• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θ. Αγγελόπουλος: πέθανε ο ποιητής των εικόνων

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
in.gr - Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του Θόδωρου Αγγελόπουλου - Ειδήσεις - Πολιτισμός

Τουλάχιστον κρίμα να φύγει έτσι σαν το σκυλί στ'αμπέλι.

Δεν θα το παίξω ψευτοκουλτούρα.Μόνο το Θίασο έχω δει και ήταν εκπληκτικός.Εύχομαι να καταφέρω με τον καιρό να εντρυφήσω περισσότερο.
Το στυλ του δεν αναφέρεται σε όλους,ούτε και θα μπορούσε άλλωστε.
Αλλά πάλι πόσοι μεγάλοι της έβδομης τέχνης είχαν πλατύ κοινό;

Από μέρους μου μόνο ένα ευχαριστώ σε αναγνώριση του έργου του και της συμβολής του στην ανάπτυξη του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού πνεύματος.

chrisbd

Member
Ο σκηνοθέτης παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στην Δραπετσώνα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Metropolitan άφησε την τελευταία του πνοή o μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας .Ο σκηνοθέτης υπέστη βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί προβληματίστηκαν για το αν θα έπρεπε να υποβληθεί ή όχι σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα ταινίας και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα παρασύρθηκε από ιδιωτική μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παντελής Καψής με την αναγγελία του θανάτου του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη δήλωσε: «Όλοι πενθούμε για τον μεγάλο Έλληνα που με το έργο του τίμησε την πατρίδα μας».

Πλήρες άρθρο ΤΟ ΒΗΜΑ - Θ. Αγγελόπουλος: πέθανε ο ποιητής των εικόνων - πολιτισμός

Traveller

Member
H Ελλάδα της ξεφτύλας, η Ελλάδα του μνημονίου, η Ελλάδα του δεν ξέρω γιατί διάβαζα και η Ελλάδα του δεν διάβαζα γιατί ήξερα, θρηνεί σήμερα για τον χαμό ενός ξεχωριστού Έλληνα... ο μοναδικός Αγγελόπουλος, ο σκηνοθέτης που μύησε χιλιάδες Έλληνες στη μαγεία του κινηματογράφου φεύγει αφήνοντάς μας στην μιζέρια μας... αυτές τις δύσκολες εποχές που χρειαζόμαστε βοήθεια από τις πνευματικές κεφαλές του τόπου, αισθανόμαστε όλο και πιο μόνοι... ο Αγγελόπουλος του Θίασου, του Μεγαλέξανδρου , των Κυνηγών έφυγε από κοντά μας και ήδη σχεδιάζει με τον πολύτιμο φίλο του τον Βασίλη την επανέκδοση του "Συγχρονου Κινηματογράφου" και μαλώνουν για το σεναριο της επόμενης ταινίας... Θόδωρε πραγματικά θα μας λείψεις... ήσουν υπέροχος και σε ευχαριστούμε...

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Πολύ θα ήθελα να ακούσω ποιες είναι για σας οι καλύτερες απο τις ταινίες του και γιατί. έχω δει τέσσερις μόνον, και ξεχωρίζω το "Θίασο" -αριστούργημα- και τους "Κυνηγούς", η πρώτη ταινία που είδα με πολλές πολλές επιφυλάξεις και με κέρδισε. Απίστευτη η σύλληψη της ταινίας, απίστευτο το στήσιμό της, απίστευτη η Κοταμανίδου, απίστευτα πλάνα, γενικώς απίστευτη. Νομίζω πως η σκηνή με τις βάρκες και τις κόκκινες σημαίες θα με ακολουθεί για καιρό.

Οι άλλες δύο είναι το Ταξίδι στα Κύθηρα και το Βλέμμα του Οδυσσέα (το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να ξαναδώ διότι το είδα κουτσουρεμένο και κοιμήθηκα κιολας)

Borealis

Member
Πολύ θα ήθελα να ακούσω ποιες είναι για σας οι καλύτερες απο τις ταινίες του και γιατί. έχω δει τέσσερις μόνον, και ξεχωρίζω το "Θίασο" -αριστούργημα- και τους "Κυνηγούς", η πρώτη ταινία που είδα με πολλές πολλές επιφυλάξεις και με κέρδισε. Απίστευτη η σύλληψη της ταινίας, απίστευτο το στήσιμό της, απίστευτη η Κοταμανίδου, απίστευτα πλάνα, γενικώς απίστευτη. Νομίζω πως η σκηνή με τις βάρκες και τις κόκκινες σημαίες θα με ακολουθεί για καιρό.

