taxidiara
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ??
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Είχα πάει τέλη Αυγούστου κ έφαγα "το κρύο της αρκούδας"... Ακόμα το θυμάμαι. Πόσο μάλλον να πάω χειμώνα μπρρρ
Μ' αρέσει η διπλωματία σου, πόσο άνετα δίνεις χύμα την ηλικία του άλλου αλλά αποφεύγεις να αναφέρεις τη δική σουΚαλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά. Προγραμματίζουμε με το αγόρι μου (26 χρονων) ένα ταξίδι τέλος Φεβρουαρίου. Έχουμε σκεφτεί ως προορισμό την Ολλανδία. Θα ήθελα αρχικά να μου πείτε αν αξίζει τέτοια εποχή να επισκεφτείς την Ολλανδία και με δεδομένο ότι έχουμε σκοπο να πάμε 5 ημέρες, σε ποιες πόλεις να πάμε ? Η αρχική μας σκέψη ήταν να μοιράσουμε τις μέρες σε Ρότερνταμ και Χάγη. Να σημειώσω ότι προτιμάμε μέρη με κόσμο γενικά ώστε να έχεις επιλογές να βγεις.
Και Ουτρέχτη που έψαχνα για αρχές Φλεβάρη πανάκριβα ήταν. Με το ζόρι βρήκαμε ένα μικρό διαμέρισμα για 2 άτομα με 105€ το βράδυ. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στην Ολλανδία?!Μ' αρέσει η διπλωματία σου, πόσο άνετα δίνεις χύμα την ηλικία του άλλου αλλά αποφεύγεις να αναφέρεις τη δική σου
Λοιπόν, ναι, καλά στα είπανε, πρώτη φορά Ολλανδία σημαίνει απλά, καθαρά, χύμα, Αμστερνταμ και μόνο Άμστερνταμ - άντε το πολύ πολύ να κάνετα καμμιά ημερήσια εκδρομή σε τίποτα Volendam, Haarlem, Leiden ή Ουτρέχτη, αλλά χωρίς να είναι και top προτεραιότητες. Ειδικά στην ηλικία σας. Από κόσμο μην ανησυχείτε, χαμός θα γίνεται.
Το πρόβλημα με το Amsterdam είναι η διαμονή - το "πανάκριβα" είναι φτωχή λέξη για να περιγράψει την κατάσταση. Ετοιμαστείτε να ρίξετε χαμηλά τα standards σας. Αν επιλέξετε hostel, προσοχή γιατί παίζει ΚΑΙ πολύς ναρκοτουρισμός και άγρια μεθύσια - μάλλον πρέπει να αποφύγετε αυτά στο κέντρο.
Ουτρέχτη πλήρωσα το Δεκέμβρη €150 για ένα βράδυ σε hostel.. Νομίζω ρεκόρ.Και Ουτρέχτη που έψαχνα για αρχές Φλεβάρη πανάκριβα ήταν. Με το ζόρι βρήκαμε ένα μικρό διαμέρισμα για 2 άτομα με 105€ το βράδυ. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στην Ολλανδία?!
Από καιρό λογικά να περιμένετε κρύο και βροχή (το συνεχόμενο ψιλόβροχο δε θεωρείται βροχή). Μπορεί να σταθείτε τυχεροί με στενγό καιρό αλλά θεωρητικά δεν είναι "συνετή" επιλογή ο Φεβρουάριος. Καλύτερα από Απρίλιο και μετά.Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά. Προγραμματίζουμε με το αγόρι μου (26 χρονων) ένα ταξίδι τέλος Φεβρουαρίου. Έχουμε σκεφτεί ως προορισμό την Ολλανδία. Θα ήθελα αρχικά να μου πείτε αν αξίζει τέτοια εποχή να επισκεφτείς την Ολλανδία και με δεδομένο ότι έχουμε σκοπο να πάμε 5 ημέρες, σε ποιες πόλεις να πάμε ? Η αρχική μας σκέψη ήταν να μοιράσουμε τις μέρες σε Ρότερνταμ και Χάγη. Να σημειώσω ότι προτιμάμε μέρη με κόσμο γενικά ώστε να έχεις επιλογές να βγεις.
Την θεωρώ πολύ καλή τιμή για Ολλανδία. Στην Βυτίνα πλήρωσα σε ξενώνα 120 €/ μέρα ένα δωμάτιο με πρωινό για 2 βράδια σε Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου που δεν ήταν τριήμερο.Και Ουτρέχτη που έψαχνα για αρχές Φλεβάρη πανάκριβα ήταν. Με το ζόρι βρήκαμε ένα μικρό διαμέρισμα για 2 άτομα με 105€ το βράδυ. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στην Ολλανδία?!
Άμστερνταμ (αλλά και Ουτρέχτη) είναι πολύ μακριά, και με την κίνηση που επικρατεί στους Ολλανδικούς αυτοκινητόδρομους, είναι ρίσκο. Έχει συνέχεια πτήσεις από Ελλάδα, θα έχεις άλλη ευκαιρία να πας κι εκεί. Θα πρότεινα (έχοντας κάνει δεκάδες ταξίδια στις δυο χώρες):Καλησπερα,
Σκοπευω να κανω ενα ταξιδι στο Βελγιο και λεω να κανω μια μονοημερη με αμαξι απο Λουβεν προς Ολλανδια .
Ποια πολη προτείνετε;
Για την ωρα σκεφτόμουν Αμστερνταμ ή Ουτρεχτη .. ειμαι ανοιχτος σε προτασεις!