Ivanna Petrovna
Member
Περυσι τον Φεβρουάριο πήγα Ρωσιά για 1 μήνα όπου έκανα και τη διαδρομή του υπερσιβηρικου μέχρι την Βαικάλη. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία της βιζας είναι λιγο κουραστική...Στην περιπτωση μου χρειάστηκε να πάω 5 φορες στην πρεσβεία, όπου ύστερα από μεγάλη φασαρία που έκανα στον πρόξενο,μου την εκδοσαν την τελευταία εργάσιμη μέρα πριν το ταξιδι μου. Για να πας Ρωσία χρειάζεσαι ινβιταισον λεττερ και γω είχα μονο για 10 μέρες (όσες μέρες και το σεμινάριο που παρακολούθησα στο Εκατέρινπουργκ).Για τις υπόλοιπες μέρες χρειαζόταν voucher απο τα χοστελ που θα έμενα..Τι κι αν εκανα κρατησεις σε χοστελ σε διαφορες πολεις (τις οποιες ποτε δεν επισκεφτηκα-μονο και μόνο για να δικαιολογήσω την διαμονή μου στη χώρα),δεν έβγαλα ακρή. Τελικα,τα καταφερα!! Βεβαια υπαρχει και η άλλη επιλογή:να βρεις ινβιταισον λεττερ απο το ιντερνετ, αλλα πρέπει να πληρώσεις..
Πέρα από Μοσχα και Αγια Πετρούπολη που είναι ωραίες πόλεις, θα μπορούσες να επισκεφτεις το Χρυσό Δαχτυλίδι (Περιοχή 400-500χμ απο Μοσχα με ωραίες πόλεις και χωριά.πιο συγκεκριμένα δες για Vladimir και Suzdal). δεν ξέρω πως θα μπορουσες να συνδυάσεις βολβογκραντ και υπερσιβηρικο. ειναι λιγο μακρια.
Δεν ξερω ποσο χρονο διαθέτεις αλλα (αποψη μου είναι) ειναι προτιμοτερο τον χρονο που θα χρειαζοσουν απο ελλαδα για μοσχα να τον διαθέσεις στον υπεριβηρικο που δεν θα έχεις και πολλες φορες την δυνατότητα να κανεις αυτή (την μακρινή) διαδρομή.
Οσο αφορα τη διαδρομή του υπερσιβηρικού,το Εκατερινμπουρκ δεν εχει κατι το ιδιαίτερο αλλα από κει μπορείς να κάνεις ωραίες εξορμήσεις στα Ουράλια Ορή. Δεν θα ξεχάσω την 4ωρη πεζοπορια σε ένα Παρκο (αυτή τη στιγμή μου διαφευγει το ονομα) με φαραγγια, ποταμια,κλπ στους -20 - -30 οC.
Το Ιρκουτσκ πολλή ωραία πόλη.Οπωσδήποτε στάση! Και τέλος, επίσκεψη στη Βαικάλη. Απέφυγε το πιο κοντινο σημείο της βαικάλης από το Ιρκουτσκ (αρκέτα τουριστικο) και προτίμησε το Νησι Olkhon. Πραγματική εμπειρία που σε ταξιδεύει πολλες δεκαετιες πίσω. Την περιοδο που πήγα εγώ ή προσβαση ΄στο νησι γινόταν με φορτηγάκι πάνω από την παγωμένη λίμνη. Τουριστες: 3, Εστιατόρια: 0, Καφετεριες,Μπαρακια: 0 Απόλυτη Φύση!! Βεβαια, το καλοκαίρι διαφέρουν κάπως τα πράγματα. Σε περίπτωση που επισκεφτεις το μουσειακι του χωριού θα δεις και σημαδια από την επισκεψη μου σε έναν παγκοσμιο χάρτη. Σύμφωνα με τη γιαγια-φύλακας του μουσείου, ήμουν ο πρώτος Ελληνας που επισκέφτηκε την περιοχή..
Λοιπον, καλή προετοιμασια!! Τελεια θα είναι!!!
Έκανες το ταξίδι ολομόναχος;