Οι άλλες δύο είναι το Ταξίδι στα Κύθηρα και το Βλέμμα του Οδυσσέα (το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να ξαναδώ διότι το είδα κουτσουρεμένο και κοιμήθηκα κιολας)
Ναι ο ύπνος ειναι μια συχνή παρενέργεια των ταινιών του Αγγελόπουλου ή άλλη ήταν οι θάνατοι των πρωταγωνιστών με το πέρας των γυρισμάτων θυμίζω: Κατράκης, Παπαγιανόπουλος, Βολοντέ (αστειεύομαι, μη βγάλει τα μαχαιρια ο Τράβελλερ). Ο Θίασος σαφώς είναι η Καλύτερη ταινία στο ελληνικό σινεμά. Και για να θυμηθώ και κάτι άσχημο, μου είχε κάνει πολύ αλγεινή εντύπωση η αντίδραση του Αγγελόπουλου όταν έχασε στις Κάννες από τον Κουστουρίτσα.

elefinor

Banned
Ναι ο ύπνος ειναι μια συχνή παρενέργεια των ταινιών του Αγγελόπουλου ή άλλη ήταν οι θάνατοι των πρωταγωνιστών με το πέρας των γυρισμάτων θυμίζω: Κατράκης, Παπαγιανόπουλος, Βολοντέ (αστειεύομαι, μη βγάλει τα μαχαιρια ο Τράβελλερ). Ο Θίασος σαφώς είναι η Καλύτερη ταινία στο ελληνικό σινεμά. Και για να θυμηθώ και κάτι άσχημο, μου είχε κάνει πολύ αλγεινή εντύπωση η αντίδραση του Αγγελόπουλου όταν έχασε στις Κάννες από τον Κουστουρίτσα.
Ήταν όντως "σκληρός" σκηνοθέτης και ταλαιπωρούσε τους ηλικιωμένους πρωταγωνιστές του στα γυρίσματα του υπό αντίξοες συνθήκες ( κρύο, υγρασία κτλ.) Οι θάνατοι που προανέφερες δεν φαίνονται να είναι τυχαίοι...Ας αναπαυθεί η ψυχή του.

Υ.Γ. Μακράν η καλύτερη ταινία του ελληνικού σινεμά είναι " Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" . Ανεπανάληπτη ταινία με εκπληκτικό καστ, δυνατό σενάριο, εξαιρετική φωτογραφία , την υπέροχη μουσική του Πλέσσα και φυσικά σκηνοθετημένη από τον αξέχαστο Βασίλη Γεωργιάδη.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Καλή ανάπαυση στον άνθρωπο, αλλά αυτό που γίνεται μετά το θάνατο κάθε ταλαντούχου ανθρώπου στην Ελλάδα δεν το μπορώ. Οι μισοί βγαίνουν και θρηνούν και οδύρονται - και κάθεσαι και σκέφτεσαι, πωπω δες πόσους φανατικούς θαυμαστές είχε, οι ταινίες του πρέπει να έκοβαν τρελά εισιτήρια - και πιθανότατα δεν έχουν δει ούτε μια ταινία. Οι άλλοι μισοί βγαίνουν και θυμούνται ό,τι του φανεί του λολοστεφανή (ακραίος αριστερός ο Αγγελόπουλος, σνομπ ο Αγγελόπουλος, αλλοπαρμένος ο Αγγελόπουλος) θαρρείς και είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να κριτικάρουμε τον αποθανόντα ή θαρρείς κι έχει και καμιά σημασία στο τέλος τέλος. Και ενδιάμεσα απομένουν κάποιοι που ντρέπονται να πουν ότι δεν τον ήξεραν ή ότι δεν τους άρεσε ή ότι τον ήξεραν και τον αγαπούσαν και τους στοίχισε ο θάνατος, από φόβο μη παραμαζευτούν από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Γιατί να λείπει λίγη νηφαλιότητα, γιατί;

Το παραπάνω σχόλιο δεν αφορά με κανένα τρόπο το φόρουμ ή το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο από τα λίγα σχόλια ως τώρα το βρίσκω ειλικρινέστατο. Με συγχωρείτε αν είναι παράταιρο το σχόλιο, απλώς το γράφω εν βρασμώ ψυχής από 10 μαζεμένα δημοσιεύματα που διάβασα για το θάνατο του Α. και τα σχόλια που τα συνόδευαν.

Dorotija, εγώ έχω δει μόνο το Θίασο και το Μελισσοκόμο. Και τα δύο είχαν καταπληκτικές εικόνες (χάρη στον Αγγελόπουλο; χάρη το διευθυντή φωτογραφίας;χάρη και στους δύο;) αλλά τις είδα σε μικρή ηλικία και με κούρασαν πάρα πολύ. Πρέπει να τις ξαναδώ νηφάλια για να κρίνω τώρα που μεγάλωσα λιγάκι κι έχω και άλλες παραστάσεις.

Traveller

Member
Ρε παιδιά διαβάζετε τι γράφετε? Ο Αγγελόπουλος φταίει που πέθανε ο Κατράκης και ο Παπαγιαννόπουλος? Τους εξόντωσε στα γυρίσματα και αυτοί μετά από λίγο πέθαναν? Να δω τι άλλο θα γράψετε...

Για το τι άνθρωπος ήταν ο Αγγελόπουλος στην προσωπική του ζωή δεν έχω ιδέα μια που δεν ήμουν κολλητός του και δεν με ενδιαφέρουν τα κάθε είδους κουτσομπολιά... εγώ τον κρίνω σαν σκηνοθέτη και σαν σκηνοθέτης ήταν τεράστιος και μόνο που έφτιαξε τον ΘΙΑΣΟ... ο ΘΙΑΣΟΣ για μένα σίγουρα είναι μέσα στις 50 καλύτερες ταινίες παγκοσμίως από καταβολής κινηματογράφου... δεν είναι της παρούσης να κάνω τώρα κριτική θεώρηση αυτής της εντυπωσιακά πολυεπιπεδικής ταινίας αλλά πιστέψτε με δεν είναι μόνο η δική μου γνώμη αλλά και η γνώμη δεκάδων αξιόλογων κριτικών κινηματογράφου...

Ο κινηματογράφος στην Ελλάδα χωρίζεται στην προ και μετά Αγγελόπουλου εποχή... πριν την ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ η πλειοψηφία των ταινιών ήταν εύπεπτες παραγωγές που είχαν την σφραγίδα του Φίνου και του Καραγιάννη... οι πραγματικά αξιόλογες Ελληνικές ταινίες ήταν ελάχιστες... μετά τον Αγγελόπουλο και για να είμαστε δίκαιοι σε αυτό βοήθησε και η πτώση της χούντας τα πάντα άλλαξαν... εμφανίστηκαν περισσότεροι σκηνοθέτες με την κλασσική έννοια της λέξης και όχι διεκπεραιωτές σεναρίων και έγινε μια στροφή στον ποιοτικό κινηματογράφο...

Στο ερώτημα της Ντόροθυ τώρα...

Ο ΘΙΑΣΟΣ είναι η καλύτερη ταινία του και μετά ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με την ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ... εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι... οι ταινίες του Αγγελόπουλου είναι δύσκολες ταινίες... για να τις κατανοήσεις και να τις απολαύσεις χρειάζεται να είσαι εξοικειωμένος με την κινηματογραφική γραφή... είναι αδύνατον κάποιος που δεν έχει την ανάλογη κινηματογραφική παιδεία να εκτιμήσει το έργο του... για να μην όμως πείτε πως αγιοποιώ το έργο του θα πω πως έχει γυρίσει και ορισμένες αφάνταστα βαρετές ταινίες τις οποίες οι κριτικοί επιμελώς έχουν αφήσει ασχολίαστες...

Και κάτι τελευταίο... οι πραγματικά μεγάλες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου έτσι αβίαστα όπως μου έρχονται στο μυαλό είναι ο ΘΙΑΣΟΣ, η ΕΥΔΟΚΙΑ και η ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ...

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Οσοι θελετε να δειτε ή να ξαναδειτε το Θίασο βαλτε τωρα την ΝΕΤ. Γεια σας.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Και κάτι τελευταίο... οι πραγματικά μεγάλες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου έτσι αβίαστα όπως μου έρχονται στο μυαλό είναι ο ΘΙΑΣΟΣ, η ΕΥΔΟΚΙΑ και η ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ...
Και μια και έθεσες τις μεγάλες ταινίες του ελληνικού σινεμά να προσθέσω - σύμφωνα με τα δικά μου γούστα - τον Μελισσοκόμο, το Κυριακάτικο Ξύπνημα, τον Δράκο και το Προξενιό της Άννας.

Borealis

Member
Και μια και έθεσες τις μεγάλες ταινίες του ελληνικού σινεμά να προσθέσω - σύμφωνα με τα δικά μου γούστα - τον Μελισσοκόμο, το Κυριακάτικο Ξύπνημα, τον Δράκο και το Προξενιό της Άννας.
Στον Μελισσοκόμο ήμουνα κομπάρσος, το ξέρω ότι δεν σε ενδιαφέρει αλλά αρέσει σε μένα να το λέω :D

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Στον Μελισσοκόμο ήμουνα κομπάρσος, το ξέρω ότι δεν σε ενδιαφέρει αλλά αρέσει σε μένα να το λέω :D
Αλήθεια;; Πώς δε μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει! Και πως έγινε αυτό; (Δε γνωρίζω, μπορεί να είσαι κι ηθοποιός βέβαια) Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom