Elena2508
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ??
- Ταξίδι-Όνειρο
- N. Υόρκη
@fani b Συμφωνώ απολύτως με αυτά που που σου προτείνει η @katkats.Εγώ το Madurodam θα το έβγαζα εντελώς από την εξίσωση γιατί δεν πάω σε τέτοια και το Giehoorn γιατί είναι μακριά. Edam, marken volendam είναι κοντά και συνδυάζονται άνετα και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στο Edam βλέπεις γραφικό χωριό με κανάλια, γεφυρούλες, κήπους και τα άλλα δυο είναι ψαροχώρια. Η εκδρομή που βρήκες μου φαίνεται καλή περίπτωση. Χάγη εξακολουθώ να προτείνω, καθώς και τις άλλες ωραίες κοντινές πόλεις.
Για τις 5 μέρες που έχεις στη διάθεση σου είναι καλύτερα να βγάλεις έξω από το πρόγραμμα σου το Giethoorn γιατί είναι πολύ μακριά από το Amsterdam και σίγουρα αυτήν την εποχή δεν θα είναι τόσο όμορφο όσο το βλέπεις στις φωτογραφίες...
Η οργανωμένη εκδρομή που βρήκες (Zaanse Schans, Edam, Volendam and Marken Day Trip) μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση για κάποιον που θέλει να πάρει μια ωραία γεύση από γραφικά χωριά της Ολλανδίας. Ειδικά το Edam είναι κουκλίστικο χωριό! Το πάρκο Zaanse Schans είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον, εάν έχετε χρόνο να το εξερευνήσετε, και το Volendam έχει κρυμμένες ομορφιές εάν προχωρήσεις μέσα στο χωριό στα κανάλια και όχι μόνο κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που είναι πολύ τουριστικός. Έχει και ένα όμορφο ιστορικό ξενοδοχείο, το Art Hotel Spaander, που αξίζει να πιεις έναν καφέ στο εσωτερικό του.
Άρα από εμένα αξίζει σίγουρα αυτή η εκδρομή!
Εγώ σου προτείνω σίγουρα να επισκεφτείς ένα από τα 2 μεγάλα μουσεία του Amsterdam γιατί αξίζουν! Ειδικά το Van Gogh Museum είναι εκπληκτικό!
Το Μουσείο Heineken και το de pijp (??) δεν πήγα και δεν ξέρω εάν αξίζουν.
Εχει τόσα ωραία μέρη να προχωρήσεις και να εξερευνήσεις μέσα στο Amsterdam που δεν νομίζω να αξίζει να φύγεις εκτός πόλης για πάνω από 2 μέρες.
Ένα απόγευμα θα σου πρότεινα να πας με το τρένο μια βόλτα στο Hαrlem που είναι πολύ όμορφο. Μην πας όμως νύχτα γιατί αξίζει να το δεις με το φως της ημέρας.
Επίσης, υπέροχη ημερήσια εκδρομή είναι Χάγη και Delft που είναι κοντινές πόλεις.
Το Delft πανέμορφο και σίγουρα πιο γραφικό από την Ουτρέχτη και έχει μια πανέμορφη πλατεία!!
Άλλη ωραία κοντινή εκδρομή με το τρένο είναι η Ουτρέχτη που συνδυάζεται και με το κάστρο Kasteel de Haar που είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό και η βόλτα στους κήπους του ήταν απολαυστική!! Τα δέντρα του πάρκου είναι φυλλοβόλα και θα έχουν ωραία χρώματα αυτήν την εποχή!
Με δεδομένο λοιπόν ότι η μέρα έχει ήδη μικρύνει και θα κάνει λίγο κρύο, νομίζω ότι καλύτερα να αφιερώσεις το πολύ 2 ημέρες για να δεις άλλες πόλεις της Ολλανδίας στην παρούσα φάση.
Εφόσον το κορίτσι σου θα σπουδάσει εκεί είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψεις ξανά στην χώρα για να ανακαλύψεις και άλλες ομορφιές της.