παρακαλώ οτι δε μεγαλώνει αυτή η φωτο γιατι διαφορετικά η περσβυοπεια μου έχει πατήσει τα σαράντα....:(
:haha::haha: Οχι Δάφνη οχι, στάσου, μην τρέχεις στον οφθαλμίατρο δεν μεγαλώνει η φωτογραφία. Η όρασή σου είναι καλή και το pc σου δεν έχει ζημιά:haha::haha:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Το ακούσατε ρε??????
καποιος μας ειπε hard core,μπουγαδόνερα και ποιος ξέρει τι αλλο!!!
δεν μπορώ πια αλλο αυτο τον ρατσισμό εδώ μέσα!!!!
της θειας μας το μπουγαδοκόφινο μονο δεν μας ειπαν...
τέλω τη μαμα μου!!!!:klaps:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα