GTS
Member
Αν κατάλαβα καλά θα κάνετε 4ήμερο στη Μάνη (Λακωνική και Μεσσηνιακή), οπότε ξεχνάτε τη δυτική πλευρά της Μεσσηνίας (προς Πύλο, Πολυλίμνιο κτλ) αφού οι 4 ημέρες είναι οριακές για εκεί που θα πάτε. Από Λακωνική Μάνη δε ξέρω πολλά (το σπήλαιο του Διρού βέβαια φανταστικό), αλλά από Μεσσηνιακή Μάνη πολλά: η Καρδαμύλη εκπληκτική (για φαγητό στις Ελιές στη παραλία Ριτσά, για καφέ-γλυκό στον κήπο στην Ανδρούβιστα στο κέντρο του χωριού και επίσκεψη στη παλιά Καρδαμύλη), όπως και τα χωριά στα ορεινά (π.χ. Καστανιά, φανταστικά χωριά off the beaten path και βουνό με ελατόδασος με θέα θάλασσα, φοβερά πράγματα). Η Στούπα ένα αίσχος το κατακαλόκαιρο, δε ξέρω πώς θα είναι όταν πάτε, αλλά το χωριό είναι χάλια και η παραλία γεμάτη ομπρέλες το καλοκαίρι, ούτε να τη δω πια, εδώ δε μου άρεσε πριν 25 χρόνια). Αγαπάμε Καλαμάτα με το κάστρο της και τη παραλιακή της (προτιμώ κέντρο βέβαια στη παλιά Καλαμάτα), φαγητό οπωσδήποτε στο Θίασο (μαγαζάρα, έτρωγα εκεί σχεδόν κάθε βράδυ κάτω από τα πλατάνια). Πέρυσι πέρασα 9 μέρες Μεσσηνία και δε πρόλαβα να τα δω όλα (Αρχαία Μεσσήνη, Ανάκτορα στη Πύλο, Βουνάρια κτλ) και φέτος θα μείνω δυτικά στη Φοινικούντα. Η Μεσσηνία είναι ανεξάντλητη, έχει τα πάντα και κατά τη γνώμη μου είναι μακράν το ωραιότερο μέρος στην ηπειρωτική Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές.