• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ικαρία Ικαρία

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Γειά σας ξανά από το Στρουθίον!

Σκεφτομαι να πάω στην Ικαρία κατά τις 17 του Αυγούστου για κάποιες μέρες, αλλά ως..lonely traveller, , άρτι χωρισμένη γαρ.

Να το τολμήσω? θα βρω παρέα εκεί να περάσω καλά? (μην πάει ο νους σας στο κακό!)
Ή θα καταλήξω...."στρουθίον μονάζον επί δώματος"?

Γενικά, προσφέρεται το νησί για ταξίδι τύπου 'νέα γυναίκα, μόνη, ταξιδεύει'?
Με έχουν μπερδέψει λίγο οι ρυθμοί του νησιού και τα είδη των τουριστών που συχνάζουν εκεί.
Αλλά θέλω πολύ να δω το νησί.
στρουθι εννοειται οτι πρεπει να πας... Σιγουρα θα βρεις παρεα εκει. Που ξερεις μπορει και να ανταμωσουμε σε καποια παραλια, σε καποιο πανηγυρι. Αρχικα ειχα κανονισει να παω με τη γυναικα μου και ενα φιλικο ζευγαρι...Στην πορεια προεκυψαν αλλα 7 ατομα φίλοι και αυτοι...Περσυ ειχαμε παει παλι με παρεα και οπως παντα γνωρισαμε κοσμο με καποιους απο τους οποιους εχουμε ακομη επαφη....Και φαντασου πως δεν ειμαι και το πλεον κοινωνικο ατομο...Οι ρυθμοί ειναι αργοι, αλλα σε μια δυο μερες τους συνηθιζεις. Ενα ειδος τουρισμου ειναι οι γκρουβαλοι (εμεις τους λεμε χαριτολογωντας ποταμισιους), οι οποιοι δεν σε ενοχλουν, μερικοι ειναι μαλιστα και πολυ ενταξει ατομα τα οποια επιλεγουν αυτον τον τροπο ζωης. Αν ψαχνεις Μυκονο σιγουρα δεν θα τη βρεις στην Ικαρια. Η Ικαρια ειναι χαλαρωση στις παραλιες με καφε,ποτο και μουσικουλα χαλαρη μεχρι αργα το βραδυ. Μετα φαι και μετα ειτε πανηγυρι ειτε Ραχες για ποτο μεχρι το πρωι. Για το κερασακι περνας και απο ενα φουρνο για μια ζεστη τυροπιτα κι ενα καφεδακι πριν πας να συναντησεις τον υπεροχο Μορφεα...!!!

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Φίλε positiva εννοείς αυτή την ταβέρνα στην φώτο, τέρμα δεξιά όπως κοιτάς την θάλασσα; Αν λέμε την ίδια, όντως πολύ καλή! Και η θέα καταπλικτική, ειδικά αν κάτσεις στην πίσω μεριά, βλέπεις μόνο βράχια και θάλασσα! Ούτε εγώ θυμάμαι όνομα, την φωτογραφία τη βρήκα σε videακι στο youtube.
ειναι να μη μου κολλησει κατι...Η ταβερνα λεγεται Μαντουβάλα...!!!:clap:

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Μια μερα μετα την επιστροφη μου απο την ικαρια, εχοντας νοπες τις εικονες της εχω να σας προτεινω 2-3 πραγματακια.
1)Πανηγυρια. Πηγα σε δυο. Στο Μονοκαμπι (15/08) το οποιο ξεκιναει το μεσημερι του δεκαπενταυγουστου κατα τις 2 και τελειωνει ξημερωμα. Περασαμε παρα πολυ ωραια. Στο φαγητο λιγο τα χαλασαμε αλλα κι εμεις πηγαμε αργουτσικα. Βασικα οσα πανηγυρια δεν εχουν πολλους γκρουβαλους ειναι και τα καλυτερα. Το δευτερο πανηγυρι και μακραν το καλυτερο απο οσα εχω παει ειναι στο Καραβοσταμο στις 17/8. Βεβαια ετυχε και ηταν μια συγκεκριμενη ορχηστρα, οι Παπινιστες αν το συγκρατησα καλα. Παιδια σας μιλαω για πολυ κεφι, πολυ χορο, πολυ και τελεια μουσικη. Να φανταστειτε οτι ο βιολιστης σε καποιες φασεις επαιζε χωρις δοξαρι και ακομα ηταν απαιχτος. Ειχε κοντα 2500 ατομα. Αφου κατα τις 3 τα ξημερωματα ειχαν κλεισει την κουζινα διοτι ειχαν ξεπουλησει τα παντα. Καλα για να μην πω για το κρασι και τις μπυρες οπου ειχαν τελειωσει προ πολλου. Το πανηγυρι εληξε στις 10 το πρωι.
2)Μπαρακια. Απαλουμπε στο Καραβοσταμο, πανω στη θαλασσα πολυ ομορφο.
Ρεμπελος στον Αρμενιστη κι αυτο πανω στη θαλασσα. Ρωτηστε που βρισκεται αλλιως δεν νομιζω να το βρειτε.
Ραχες ωραια μπαρακια φτανει να πατε το αργοτερο 12 εαν θελετε να καθησετε σε καποιο τραπεζακι στην πλατεια
3)Φαγητο. Ταβερνα ΠΛΑΚΑ στην Αρεθουσα. Με υπεροχη θεα, θεσπεσιο γουρουνοπουλο παιδακια και πολυ φθηνη
Ταβερνα ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΑ στο Καραβοσταμο. Πανω στα βραχια με φρεσκο ψαρι, καλαμαρι, γαριδα. Σημειωστε το φρεσκο. Η γυναικα του ιδιοκτητη ειναι ξαδερφη της θειας μου εξου και οι πληροφοριες. Ο τυπος ψαρευει μονος του για αυτο κιολας ειναι και φθηνος.
Σουβλακια Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ στον Αγιο Πολυκαρπο. Τεραστια καλαμακια χοιρινα ζουμεροτατα.
Ταβερνα ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ στον Αρμενιστη. Πολυ ξηγημενο παληκαρι Αεκτζης με νοστιμοτατα πιατα και μεγαλες μεριδες. Τις Παρασκευες και μονο φτιαχνει απιστευτο Γιουλμπασι.
Ταβερνα ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ στον Αρμενιστη. Ωραιο φαγητο, ωραια θαλασσινα
4)Παραλια Μεσακτη. ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ διοτι καθε μερα ολο και καποιος "δεινος" κολυμβητης κινυνευει να πνιγει. Την ημερα της αναχωρησης μας καποιος τελικα μαλλον ειχε πνιγει (ειχε ερθει ασθενοφορο και επι ποση ωρα προσπαθουσαν να τον συνεφερουν) και εικαζουμε πως καποιος αλλος ειχε χαθει στα ανοιχτα διοτι ειχαν ερθει 2 σκαφη του Λιμενικου και εκαναν ερευνες στην περιοχη. Η θαλασσα οσο ωραια ειναι εκει, ειναι υπερβολικα επικινδυνη...
Αυτα για την ωρα... Απο σημερα ξεκιναω να μετραω αντιστροφα οταν πρωτα ο θεος ξαναβρεθω σε αυτο το υπεροχο νησι...

carpet7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπάνσκο Βουλγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Ικαρία... Πραγματικά ίσως το νησί που ερωτεύτηκα πιο πολύ μετά από τα Χανιά που πέρασα 6 ανεπανάληπτα αξέχαστα κτλ. κτλ. χρόνια.
Οι ρυθμοί είναι τέλειοι. Πραγματικά πηγαίνεις εκεί για διακοπές και ξεχνάς όλα τα άλλα. Δεν σε απασχολεί τίποτα άλλο από το να χαλαρώσεις.
Πήγα για 7 ημέρες και έμεινα 11 (δυστυχώς δεν μπορούσα περισσότερο). Έμεινα στον Αρμενιστή (στο Cavos Bay - αν δεν επιτρέπονται ονόματα ξενοδοχείων να το σβήσω-).
Τα μπαράκια ήταν άλλο πράγμα. Το φαγητό όχι κάτι το ιδιαίτερο (κατά τη γνώμη μου) αλλά σίγουρα δεν σε άφηνε αδιάφορο. Οι παραλίες συμπαθητικές. Μα πάνω από όλα πολύ καλοί άνθρωποι με το δικό τους στυλ. Πήγα σε δύο πανηγύρια και ήταν πραγματική εμπειρία.
Φυσικά ήμουν με μηχανή και γύρισα ολόκληρο το νησί, όποιο δρομάκι, χωματόδρομος υπήρχε ( εντάξει λίγο υπερβολικός ) το διέσχισα. Η παραλία του Να πολύ ιδιαίτερη.
Για όποιον θέλει αυθεντικές διακοπές χωρίς πολλές πολλές ανέσεις λούσα κτλ. είναι ότι καλύτερο.
Μία συμβουλή, μην πάρετε μαζί σας βαλίτσες με ρούχα, δεν θα σας χρειαστούν, εκεί δεν έχει σημασία η εμφάνιση, μόνο το να περνάς καλά!

Άνετα γινόμουν μόνιμος κάτοικος του νησιού.

nikolakisperama

New Member
γεια σας και καλο καλοκαιρι!θα παω ικαρια πρωτη φορα και θα μεινω αγ.κυρηκο γιατι θελω να πηγαινω στη λευκαδα στις πηγες που βγαζουν σκουρια γιατι μου ειπαν οτι κανει καλο στην ψωριαση.γνωριζετε κανενα καλο ξενοδοχειο εκει και αν γνωριζετε κατι για τις εν λογω πηγες θα το εκτιμουσα πολυ αν μου απαντουσατε.ευχαριστω!

gd197

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελβετία check, άλλα τώρα
καλημερα
μόλις επέστρεψα από μια βδομάδα στην Ικαρία
θα ηθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έδωσαν πληροφορίες για το νησί και με διευκόλυναν πολύ στις διακοπές μου.

nikimpene

New Member
Γεια σας ετοιμαζομαι το καλοκαιρι για ικαρια και σκεφτομουν να μεινω στα θερμα. Θα εχω μεταφορικο μεσο.Πιστευετε οτι δεν αξιζει να μεινω εκει?ευχαριστω πολυ. Εχω εντυπωσιαστει πολυ με ολα αυτα που εχω διαβασει για το νησι.

varioAthens

Member
Γεια σας ετοιμαζομαι το καλοκαιρι για ικαρια και σκεφτομουν να μεινω στα θερμα. Θα εχω μεταφορικο μεσο.Πιστευετε οτι δεν αξιζει να μεινω εκει?ευχαριστω πολυ. Εχω εντυπωσιαστει πολυ με ολα αυτα που εχω διαβασει για το νησι.
Εξαρτάται! Αν είσαι άνω των 70 και έχεις αρθριτικά, τα Θέρμα είναι μια χαρά!

ikarialover

Member
Τα Θέρμα βρίσκονται στη νότια πλευρά της Ικαρίας και είναι μία λουτρόπολη που απευθύνεται, όπως είναι φυσικό, περισσότερο σε ηλικιωμένους. Επίσης, οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού, όπως και η νυχτερινή ζωή βρίσκονται στη βόρεια πλευρά (Αρμενιστής, Κάμπος, Νας κτλ.). Η νότια πλευρά αντίθετα, αν και έχει κάποιες όμορφες περιοχές (ειδικά κοντά στο Φάρο, ο Άγιος Κήρυκος είναι, επίσης, γραφικός) δεν αξίζει τόσο όσο η βόρεια πλευρά. Και ας έχεις αυτοκίνητο, θα σε κουράσει πολύ το πάνω κάτω. Θες περίπου μία ώρα να πας από τον Εύδηλο έως τον Άγιο Κήρυκο (πολλές στροφές και βουνά). Κατά τη γνώμη μου λοιπόν καλύτερα να μείνεις κάπου στη βόρεια πλευρά (Εύδηλος, Κάμπος, Αρμενιστής, Νας, Γιαλισκάρι) και αφιερώνεις και 1-2 ημέρες για να δεις τη νότια..
;);):p

nikimpene

New Member
Παιδιά έχετε καμιά καλή πρόταση για διαμονή Αρμενιστή ή εκεί γύρω? Αν πάω χωρίς να κλείσω πιστεύετε θα βρω να μείνω (αρχές Ιουλίου)

ikarialover

Member
Αρχές Ιουλίου σίγουρα θα βρεις κάτι στην περιοχή αυτή..
Παρόλα αυτά ένα από τα καλύτερα καταλύματα της περιοχής είναι το Ερωφίλη
Booking.com: Erofili Beach Hotel, Armenist

Άλλα καλά είναι το cavos bay και το daedalos στον αρμενιστή και στον κάμπο cuskos studios Cusco Studios-Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες στην Ικαρία.
Φυσικά, υπάρχει πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων που μπορείς εύκολα να βρεις σε διάφορα σάιτς της ικαρίας..

Δεν ξέρω ακριβώς τι ψάχνεις..

varioAthens

Member
Ευτυχώς άλλαξες κατεύθυνση και από τα Θέρμα πας Αρμενιστή... είσαι σε καλό δρόμο!!! :)
Για αρχές Ιουλίου δεν χρειάζεται να κλείσεις, άνετα θα βρείς εκεί!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα